Втекли від лісової охорони, залишивши сани з краденими соснами

19 Лютого 2017, 09:16
2140 Джерело: speckor.net

17 лютого під час патрулювання у вечірню пору доби лісничий Кримнівського лісництва державного підприємства СЛАП “Камінь-Каширськагроліс” Сергій Карпук спільно з майстром лісу виявили самовільну рубку дерев у 28 кварталі Кримнівського лісництва, що на території Броницької сільської ради. Угледівши лісоохоронців, зловмисники одразу подалися на втьоки.

Це сталося саме в той момент, коли вони намагалися виїхати з лісу із уже навантаженою на сани і покрижованою деревиною. Проте встигли лишень розпрягти коня, а сани з краденими соснами так і залишили. 

Про цей випадок лісоохоронці одразу повідомили Камінь-Каширський райвідділ поліції, у зв’язку з чим наразі тривають оперативні пошукові заходи із встановлення осіб лісопорушників.

Немає сумніву в тому, що невдовзі незаконослухняні мешканці сіл обов’язково будуть притягнуті до відповідальності. Дивує те, що в той час, коли сільська громада голослівно виступає з ініціативами заборонити на своїй території будь-які рубки, які, до речі,  лісівники проводять законно та згідно з планами лісосічних заходів, у лісових масивах систематично трапляються самовільні рубки. Виходить так, що для окремих селян власні слова і дії — речі, які за справжнім змістом далекі одне від одного.

Чи ж не варто вкотре задуматись над тим, що ліс, як загальнонаціональне багатство, потребує виключно професійного догляду і пильної охорони? – повідомляють у прес-службі обласного управління лісового та мисливського господарства.

 

 

 

 

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024