Роботодавцям розповіли, як центр зайнятості може допомогти з підбором кадрів

09 Лютого 2017, 12:00
1396

7 лютого в Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбувся семінар для роботодавців на тему: «Проблеми комплектування підприємства кадрами. Сучасні методи закріплення персоналу на підприємстві».

У семінарі взяли участь 14 роботодавців: Т.Сус, О. Коваль, М.Сельвесюк, З. Зубач, ПП «Константа-М», ПП «СПЕЦІАЛ-СЕРВІС» та ін., – повідомляє Камінь-Каширський районний центр зайнятості.

Під час зустрічі фахівці Камінь-Каширського РЦЗ розповіли присутнім, що роботодавці для служби зайнятості виконують дві найважливіші функції. У першу чергу, вони є соціальними партнерами у реалізації державної політики зайнятості населення і забезпечують центр зайнятості інформацією про вільні робочі місця та посади. Це допомагає працевлаштуватися громадянам, які шукають роботу. По-друге, роботодавці – клієнти служби зайнятості, які мають свої специфічні потреби, які пов’язані з комплектуванням кадрів підприємств, установ, організацій.

Для підприємств актуальним гаслом є «Кадри вирішують все». Тому для роботодавця цікаво буде знати, якими послугами служби зайнятості можна скористатися у разі виникнення ситуації підбору кадрів на вакантні місця.

Кваліфікований підбір персоналу на запит підприємства, можливість для безробітних пройти професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації – це складові діяльності служби зайнятості щодо сприяння комплектації кадрів підприємств. Представники кадрових служб підприємств мають змогу одержати дані про професійно-кваліфікаційний склад тих, хто шукає роботу, у фахівців центрів зайнятості.

Крім безпосереднього перегляду бази даних осіб, які шукають роботу, на допомогу у комплектації кадрів та сприянні працевлаштування незайнятих громадян, служба зайнятості організовує ярмарки вакансій, презентації професій тощо.

Якщо підприємство не мало змоги здійснити підбір кадрів на ярмарку вакансій, з роботодавцем обговорюється можливість організації професійної підготовки незайнятих громадян за направленням служби зайнятості із подальшим працевлаштуванням на цих підприємствах.

Коментарі
09 Лютого 2017, 15:32
Ну по-перше говорять навіть у тому самому центрі зайнятості, що якщо підприємство друкує в місцевій газеті оголошення про вакансії то у першу чергу таке підприємство не бажає працівника легалізовувати, а отже якщо так у цьому випадку Ми бачимо тільки інституціальний розрив бажання роботовців лекгалізовувати працівників та бажанням претендентів працювати на цих підприємствах. Вони (роботодавці) думають, що тільки Я приймаю рішення про свій кадровимй потенціал незалежно від державних органів та інших інтитуцій які так чи інакше мають вплив на працівника та його бажання працювати в майбутньому на цього роботодавця. Ось чому наприклад місяцями Ми бачимо оголошення в місцевій газеті про вакансії і ось чому у принципі такі оголошення не зникають з обрію, через те що роботодавець не є поважною персоною на ринку праці тому що роботодавцю є що "ховати" і у першу чергу свої порушення в області трудового законодавства. Якщо роботодавець буде більш відкритіший серез трудового населення який його оточує аж у тому випадку у нього небуде проблем із наповнюваністю своїх кадрів.
09 Лютого 2017, 15:46
Вибачаюсь, інтернет зв"язок геть поганий пора переходити на УАРНЕТ.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024