Чому в Нуйно не функціонує підрозділ місцевої пожежної охорони?

06 Лютого 2017, 15:53
2011

На апаратній нараді у голови райдержадміністрації обговорили питання цивільного захисту.

Про це повідомляють у Камінь-Каширській РДА.

– Протягом звітного періоду відділ з питань цивільного захисту апарату райдержадміністрації спрямовував свою роботу на забезпечення готовності та оперативного реагування на надзвичайні ситуації, реального захисту населення і територій від впливу факторів техногенного та природного характеру, вдосконалення процесу управління під час виконання покладених завдань, – зазначив начальник відділу з питань цивільного захисту апарату райдержадміністрації Валерій Головейчук під час апаратної наради. – Рішенням сесії районної ради від 22 липня 2016 року № 8/6 затверджена Комплексна районна програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру у Камінь-Каширському районі на 2016-2020 роки.

За словами Валерія Івановича, у 2016 році проведено інвентаризацію захисних споруд району (у районі нараховується 10 захисних споруд (протирадіаційних укриттів), поновлено Паспорт ризику виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Координує роботу відділу обласна та районна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (минулоріч проведено 12 засідань районної комісії).

Начальник відділу з питань цивільного захисту апарату райдержадміністрації поінформував також про функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони (МПО):

– На даний час у районі створено 12 підрозділів місцевої пожежної охорони, з них функціонує 11. На базі Нуйнівської сільської ради МПО не функціонує через відсутність водія. Підрозділи, в свою чергу, забезпечені засобами зв’язку, пально-мастильними матеріалами та пічним опаленням. На утримання підрозділів МПО (включаючи заробітну плату) із районного бюджету за поточний період спрямовано 220 тис. грн.

З резервного фонду районного бюджету у 2016 році виділялись кошти в сумі 85 тис. 400 грн.

Насамкінець доповіді Валерій Головейчук резюмував:

– Оповіщення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій покладене на службу оповіщення та зв’язку району, яка створена на базі Камінь-Каширського РЦТ № 112 Волинської дирекції ПАТ «Укртелеком». Окрім того, оповіщення населення міста Каменя-Каширського здійснюється за допомогою однієї діючої сирени, яка знаходиться на приміщенні центру поштового зв’язку. Відповідно до вимог Закону України від 24 червня 2004 року № 1859-ІV «Про правові засади цивільного захисту» та постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 року № 841, розпорядження голови райдержадміністрації від 9 вересня 2016 року № 272 створена районна комісія з питань евакуації.

Коментарі
07 Лютого 2017, 10:51
Чому в Нуйно не функціонує підрозділ місцевої пожежної охорони? Дуже проста відповідь! Сільський голова Ярощук В.І. не любить фінансувати справу в яку потрібно вкладати кошти і нічого із того не нести додому... Людина дуже любить гроші! Але щоб вони лежали не в казні с\р а дома, під подушкою, в банках 3-літрових, мішках.
07 Лютого 2017, 13:35
Та ж ліміт на цілоспалення вже пройшо у цьому чи тому році яка різниця. В Нуйні вже горіло, сподіваємося що вже більш не горітиме тому можна й зекономити кошти, а там вжеш якщо економія то і премія готова.
07 Лютого 2017, 16:46
Доцільність утримання пожежних автомобілів сіл які знаходяться поблизу міста зокрема Грудки Осівці Раків-Ліс Нуйно Залісся викликає дискусію. Краще кошти при умові що вони єсть направити на харчування дітей у садочки.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром