Учень Камінь-Каширського ВПУ прикрасив кімнату в гуртожитку національними прапорами

15 Лютого 2017, 16:36
7064

Учень Камінь-Каширського ВПУ Роман Кулінич створив у своїй гуртожитській кімнаті патріотичний куточок. Кожен, хто проходить мимо його помешкання, на мить зупиняється. А все тому що на стінах тут розвішені національні прапори.

Хлопець родом із села Мельники-Мостище Камінь-Каширського району. В училищі здобуває фах оператора комп'ютерного набору. Поміж лекціями та семінарами знайшов собі ще одне заняття до душі: колекціонує прапори. Кожен із його стягів має особливу історію.

- Мене надихнуло те, що українці не злякалися труднощів, які постали перед ними, а взяли до рук зброю і стали на захист своєї держави, - Роман пригадує, з чого розпочалося його захоплення.

Про власні патріотичні настрої хлопець вирішив розповісти в оригінальний спосіб. На стінах своєї кімнати Роман розмістив два синьо-жовті полотнища, між ними прикріпив ікону Божої Матері, також прикрашену прапорцем. 


- Перший прапор мені подарував тато моєї одногрупниці, який нещодавно повернувся із зони АТО, - зізнається хлопець. 

Боєць Валентин Карпік проживає у селі Підріччя Камінь-Каширського району. Його дочка Анна розповідає, що тато, і справді, брав участь у бойових діях та, підписавши контракт, перебуває на війні й зараз. Прапор із зони АТО особливий тим, що на ньому товариші по службі лишили Валентину свої побажання, адреси та номери телефонів. Серед них - вихідці із Дніпропетровської, Кіровоградської, Київської, Івано-Франківської областей. 

Інший національний прапор Роман придбав разом із приятелями. Учневі порадили подарувати його одному з бійців, який повернеться із зони АТО у відпустку. Тож злишити на прапорі слова вдячності було справою честі для юнаків. 

- Друзі Ілля та Михайло допомагають реалізувати мої задуми. Разом ми ходили по кімнатах гуртожитку та пропонували знайомим залишити для воїнів свої вітання й побажання! Усі залюбки долучалися, а наприкінці ще й сфотографувалися гуртом на тлі розмальованого прапора, - тішиться хлопець.

Свій підпис на полотнищі залишила й куратор Валентина Павлович.

«За службу у країні, за чесне діло гоже, в ім'я святої правди – благослови, Вас, Боже!», - написала вона.

Жінка охоче підтримує ініціативи своїх вихованців. Керівництву училища також до вподоби запал учнів: патріотична кімната раз у раз завойовує титул найзназковішої в гуртожитку.

У майбутньому Роман Кулінич хоче працювати за спеціальністю. А окрім цього, збирається в армію. Коли доведеться захищати Батьківщину на східних теренах, хлопець не відцурається обов'язку. Бо знає, що патріотизм - це передусім щоденна віддана робота. 

1

 

Коментарі
16 Лютого 2017, 15:13
при ссср років 15 дали б мінімум,дитючок молодий а той що розмістив на сайт-подумайте.
16 Лютого 2017, 17:05
Пугают хохлов прапора, то бишь куски СА?
16 Лютого 2017, 23:50
Чирку; трохи ясніше а то бігме ніц нічого не ясно.
17 Лютого 2017, 20:20
Сударь мне не понятны слова "бигма","ниц"
17 Лютого 2017, 20:24
ok.ru/aleksndr.chirko/pphotos/851795686062
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024