Вдала співбесіда – запорука працевлаштування

19 Січня 2017, 11:00
2148

У Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних громадян на тему: «Техніка пошуку роботи. Співбесіда з роботодавцем». Під час заходу обговорювались найважливіші питання та проблеми, що виникають під час спілкування з роботодавцями.

Профорієнтатор центру зайнятості ознайомила шукачів роботи з основними видами співбесіди та рекомендаціями щодо вдалих телефонних розмов, співбесід по Skype, групових співбесід, стрес-інтерв’ю, інтерв’ю з кількома представниками роботодавця, – повідомляє В.Козік, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Камінь-Каширського РЦЗ

Щоб успішно пройти співбесіду, необхідно ретельно підготуватись до неї і продумати всі можливі запитання роботодавця та відповіді на них. Акцентовано увагу на найбільш поширених помилках та на тому, як їх не допустити. Кожне можливе запитання роботодавця ретельно обговорювалося у групах і пропонувались конкретні рекомендації: спокійно і впевнено відповідати, не розгубитись, переконувати роботодавця у своїй користі, не ображатись, про щось промовчати, обходити гострі кути, не критикувати попередніх роботодавців і, звичайно, – бути самим собою.

В ході проведеного заходу кожен учасник ознайомився з правилами підготовки до співбесіди та здобув навички ділового спілкування з роботодавцями. Це дасть змогу більш активно і ефективно використовувати свій досвід, вміння, освіту для отримання бажаної роботи.

 

 

Коментарі
19 Січня 2017, 19:34
до беруть не за фаховими якостями, а вмінням вести бесіду? цікаво. наприклад, дядька екскаваторщика перевіряють не на навички керування машиною, а на вміння сподобатися начальнику?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024