За вилов риби електровудкою можуть потрапити за грати

27 Січня 2017, 13:27
2429

24-річному жителю с.Добре та 67-річному жителю с.Дубровиця Камінь-Каширського району, які здійснили незаконний вилов риби, оголосили про підозру. Відповідно  провадження скерували до суду.

Як раніше повідомляв Район.Камінь-Каширський браконьєри виловили з Турії електровудкою 6 кілограмів риби. За цією справою їх вночі застали дільничні офіцери поліції.

– Рибалки-браконьєри, знаходячись у дерев’яному човні на річці «Турія», що є  рибогосподарським водним об’єктом на території Добренської сільської ради Камінь-Каширського району Волинської області і відноситься до гідрологічного заказника місцевого значення «Турський», шляхом впливу за допомогою електричного струму на поведінку риби у водному середовищі, способом її масового знищення, використовуючи заборонене знаряддя лову - саморобний електроловильний пристрій, здійснили незаконний вилов риби у кількості 231 штука (карася сріблястого, в’язя, щуки, плоскирки, в’юна, плітки), -- зазначають у Камінь-Каширському відділі поліції.

Внаслідок цього, державним рибним ресурсам завдано істотної шкоди на загальну суму 55 708 гривень.

Винним особам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо воно заподіяло істотну шкоду, із застосуванням вибухових, отруйних речовин, електроструму або іншим способом масового знищення риби, звірів чи інших видів тваринного світу). Кримінальне провадження скероване до суду.  Винним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Коментарі
27 Січня 2017, 22:47
ну хотіли дядьки рибки поїсти, а грошей катма от вирішили в такий спосіб. що тут такого страшного?
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024