Жителям району у 2016 році виплатили сотні мільйонів різних видів соціальної допомоги

16 Січня 2017, 17:00
1484

Минулого 2016 року до управління соціального захисту населення Камінь-Каширської райдержадміністрації звернулося 9504 сім’ї за призначенням різних видів соціальної допомоги.

Про це інтернет-виданню Район.Камінь-Каширський повідомив начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Максим Демидюк.

А це, зокрема, за призначенням:

- допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами;

- допомоги при народженні дитини; 

- допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку; 

- допомоги на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням;

- допомоги на дітей одиноким матерям; 

- допомоги при усиновленні дитини;

- тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме;

- державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

- державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам;

- щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду.

 Дані допомоги фінансуються з Державного бюджету України  у вигляді субвенцій до місцевих бюджетів. Відтак впродовж 2016 року їх виплачено 193,8 млн.грн.

Управлінням також призначається державна соціальна допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, грошове забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім'ях за принципом "гроші ходять за дитиною". У 2016 році на обліку перебувало 10 прийомних сімей, де виховується 17 дітей. Їм виплачена допомога у розмірі  759,3 тис. грн.

Окремим видом виплат, котрі фінансуються за рахунок коштів Пенсійного фонду України в управлінні, є державна соціальна допомога особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам. А також компенсація непрацюючим працездатним особам, які доглядають за інвалідами I  групи,  та за особами, які досягли 80-річного віку. Тим, кому належить цей вид виплат, нараховано та виплачено 2,6 млн. грн.

На обліку в управлінні соціального захисту перебуває 73 особи з числа внутрішньо переміщених, з них – 21 дитина. Для них виплачено адресної допомоги для покриття витрат на житлово-комунальні послуги 390,6 тис. грн.

Коментарі
17 Січня 2017, 18:00
Знайшли чим пишатись!!!<br/>А скільки податків спплатила кожна із цих сімей ?? напевно ж усі вони &quot;безробітні&quot; чи &quot;соціально незахищені&quot; .. Їздять на сезони до расєї чи просто тупо живуть за дитячі гроші..Точніше - сидять на шиї в платників податків..Соціальна дєржава,млять...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024