Військових, які повернулися із зони бойових дій, вчили долати стрес через здоровий спосіб життя

09 Лютого 2017, 16:40
1620

У рамках проекту «Дорога додому» 7 лютого у Камені-Каширському відбувся захід для демобілізованих із Збройних Сил України – учасників АТО на тему: «Психологічні аспекти повернення до мирного життя учасників АТО».

Зустріч проведено за участю фахівців Громадської організації «Волинські перспективи» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні, – повідомляє Камінь-Каширський районний центр зайнятості.


 

Більшість військових, які повернулися із зони бойових дій, потерпають від загальних стресових реакцій, тривоги, постійної втоми, відчуття безпорадності, страху, самотності, непотрібності, безнадії щодо майбутнього. Тренер-психолог Волинської обласної психіатричної лікарні Олег Корольчук надав конкретні поради щодо подолання стресу, негативних змін у настроях та думках, розповів про стратегії, які допоможуть знайти спільну мову з родиною та друзями.

Присутні активно виконували антистресові, заспокійливі та розслаблюючі вправи, шукали ресурси для заспокоєння: духовність, мрії, активність, творчість, спорт. Рекомендовано піклуватись про своє здоров’я, долати стрес через здоровий спосіб життя і якнайшвидше повернутись до трудового мирного життя.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024