"Роль міської ради применшується" – Василь Бондар про тарифи і піар

10 Лютого 2017, 12:35
1979 Джерело: img.20minut.ua

У грудні на сайті міської ради з'явилося оголошення про те, що ВУЖКГ має намір збільшити тарифи з 1 лютого.

Однак вже сьогодні міський голова Василь Бондар зазначає, що тарифи на водопостачання та водовідведення поки що залишаться незмінними.

– Перш за все хочу зазначити, що рівень тарифів на всі види обслуговування міського підприємства визначає міська рада. Це питання належить до компетенції виконавчого комітету, який після подачі ВУЖКГ розрахунків доцільності підняття тарифів і вирішує необхідність таких змін.  Розрахунки поступили лише 27 січня і були розглянуті виконавчим комітетом 30 січня 2017 р. За моєю пропозицією ніяких змін у тарифи прийнято не було і вони залишаться поки що незмінними. Начальнику ВУЖКГ Ігорю Каденчуку порадили шукали внутрішні резерви збільшення надходжень, виявляти боржників та проводити роботу з ними, шукати людей, які взагалі не сплачують за воду, – каже Василь Іванович.                                                                                                                     

Окрім того мер міста висловлює свою думку, що у 2016 р. було безліч публікацій, які применшують роль міської ради, та її вплив на соціально-економічну ситуацію у місті.

– Такі статті піарять комунальне підприємство або окремі політичні партії. Всього минулого року на розвиток міста було направлено 8 368540 грн.. Таких коштів ніколи раніше на комунальне підприємство не виділялось. Міська рада профінансувала значну частину внутрішніх потреб ВУЖКГ: придбано матеріалів, товарів на суму 337427 грн., на покращення експлуатації водогону виділено 575374 грн., каналізації – 525998 грн, – підсумовує міський голова.

Водночас Василь Бондар пригадує публікацію з критикою міської ради, ніби вона відмовилася від ремонту каналізації, водогону в багатоповерхових будинках, де на верхні поверхи не поступала вода ( вул.Перше Травня, 25, 27; Чкалова, 10, 11; Ковельська, 5, 7).

– Цю ситуацію ми знали давно, ще в кінці 2015 року я пообіцяв жителям, що ми вирішимо це питання. Вклавши значні кошти, дякуючи спів фінансуванню мешканців будинків, спонсорів, грошовому гранду – 100 тис.грн., які виграла міська рада у конкурсі проектів місцевих ініціатив, що проводився Волинською обласною радою, цю проблему було усунуто, – резюмував Василь Іванович.

 

 

Коментарі
10 Лютого 2017, 16:10
"На сучасні кошти вони варті біля двох мілярдів гривень":" порадили шукали внутрішні резерви збільшення надходжень,": не можливо звернути увагу на ці слова. Звичайно основні засоби Житлово- комунального господарства зараз не вартують таких коштів з урахуванням фізичного зносу. Десь приблизно 300тис. або від сили 3 млн. Але Я згідний з Міським головою що така інфраструктура є для Нас безцінним подарунком зауважте часів радянської влади. Але не про це. Тут Міським головою заувульована для нас усіх відповідь на можливі до нього претензії про високі кошти які інколи сьогодні витрачаються. Але тут справа навіть не в тому через те, що якщо ці кошти витрачаються то Вони не мають для Нас ніякої ціннності через те, що латання ям та шліфування георафічних рельєфів не дає місту та ВУЖКГ зокрема підвищувати свою вартість. Питається чому, а ось чому. ВУЖКГ живе та розвивається завдяки своїм тарифам які формуються звичайно з урахуванням витрат на підтримку та експлуатацію інфраструктури. Якщо приміром МИ латаємо ями та шліфуємо рельєф у тому числі прибирання снігу, пісок, сіль і тому подібне якщо тільки Міська рада не виділяє кошти на ці роботи зі свого бюджету то Ми не можемо вкладати ці кошти у підвищення тарифів. Тому однозначно що страдає підприємство та страдає інфраструктура міста оскільки Ми тільки тратимося на Неї і нічого не заробляємо. І ось найголовніше - у тому що Міський голова останніх десять років з 13-и як він говорить про себе не давав заробляти підприємству через те, що у нього була фікція - не підвищувати тарифи через те, що йому нада було працювати в спокої. Дійсно Міський голова пропрацював майже тринадцять років у спокої через те, що громадяни не збурювалися та не вимагали у нього нічого тому що було усім комфортно але тут справа не в цьому, а в тому що підприємство майже банкрут, якщо не рахувати останніх півтора року, відкинулося на десять років назад у своєму розвитку і місто тепер змушене тратити ще більше коштів тепер як би тратилося раніше. Тепер і шліфування географічного рельєфу та забивання ям по місту доводить Нам що все добре але ніхто тепер не згадає що було раніше і ніхто не може сказати що було б як би МЕР не працював в затишку.
10 Лютого 2017, 18:01
" Всього минулого року на розвиток міста було направлено 8 368540 грн.. Таких коштів ніколи раніше на комунальне підприємство не виділялось" А раніше просто не було проблем??чи як??чи може причина є до болю банальна - нічого нікого не хвилювало????Може правильніше було б написати про здобутки попередніх років ,а не про піар окремих людей чи якихось політичних сил?Чого взятись і зробити нормальний тиск води для багатоквартирних будинків не можна було років 10 назад?Чи може проблеми з каналізацією почались лише минулого року???Піар чи не піар, то вирішать самі люди..А факт, що місто стало набагато чистіше, охайніше, комфортніше - оце дійсно факт!І чия в тому заслуга люди теж добре бачать:)
10 Лютого 2017, 18:21
"Такі статті піарять комунальне підприємство або окремі політичні партії": на мою думку саме такі рішення і створюють піар політичній партії та Мера зокрема в якій він перебуває оскільки тут Ми бачимо просту банальщину до найпростішої амеби, а саме; ось Ми які добрі та хороші переживаємо за виборців за їхній достаток, а ось хто хоче з Вас вишкребсти останні копійки. Але шановні рішеннями яких партій приймається рішення відомо через те що відомо в якій партії знаходиться наш Мер. Але найголовніше у тому що по одній стороні буцім-то хтось печеться за добробут громадян, а з іншої хтось попросту працює незважаючи на що. То у Нашому випадку питаємо останніх хто піариться й на чому? Слід напевно все-таки працювати засукавши рукава, а не перекладати на когось свою роботу та ще й говорячи при цьому що хтось там піариться.
11 Лютого 2017, 01:20
Василь Іванович,а хто піариться конкретно, можливо хтось з Ваших " заступників" чи хтось з депутатів ?Назвіть їх прізвище?Можливо Ваш стілець стоїть на трьох ніжках, і по трохи хитається?
14 Лютого 2017, 19:47
Піар. Тарифи. МЕР. Звіт перед населенням в цифрах, аудит діяльності ВУЖВК (за два роки ), аналіз раціональності і ефективності використання коштів міського бюджету (за два роки). Через інформацію на сайті, в газеті і публічно перед громадою. Люди самі вирішать, їм всерівно(м"ягко кажучи) хто якого кольору і з якої партії, хто працює з досвідом, хто без. Результат роботи люди оцінять Ви лише шановні "винесіть все" на люди. А статті, про те, хто головний, хто другорядний для Вас самих їм - байдуже. Досить панове маніпулювати людьми, їхніми податками і правом приймати рішення, найважливіше- з чого брати доходи, а ще більше - на які видатки мають іти міські гроші (гроші жителів міста, а не мера чи начальника)
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024