Суд визнав законним звільнення директора ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс»

21 Січня 2017, 08:15
2552

Камінь-Каширський районний суд відмовив колишньому директору державного підприємства СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Серігю Вовку у задоволенні позовних вимог визнати незаконним наказ Державного агентства лісових ресурсів, яким його звільнили з посади.

Відповідно – незадоволеними лишилися і вимоги позивача щодо виплати грошової компенсації, про поновлення на роботі, стягнення середньомісячного заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди, – повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Нагадаємо, що судова тяганина у цій справі розпочалася ще в липні минулого року. Звільнений директор вирішив оскаржити у суді наказ Держлісагентства про розірвання із ним трудового договору, незважаючи на те, що перевірка фінансово-господарської діяльності цього підприємства, яка й стала причиною такого рішення, показала численні порушення у роботі.

Тоді, крім іншого, було зафіксовано факти самовільних рубок деревини на мільйонні суми, завищення собівартості деревини, яку відпускали іншим підприємствам, безпідставного списання техматеріалів та нарахування заробітної плати.

Загальна сума завданих державі збитків при цьому становить понад 8 млн грн. За результатами вивчення матеріалів перевірки тоді було розпочато досудове розслідування відразу в двох кримінальних провадженнях: за службову підробку та службову недбалість.

Але позивача це не спинило. Він аргументував тим, що на кожному підприємстві можна знайти порушення у роботі, тож навіть такі виявлені «недоліки» не є причиною для звільнення.

Суд ретельно вивчав матеріали справи. До численних судових засідань залучалися представники третіх сторін, досліджувалися результати перевірки Волинського ОУЛМГ.

Підсумком стало відповідне рішення, винесене 19 січня.

Звісно, суд першої інстанції залишив за позивачем право оскаржувати його в апеляційному суді.

 

 

 

Коментарі
21 Січня 2017, 11:51
<p>Цей син голови колгоспу хоч раз житті з"їв чесно зароблену скибку хліба? </p>
21 Січня 2017, 12:37
#було зафіксовано факти самовільних рубок деревини на мільйонні суми, завищення собівартості деревини, яку відпускали іншим підприємствам, безпідставного списання техматеріалів та нарахування заробітної плати.# - і після таких зловживань він ще ходить на волі?! щось тут не так
21 Січня 2017, 13:19
З огляду на суспільний устрій того часу, хто-хто, а голови колгоспів принаймні на скибку хліба для своїх дітей відпрацьовували. Якщо наряд в колгоспі у літню пору, в період жнив проводився о 6-7 год. ранку, а впродовж дня голова намотував на "бобіку" N-нну кількість кілометрів і мусив гавкати як пес на лінивого безпартійного чи й хитрого "комуняку" щоб не спали у затінку, то шматок хліба за цю роботу таки вартувало йому платити. Врешті-решт, зарплата у 180-200 крб. не була захмарною. Якби не "бонуси", то і хату збудувати за цей гріш було б не легко. Більшість голів й працювала за ці "бонуси" та владу над селянами. Окремих голів колгоспів і по цю пору людкове згадують добрим словом. Тому, не узагальнюйте у даній конкретній історії. Сергійко, при чужій допомозі очоливши СЛАП, для прикладу, не уявляв собі іншої автівки аніж Тойота КЕМРІ, це свідчить про його недалекоглядність та марнославство, що вилізло йому боком. Дівки і зависники по - різному дивляться на статусні речі, це треба пам'ятати. Якщо хлопака не угомониться, не відійде з центру уваги, може ще більш погіршити своє становище. Не той тепер Миргород...
21 Січня 2017, 14:44
О так так-це ви дітям розказуєте про роботяг голів колгоспу? вони знатні "роботяги" були. всі колгоспи були збиткові, а цей брехун видумує якісь 200 крб.
21 Січня 2017, 15:04
СССР також був збитковий! І колгоспи були збиткові, бо за забрану у селян продукцію держава платила трудоднями, лозунгами і закликами. Кормили Камбоджу, Лаос, В'єтнам, Фіделя з кубинцями та іншу камарилью по цілому світі. Мова не йде про ті часи, мова йде про середньостатистичну людину у тій суспільній системі. А чи вона йшла працювати на завод, чи у колгосп, чи, навіть, у цирк - все одно кругом був цирк, оскільки за працю платили копійки. І незалежно від того на якій посаді працювала людина - їздовим, трактористом, бригадиром, агрономом чи головою колгоспу. Різниця була тільки у тому, що голова міг завжди працювати фірманом, але фірман рідко коли міг справитися з обов'язками голови- "прісєдатєля")). Тепер всякий їздовий ладен управляти хоч районом, хоч областю, а Україною - раз плюнути. Якщо не вдається порулити нагорі, то береться очолити хоч щось, хоча б якусь асоціацію, наприклад - фермерів району. А за довгого язика раніше могли безплатно завезти до білих ведмедів на екскурсію, це також правда, хоча й несправедлива. ))
21 Січня 2017, 19:38
Змішали грішне з праведним. Ключове слово "їздовий" інколи використовують спецслужби, наприклад, на виборах яхуновича проти ющенка в центральній Україні вулиці обласних центрів обклеювали листівками, де на возі-безтарці сидів дядько, схожий на ющенко, а під возом слоган "На холєру нам такий їздовий!"
21 Січня 2017, 19:47
Й правда, для чого нам цей їздовий здався, аби зайвий раз переконуватися у всесиллі російських спецслужб. Бо хто б міг тоді подумати, що й бджоляра вони міцно тримають за тестікули. Але це вже перегорнута сторінка нашої історії, він, на скільки йому дозволили, встиг зробити для них - передав владу овочевому легітиму, але й для українців відкрив архіви Ф(СБу) в частині голодомору та деякі інші.
23 Січня 2017, 23:28
тестікули до чого тут?
24 Січня 2017, 00:05
А суддя волинського апеляційного суду Пєтя Борсук , виходець з камінь-каширщини, візьме хабаря і це рішення скасує... І буде знову Вовк правити лісгоспом..
24 Січня 2017, 01:27
по любе так буде
31 Січня 2017, 17:25
Борсук значить читай, далекоглядний. Але по-моєму для пана Борсука є Вовки є вже не формат оскільки за той час коли розглядатиметься ця справа в апеляційному суді то він міг-би розглянути десять інших менш прибуткових але за то гарантовані на 100 відсотків. Про те не забувайте, що в Господарському апеляційному розглядалася справа про збитки Полицівській сільській раді, чомусь цій сільській раді хоча б тому що сільська рада не має власного лісу? і т.д. то й цей суд думаю прийме до уваги це рішення. По-моєму Вовки вже не в форматі хоча суди ще будуть продовжувуватися аж до виборів наступного президента але втсновки вже відомі хоча б для того щоб влада могла б відзвітуватися перед виборцями про те, що Вони працюють. Ось тільки по-моєму це не головне зараз для К-Каширців оскільки Ми втрачаємо потенціал оскільки здається на нашому порозі вже не стоїть Госпітальний округ?
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024