Позиція «Свободи» непохитна: Кватирко має піти! #Позиція

23 Лютого 2017, 15:50
2961

На сторінках Район.Камінь-Каширський мала місце публікація про те, що камінь-каширські лісівники стали на захист свого авторитету. У відповідь на неї перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик вирішив висловити і свій погляд на проведення мирної акції під стінами Волинської обласної ради та, зокрема, на діяльність лісового господарства у області.

А позиція, зокрема «Свободи», як зазначає Олександр Веніамінович, непохитна.

"2 лютого 2017 року обласна рада ухвалила рішення щодо незадовільної роботи керівника управління лісового та мисливського господарства. Сесія рекомендувала Міністру аграрної політики та продовольства, голові Держлісагентства України розглянути питання щодо невідповідності займаній посаді начальника управління Олександра Кватирка.

Ще в серпні 2015 року з ініціативи фракції ВО «Свобода» обласна рада вимагала не призначати на цю посаду людину з кримінальним минулим. До нас тоді не дослухались. Як наслідок, у відомстві Кватирка – нові скандали, кримінальні провадження та борги, що загрожують банкрутством лісової галузі.

Практично кожна сесія облради розпочинається з депутатських запитів про ті негаразди, які кояться у відомстві Кватирка, відколи він його очолив. Він – чи не найскандальніший фігурант журналістських розслідувань, критичних публікацій у ЗМІ, колективних листів громадськостих організацій у владні, правоохоронні, контролюючі органи.

Ситуація у сфері ведення лісового господарства, охорони та захисту лісів – близька до катастрофічної. За інформацією Держекоінспекції в області, під час заходів держнагляду (контролю) за дотриманням природоохоронного законодавства у підвідомчих управлінню підприємствах були виявлені численні порушення та зловживання. Загальна сума шкоди, завданої лісовому господарству через порушення вимог природоохоронного законодавства, сягнула 14 млн. 431,0 тис. грн!

Вирубка лісів, у т.ч. під виглядом суцільних санітарних рубок, досягла критичних масштабів. За інформацією прокуратури області, на Волині була організована група осіб, які займалася незаконним вивезенням цінної деревини до країн Євросоюзу. До схеми задіяли комерсантів, які отримували від керівників лісогосподарських підприємств фіктивні документи на деревину. Це давало можливість безперешкодно вивозити її за кордон, у офшорні компанії, серед засновників яких – наближені до керівників лісопідприємств особи. Під час обшуків слідчі вилучили понад 500 кубометрів лісу цінних порід, готових до вивозу за кордон. Вартість деревини – понад 3 млн. грн.

За цими фактами прокуратура області відкрила ряд кримінальних проваджень: за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) та ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ; Мукачівська прокуратура – за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

За оцінками експертів, вкрита лісом площа у лісах, підвідомчих управлінню, лише за один рік зменшилася на 1100 га! На Волині фактично зріє екологічна катастрофа. Аби унеможливити подальше вирубування лісів, з ініціативи фракції ВО «Свобода» восени минулого року обласна рада прийняла рішення «Про введення мораторію на вирубку зелених насаджень у об’єктах природно-заповідного фонду Волинської області».

Присутні й проблеми економічного характеру. За інформацією Управління Західного офісу Держаудитслужби в області, загальна сума виявлених фінансових порушень становить 19 млн. 10 тис. грн. З них порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, – 11 млн. 792 тис. грн.

В лісовій галузі на Волині спостерігається критичне зростання обсягів кредиторської та дебіторської заборгованості. Загальна сума кредиторської заборгованості – 88 млн. 439 грн! Сума дебіторської – 26 млн. 356 грн.

Таке враження, що окремі керівники лісогосподарських підприємств свідомо створюють кредиторську заборгованість. Із підприємств виводяться обігові кошти, не виконуються зобов'язання перед бюджетом і працівниками, підприємства штучно банкрутуються. До прикладу, кредиторська заборгованість лише ДП «Цуманське ЛГ» уже сягнула 12 млн. 164 тис. грн, тоді як дебіторська – 2045,2 тис. грн, що покриває борги менше, ніж на 20%. Загальна сума боргів підприємств, підпорядкованих управлінню, разом зі штрафними санкціями, сягає майже 122-х мільйонів гривень!

Ресурсів, за рахунок яких можна швидко перекрити ці борги, наразі немає. Зробити це можна хіба за рахунок подальшого вирубування лісів та експорту найціннішої деревини за кордон, що завдаватиме подальших збитків лісовому господарству та економіці Волині, і є категорично неприпустимим.

Нетерпимість до критики та переслідування неугодних – один із «батогів» стилю та методів керівництва Кватирка на посаді начальника. У результаті маємо ряд незаконних звільнень неугодних керівників держлісгоспів. Деякі з них уже довели неправомірність своїх звільнень у судах, по інших суди ще тривають.

