Родовище міді, яке простягається під Камінь-Каширський район, розроблятимуть китайці?

06 Лютого 2017, 10:58
8299

Великі китайські компанії зацікавлені в тому, щоб інвестувати кошти в родовище міді на Волині.

Про це розповів голова Волиньради Ігор Палиця під час ефіру на телеканалі "Нова Волинь" 3 лютого, пише ВолиньPost.

"У жиричівському родовищі міді в Ратнівському районі вже зацікавлені великі китайські компанії. Вони знають про нього ще з Радянського союзу. Вони вже готові ставити завод з виробництва кабелів, напівпровідників і всього, що робиться з міді", – зазначив він.

Все, що потрібно, каже голова облради, – почати розробку родовища.

Поширивши цю новину у групу «На районі в Камені». Богдан Козік зазначив: «А це родовище здається простягається і під наш район». У коментарі Юрий Каденчук додає: «Не тільки простягається воно зовсім під нами приблизно 30-50 метрів. Напевно найбільше в Європі. Отже в майбутньому хто буде правити Волинською областю і К-Каширським повітом зокрема той матиме колосальні гроші але щось не віриться в таке щастя. Річка Турія може зникнути».

Коментарі
06 Лютого 2017, 14:44
"Вони вже готові ставити завод з виробництва кабелів, напівпровідників і всього, що робиться з міді": тільки з Китайською прямотою можна довіритися Українській владі на розробку мідного родовища тут на Волині зокрема. Крім цього готові ставити завод з виробництва міді це не означає що завтра родовище буде розроблятися оскільки у першу чергу відсутні навіть будь-які висновки з екологічної безпеки, а тим більше наших близьких сусідів. Крім того за просто так ніхто не дасть Китайцям розробляти це родовище оскільки вже давним-давно на це родовище накинули оком Поляки, крім того говорять, що поляки якимсь чином ще раніше масово скупляли землі навколо цього родовища. Про те можна припустити що Порошенко на Давосі вже мав розмову з Китайським Прем"єр-Міністром за це родовище і тому родовище фактично вже їм відписане.
06 Лютого 2017, 17:25
У 1974 році без зайвої публічності у північному Поліссі проводилися геологічні розвідки на предмет підтвердження гіпотези видатних вчених-геологів про високу ймовірність наявності тут кімберлітових трубок й алмазів. Вже у сучасну пору до розвідки цих багатств у поліських надрах долучилась всесвітньо відома алмазодобувна компанія "Де Бірс", що профінансувала кілька свердловин у Рівненській області. За радянських часів наявність алмазів на наших землях підтверджувалась геологами, але йшла мова про їх непромислові обсяги. Звичайно, що для тих часів, коли Якутія була всипана алмазними родовищами, поняття непромислових обсягів було досить відносне...Так що не тільки мідними проблемами вагітне Полісся, але й бурштином і алмазами...)))
06 Лютого 2017, 17:39
Досить говорити про мідь, алмази і бурштин які знаходяться казна де. Найбільший скарб Волинської землі торф, земля. Араби за цей торф можуть давати по кілька барж нафти. Крім того згадаймо попередню назву міста який у свій час називався від єврейського Коширський, Кошерський тобто шановні земля ця є нашою обітованною землею яка немає у собі ціни але МИ про це ще незнаємо.
06 Лютого 2017, 22:57
Яка конкретно мідна руда в Ратнівському районі (хімічна формула), бо мідні руди є різні і, відповідно різні технології добування міді.
07 Лютого 2017, 02:01
Все-таки раніше говорили не про руду але про самородну мідь яка між іншим з"являється дуже рідко. Взагалі самородної в Європі немає тільки тут. Моїх знань вистачає тільки на те, що тільки на Африканському континенті тільки й було раніше її виявлено.
07 Лютого 2017, 02:19
<p><br /> <br /> Село Жиричі, що в Ратнівському районі Волині, називають морквяною столицею. Тут вже давно немає сільгосппідприємства, люди забрали свої земельні паї та й хазяйнують, хто як може. Майже кожне індивідуальне господарство сіє моркву. А ще в селі не один рік працюють геологи, геодезисти, адже в цій місцевості знайшли поклади самородної міді, котра дуже рідко трапляється. Місцеві жителі, поглядаючи на розвідувальні свердловини, кажуть: “А чи не зашкодить в майбутньому її видобуток здоров’ю селян?”</p>
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024