Камінь-Каширський: безробітним учасникам бойових дій розповіли про їхні права

08 Лютого 2017, 15:52
1278

У рамках розбудови і розширення доступу до безоплатної правової допомоги керівники Ратнівського та Камінь-Каширського бюро правової допомоги провели інформаційно-роз'яснювальну роботу з безробітними, які перебувають на обліку у відповідних районних центрах зайнятості.

Громадян поінформовано стосовно надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, які правові послуги включає кожна із них, хто є суб'єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу та який порядок звернення за її наданням. Про це йдеться на сайті Волинського обласного центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Правовим інформуванням охоплено 25 безробітних громадян, серед яких були й учасники бойових дій. Вони отримали додаткові роз’яснення щодо переліку пільг учасникам бойових дій та ветеранам війни, зокрема, права на безплатне одержання лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів, права на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням або одержання компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування.

Порядок надання путівок, розмір та порядок виплати компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування визначаються Кабінетом Міністрів України. Відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» ветеранам, які пройшли курс самостійного санаторно-курортного лікування, виплачується компенсація у розмірі фактичної вартості самостійного санаторно-курортного лікування, але не більше середньої вартості путівки.

В ході спілкування фахівці бюро правової допомоги наголосили на змінах до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема щодо розширення кола суб’єктів, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Крім того, було поінформовано про функціонування Камінь-Каширського та Ратнівського бюро правової допомоги, адреси їх розташування та години прийому.

В ході проведення заходів були розповсюджені буклети з інформацією про безоплатну правову допомогу.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024