Широкий осуд громадськості отримали т.зв. «королівські полювання», зокрема у межах природно-заповітного фонду. За законом, перебування мисливців у ПЗФ зі зброєю прирівнюється до полювання. Покровителі Кватирка кажуть, ніби він як посадовець мав право перебувати на території ПЗФ зі зброєю. Покарання за подібне ніхто не поніс, а непокаране зло, як відомо, породжує ще більше зло…

Вершина цинізму й підлабузництва у лісовій галузі – організація на Водохреще т.зв. «королівського купання» на озері Світязь, про яке вже багато писали. Для цього від берега до ополонки створили зелену «імператорську доріжку», задля облаштування якої було знищено щонайменше 160 особин молодих дерев сосни та 4 ялини…

Остання скандальна подія, пов’язана з іменем Кватирка, – штучне звезення працівників лісової галузі під стіни облради, аби створити ілюзію масової підтримки Кватирка. Для цього людей змушували «добровільно-примусово» писати заяви про одноденні відпустки за власний рахунок. На цю «акцію протесту» лісівників звозили з районів «шкільними автобусами», які забрали в дітей для «відбілювання» горе-керівника. З цього приводу «Свобода» звернулась у правоохоронні органи, аби винні у знущанні над дітьми та зловживанні службовим становищем були покарані.

Сподіваюся, цього достатньо, аби Міністр аграрної політики та голова Держлісагентства України нарешті зрозуміли, що така людина, як Олександр Кватирко, не може більше очолювати лісову галузь Волині. Кватирко має піти!

Олександр ПИРОЖИК,

перший заступник голови Волинської обласної ради"

 


 

 


 

 

 

 

