Відбулась презентація нового видання Олександри Кондратович

03 Лютого 2017, 18:30
3036 Джерело: kkcrb.blogspot.com

У затишній залі зібралися шанувальники творчості Олександри Павлівни Кондратович – доньки поліського краю, педагога за покликанням, Почесного краєзнавця України, фольклориста і етнографа, уродженки с.Кримне Камінь-Каширського району, яка зробила значний внесок у дослідження фольклорно-етнографічної спадщини Волинського Полісся. Презентація її нового видання  "На перехрестях долі".
Книга цікава, як і саме життя і творчість авторки, сповнене як здобутків і перемог, так і прорахунків та невдач. Це не просто спогади про життя і творчість авторки, то багатопланова панорама Волинського Полісся, на тлі якої проходить життя – від поетичних картин раннього дитинства до нелегких випробувань, незрідка між існуванням і смертю. А понад тим – любов до рідного краю, його старожитностей, незламність волі та духу, прагнення жити достойно і творчо. Зі сторінок книги віє чаром народної пісні, легенди, переказу, звичаю, прапредківсських заповітів, – розповідається на сайті Камінь-Каширської центральної районної бібліотеки.
З вітальним словом на презентації виступили:

- Алла Адамівна Дмитренко – етнолог, кандидат історичних наук, доцент Східноєвропейського національного університету ім.Лесі Українки;

kkcrb.blogspot.com
kkcrb.blogspot.com

- Людмила Мірошниченко-Гусак – завідувач відділу етнографії Волинського краєзнавчого музею;

kkcrb.blogspot.com
kkcrb.blogspot.com

- Світлана Василівна Політило – директор Волинської обласного редакційно-видавничого підприємства "Надстир'я";

kkcrb.blogspot.com
kkcrb.blogspot.com

-Валерій Макарович Хитрик – керуючий справами районної ради;

kkcrb.blogspot.com
kkcrb.blogspot.com

- Наталія Олександрівна Пась – директор народного краєзнавчого музею.

 

Олександра Кондратович, у свою чергу, висловила щиру вдячність голові районної державної адміністрації Валерію Дунайчуку, голові районної ради Віктору Сусу, начальнику відділу культури райдержадміністрації Євгенії Сидорчук за сприяння та фінансову підтримку, завдяки якій книга представлена широкому загалу.


Тепла, затишна, щира атмосфера панувала на заході. Було щемливе відчуття, що зібралася справжня дружня родина однодумців, подвижників, безмежно залюблених в своє рідне Полісся, палке слово, пісню, книгу.

 

kkcrb.blogspot.com
kkcrb.blogspot.com
 
kkcrb.blogspot.com
kkcrb.blogspot.com
 
 

  А особливу атмосферу допомогли створити:
 

kkcrb.blogspot.com
kkcrb.blogspot.com

фольклорний ансамбль "Полісянка" дитячої школи мистецтв
 

kkcrb.blogspot.com
kkcrb.blogspot.com


та Світлана Сотник - солістка районного будинку культури.
  
Окрасою заходу став творчий  доробок видань Олександри Павлівни, представлений на книжково-ілюстративній виставці "Моє Полісся калинове! Моя ти гордість вікова!"

kkcrb.blogspot.com
kkcrb.blogspot.com

 

Коментарі
03 Лютого 2017, 21:28
Цікаві люди. Якщо буде нагода та милостива доля колись загляну до Каменя та бібліотеки, щоб почитати. Непогано було в форматі ПДФ розмістити в Інтернеті.
05 Лютого 2017, 05:42
Прошу редактора видалити цей допис за його звичкою
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39