Депутати Волинської облради підтримали створення 8 госпітальних округів

03 Лютого 2017, 22:42
2473

Зверненя до Президента України та Кабінету Міністрів України зачитав депутат Вячеслав Рубльов.

У ньому йшлося про потребу в створенні Луцького, Нововолинського, Ковельського, Камінь-Каширського, Володимир-Волинського та Любомльського округів, – повідомляє Волинська обласна рада. 

В залі присутні жителі Камінь-Каширського та Володимир-Волинського району та народні депутати України, які також відстоюють це питання. Підтримати звернення та об'днати зусилля щодо створення 6 округів закликав нардеп Ігор Гузь. Він звинуватив голову ОДА в ігноруванні інтересів громади: "Ви, Володимире Петровичу, повинні зайняти позицію. З шести округів три можна зробити завжди, а з трьох шість не можна".

Свої аргументи за те, щоб було 6 округів висловила й народний депутат Ірина Констанкевич. Вона заявила, що внаслідок пропозицій ОДА щодо госпітальних округів порушується принцип доступності надання медичних послуг населенню. "Це -- геноцид щодо своїх людей", -- безапеляційно стверджує Ірина Констанкевич. Вона закликала депутатів консолідовано проголосувати за звернення.

Виступала також представниця Володимир-Волинського району Валентина Чубок та Карасинський сільський голова Марина Мартинюк.


 

Святослав Кравчук запропонував, щоб звернення відправити всім нардепам від Волині та у МОЗ України.

Анатолій Вітів критикував дії Уряду щодо проведення медичної реформи. "Все, що вони роблять -- це втілюють "азаровщину", -- вважає депутат. Він впевнений, що перед тим, як запускати медичну реформу потрібно провести консультації та громадські слухання.

Сергій Слабенко вкотре підняв тему залізничної лікарні та нагадав, що, згідно з діючим законодавством, мережу лікарняних закладів в Україні змінювати не можна. Він також говорив про забезпечення трудових прав медпрацівників. 

Михайло Бегаль вважає, що  в ситуації з госпітальними округами  домінує популізм. Він говорив про те, що райони, які претендують на центри госпітальних округів поза проектом ОДА не матимуть змоги купити дороговартісне обладнання. Якщо ж рада голосуватиме за 6 округів, то на думку пана Бегаля потрібно додати ще й Ратнівський округ. Голова облради Ігор Палиця назвав таку позицію дуалізмом. Він вважає, що може бути й більше, як 7 округів, згідно з відповідною постановою Кабміну. "Наші люди повинні мати якісні медичні послуги і ми повинні витиснути з урядової постанови все, що можна", -- категорично заявив голова облради.

Про потребу в створенні Любомльського госпітального округу говорив Володимир Дибель та закликав підтримати проект.

Свою підтримку госпітальному округу з центром в Камінь-Каширську говорив Валерій Дунайчук.

 


 


 

Людмила Кирда нагадала про свій запит про потребу в Маневицькому госпітальному окрузі. Разом з тим, вона підтримує й округ з центром в Камені-Каширському, бо цей район віддалений. Депутат також закликала створити якомога більше округів, щоб залучити в область більше державних коштів. "Складається враження, що ті реформи, які проводить Уряд, спрямовані проти людей", – вважає депутат.

Голова профільної комісії Олександр Зінчук висловив свою думку щодо проведення медичної реформи. "Нашої думки ніхто не питає. Це -- не Європа. Ми були за кордоном і бачили, як там фінансується галузь охорони здоров'я", – розповів депутат. Він вважає, що  потрібно боротися і брати за зразок польський досвід проведення медичної реформи. 

Олег Кух каже, що як голова Любешівської РДА провів зустрічі з сільськими головами. Всіх цікавить наявність в районі лікарні інтенсивного лікування. На його думку, якщо   буде  Камінь-Каширський госпітальний округ, то в Любешеві буде лікарня планового лікування, а не інтенсивного, тому жителям Любешівщини вигідніше, щоб належати до Ковельського округу.

Лікар  за фахом Сергій Сівак також критикував підходи Уряду до проведення медичної реформи. "Має бути нормальне фінансування, а не госпітальні округи. Потрібно зберегти нинішню мережу закладів", – вважає пан Сівак.

Голова ОДА, депутат облради Володимир Гунчик говорив про різні ситуації в ЦРЛ області щодо забезпечення обладнанням та фахівцями. Він вважає, що багато чого залежало від головних лікарів. Голова ОДА заявив, що ліквідації районних лікарняних закладів не ліквідовується і не втрачає статусу. Госпітальний округ буде мати додаткові можливості. Він також пообіцяв прислухатися до сьогоднішнього рішення депутатів, але просив чіткої визначеності. "Критику сприймаю", -- запевнив пан Гунчик.  


 

Голова облради Ігор Палиця вважає, що потрібно зробити максимальну кількість госпітальних округів, згідно з Постановою. Він закликав керівника СБУ на Волині   перевірити діяльність президентської вертикалі влади  в області щодо того, які вони виконують свої обов'язки.  

Вячеслав Рубльов закликав підтримати  проект рішення  Про звернення Волинської обласної ради до Президента України та Кабінету Міністрів України щодо утворення у Волинській області шести госпітальних округів з поправками Святослава Кравчука. Голові ОДА він порадив прочитати рішення профільної комісії.

Володимир Бондар вніс пропозицію долучити до ще один округ з центром в Ратному. Голова обласної ради запропонував додати  і Маневицький округ.

За проект рішення зі змінами проголосувало 50 депутатів.

Коментарі
04 Лютого 2017, 00:55
піпець, ще треба округ в Ратному, Любешові, Ківерцях, і Старій Вижві тощо. тобто в кожному районі. тож є лікарні, нащо їм ті округи.а кропці всі дружно на мітинг поїхали))
04 Лютого 2017, 01:12
"Він закликав керівника СБУ на Волині перевірити діяльність президентської вертикалі влади в області": отже все-таки Ковельське СБУ має якийсь дотик до тієї справи коли все Північне Полісся має перейти до відання Ковельського Повіту. Недаром незалежно від покрою вся державна шушваль закріплюється у Ковелі. Здається для чого Ковелю наприклад вся держстатистика Північного Полісся і для чого їхати усім до Ковеля для того щоб отримати якісь висновки у цій держустанові.
04 Лютого 2017, 02:11
Серед камінських укропівців стоїть колишній секретар Камінь-Каширського райокому КПУ Юра Дмитрук і тримає плакат &quot;Камінь-Каширський госпітальний округ має право на життя&quot; )<br/>Дуже символічно - в Укропі усі мають &quot;право на життя&quot; , і комуністи теж..))
04 Лютого 2017, 02:27
Він туди був засланий патріотами і тепер вийшов з підпілля.)))))))
04 Лютого 2017, 03:40
от блін, а юра стіляга стильну німецьку сорочку одів
04 Лютого 2017, 11:17
Та це не німецька сорочка в нього , а красная комуняцька, подарунок сімонєнка чи мартинюка .))
05 Лютого 2017, 05:45
Ядам Мартинюк лише пам&quot;ятники членіну Любешову дарує.
05 Лютого 2017, 15:48
А укроп усіх підберуть і продвінуть - і комуністів , і регіоналів..
05 Лютого 2017, 22:55
Почему к товарищу Ю. Дмитруку предвзятость проявляете?
06 Лютого 2017, 21:27
патамушо він комуніст - союзник регіоналів.. Шо нє ясно?
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024