ФРН виплачуватиме грошову компенсацію колишнім радянським військовополоненим

12 Лютого 2017, 15:07
1430

Посольство ФРН в Україні вербальною нотою поінформувало МЗС України про виплати грошової допомоги радянським військовослужбовцям, які перебували в полоні у роки Другої світової війни.

Про це повідомляє департамент соціального захисту населення.

Текст вказаного документу подано нижче.        

 

Вербальна нота № 16/ 2017

Посольство Федеративної Республіки Німеччина засвідчує свою повагу Міністерству закордонних справ України і має честь повідомити про таке:

Німецький Бундестаг 21 травня 2015 року ухвалив рішення про те, що колишні радянські військовополонені мають отримати символічну грошову допомогу як визнання завданої їм кривди. Військовослужбовці радянських збройних сил, які під час Другої світової війни з 22 червня 1941 року по 8 травня 1945 року перебували у німецькій неволі як військовополонені, можуть отримати одноразову виплату у розмірі 2 500 євро. На грошову допомогу не існує законної вимоги, вона не може бути виплачена третім особам чи спадкоємцям. Заяву про виплату може подати тільки потерпіла особа або уповноважена нею особа. Подробиці врегульовані Директивою, яка набула чинності 30 вересня 2015 року та була опублікована 14 жовтня 2015 року.

На Інтернет-сторінці Федерального відомства централізованих служб і невирішених майнових питань (BADV) розміщено формуляр заяви німецькою, англійською та російською мовами та подальша інформація:

(http://www.badv.bund.de/DE/OffeneVermoegensfragen/AnerkennungsleistungSowjetischeKriegsgefangene/inhalt.html). Заяви у письмовому вигляді направляються на адресу зазначеного відомства: BADV, DGZ Ring 12, D-13086 Berlin. Закордонні представництва Німеччини по всьому світу приймають згадані заяви і перепроваджують їх далі.

Термін додання заяв закінчується у цьому році 30 вересня 2017 року при цьому йдеться про преклюзивний термін.

Посольство було би вдячне Міністерству закордонних справ України, якби Міністерство у прийнятній для нього формі перепровадило зазначену вище інформацію компетентним українським установам і можливим особам, які мають право на подання заяви. Крім того, Посольство просить про належну процедурну підтримку у цій справі, щоб дотичні особи без зволікань змогли отримати грошову допомогу.

Посольство Федеративної Республіки Німеччина користується нагодою, щоб поновити Міністерству закордонних справ України запевнення у своїй вельми високій повазі.

Коментарі
12 Лютого 2017, 18:26
А вже час ставити питання перед Росією про виплату компенсацій за експлуатацію праці насильно вивезених до Сибиру та Далекого Сходу українців з західної України у 40-х роках 20-го сторіччя, Тоді депортували не тільки учасників УПА, а і їхні родини. Права на батьківщину позбавляли за хату під бляхою, за те, що був священником, вчителем, громадським активістом. РФ завила себе правонаступником СРСР, значить потрібно сплатити всі рахунки.
13 Лютого 2017, 11:56
Ніякої нафти і газу не хватить, якщо кацапів заставити заплатити всі рахунки, Прийдеться їх всіх на органи продати...
13 Лютого 2017, 19:13
Органи у них неякісні, з дитинства зіпсовані алкоголем. Тому будемо брати все: ліс, руду, вугілля, газ, нафту, металобрухт, все що тільки в господарстві згодиться. Головне вчасно почати, допоки та страна ще є.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39