Коментарі
23 Лютого 2017, 18:54
"Свобода" нікому не цікава...як в районі так і в області виживають за рахунок укропу, пристосувалися собі до палиці і виконують його вказівки. Козік як і Пирожок продалися за пару копійок
23 Лютого 2017, 21:08
Товарищ Форточка дает дрозда челяди
23 Лютого 2017, 23:29
Не суди про всіх за своїми власними діями ...Напевне сам за копійки продаєшся?
24 Лютого 2017, 00:14
"Свобода", "Батьківщина" - це вдягнуті для камуфляжу у вишиванки п'ята колона, організації з кримінальни походженням і кримінальними зв'язками. І на Кватирці, який однотипний їм вони собі авторитету не додадуть.
24 Лютого 2017, 09:31
Напевно , для тебе Самопоміч та Укроп - це дуже "патріотичні" організації і без кримінальних зв'язків ? То прийми купу львівського сміття і лайна від твого "кумира" Садового ....
24 Лютого 2017, 16:16
Львівське сміття має відношення до "Самопомочі", як Садовий до професійного боксу. Де господарська недолугість цього "політика" і де політична партія, навіть, якщо він її заснував. Основа УКРОПу складається з доволі заможних людей, які завдяки своїм статкам не стануть водитись з такою шушарою, з якою водяться свободівські керівники. А "Батьківщини" вже давно немає. Є Тимошенко на імя Юля, "подвиги" якої почались ще на початку 90-х минулого сторіччя, про яку доволі яскраво написав племінник Бзежинського Метю. Злодійка не може оточити себе чесними людьми. Їй потрібні їй подібні, тільки на обласному трохи дрібніші, а на районному ще примітивніші. Злодії завжди були в пошані в Путіна - Янукович, а перед ним Тимошенко, а поряд з нею Тягнибок, завербований до КГБ ще за часів навчання в медінституті. Він належав до спеціальної групи і його досьє зберігалось в Москві, а тепер на робочому столі Путіна, поряд із справою Тимошенко. Юля була в розшуку ФСБ за дачу хабаря вищим чиновникам ЗСРФ. В УКРОПа та Самопомочі ще все попереду.
24 Лютого 2017, 19:59
Такі собаки як ти гавкають,а караван "Батьківщини" далі йде...))
24 Лютого 2017, 20:53
"батьківщина" іде до своєї смерті, "свобода" іде до своєї смерті. І це не караван, а похоронна процесія, навіть не жалобна хода. На таке навіть і гавкати не хочеться. Немає на що. За пару років, а я вас всіх знаю, ви будете в публічних інтерв'ю мочити свою патронесу, а "свободівціі" зрікатись свого авторитета. Готуйте промови.
24 Лютого 2017, 21:44
Промов не діждешся ...<br/>А ти я бачу , за пару років тільки й вмієш , що &quot;підлизувати&quot;...
24 Лютого 2017, 22:46
&lt;p&gt;А Ваша &amp;nbsp;вже повернула награбоване ?&lt;/p&gt;
24 Лютого 2017, 23:42
Ви шановний не туди дивитись, я з іншого боку на вас дивлюсь. Ви весь час так нервово сіпаєтесь, що мабуть таки так, не дочекаюсь я промов. Значить піде тихо, без промов.
25 Лютого 2017, 01:27
Надо будет пробить инфу от Батькившины о Тягнибоке в знакомых с ФСБ. Хотя скорее это дезинформация.
25 Лютого 2017, 11:23
Ага, Юля піде тихо, без промов,але &quot;вгору&quot; ..А такі як ти будуть самі їй виголошувати хвалебні промови
25 Лютого 2017, 12:30
Такі так, в &quot;гору&quot;. Якщо в лапках, то точно до небес, а такі як ми казатимуть - &quot;розумна жінка, а вест талант на злодійство пустила. А могла б чимало зробити і собі і країні&quot;. А Чирку можу додати, про вербування сам Тягнибок розповів. Правда він сказав, що їм це не вдалось, але бовкнув зайвого, розповів як його вербували, і проговорився, бо за такою методикою вербування об'єкт вербування або ішов за грати, або по-життєво опускався до рівня кочегара ЖЕКу, або ставив підпис про нерозголошення відомостей співпраці з &quot;органами&quot;. Когось вербувало КГБ УРСР, а особливо цікавих - КГБ СРСР. У 1990-91 роках певна кількість агентурних справ була переправлена з Києва до Москви. Лишили незначних. З Литви, Латвії, Естонії змогли вивести все. Тому прибалти свої спецслужби будували з чистого листа. І потім, не &quot;гоноруйте&quot; - це не ви ФСБ проб'єте, а вони вас. Завдяки їхній розвідці вони мають інформацію на всіх українських активістів, всіх, хто добровольцем воював в 2014,15 роках.
25 Лютого 2017, 12:42
Был я в Каменя Василия Варчука сфоткал в начале февраля, а большинство побаивается с России приезжать (это о гоноре и ФСБ). Тут имеем классическую дезинформацию (я не сторонник Тягнибока иобо в сфере недвижимости Москвы живу безбедно и протестных мотивов не имею), способ дезинформации смахивает на терминологическое &quot;минирование&quot;.
25 Лютого 2017, 12:58
)) Якщо ти такий &quot;компєтєнтний&quot; в подробицях вербування Юлі чи Тягнибока - то може сам є кгбешно-фсбешним сексотом ? Народна мудрість стверджує ,що справжній злодій найголосніше кричить &quot;Тримай злодія!&quot; ))
25 Лютого 2017, 15:21
Земели зацените поезию: Слава Украине!!!<br/>Александр Чирко<br/>Украине нашей Слава !!!<br/>Патриотам- Честь ,Хвала <br/>Поскакала НЕНЬКА РIДНА <br/>В ЕВРО в НАТО от добра <br/><br/>Порошенко -Тимошенко <br/>НАКОПИВ все в закрома <br/>Стали «няньчить» Украину<br/>Чтоб пока не умерла<br/><br/>А сестра РОССИЯ где -то <br/>Отойдя от всех забот <br/>Перестала жить любовью<br/>И подальше от грехов<br/><br/>Отошла , ее послали<br/>На три буквы ха, у, й<br/>Словно ХЕЛЛОУИН распяли<br/>Праздник страха и страстей<br/><br/>СМИ завралось приторчали<br/>От брехни и заведясь <br/>Брат на брата лезет драться<br/>Труп на трупе –слово ЖАХ<br/><br/>На Майдане возле церкви <br/>Революция прошла <br/>Все гуртом они гукнули<br/>Хто не скаче –той Москаль<br/><br/>Хочется и мне подпрыгнуть <br/>Только разве для того <br/>Чтобы мир вернулся снова<br/>И народ поверил- НО<br/> <br/>Оправданий нет сейчас <br/>Видно пробил поздний час<br/>Для того чтобы попасть <br/>В европейский «рай» и ад.
25 Лютого 2017, 15:23
Батьківщині і Чірку. Навіть, припустимо, я колишній кегебешник, то мабуть знаю про що кажу. Спецоперації народною мудрістю не перекриєш, натомість в спецопераціях активно використовується народна мудрість та цілий набір людських вад. Наприклад, всезнайство, позитивне реагування на слова, які є милі серцю. Чим і займаються Тимошенко з Тягнибоком. Ну і розумова обмеженість слухачів, глядачів. Як показують дослідження партії Тягнибока, Тимошенко, Ляшка, колись Симоненка, складаються з переважно розумово обмежених людей. Увесь розум в головах вождя та його найближчого оточення. Всім своїм видом і словами вони легко завойовують довіру серед таких самих обмежених громадян України. Як зовсім недавно з'ясувалось, серед симпатиків Тимошенко домінують фемінізовані чоловіки та жінки з сімейними проблемами, або такі, що мають проблеми з чоловіками. І що найцікавіше, серед симпатиків Тягнибока велика кількість відставних прокурорів, суддів і міліціонерів. Отже панове-товариші, не все золото, що блищить.
25 Лютого 2017, 18:11
Вірш дебільний з літературної точки зору. Таке тільки десь в ОРДЛО хтось з маргіналів міг написати. Це позиція людини, яка хоче жити в руском мірє, але на території &quot;суверенної&quot; України, якою вона була за часів Кравчука - Януковича. Україна - це Європа, це НАТО, країна вільна від маргіналів. різного роду радикалів чи то свободівського чи то батьківського, чи секторського, чи то ляшківського розливу.
25 Лютого 2017, 18:16
&lt;p&gt;Ти такий же знаток чи аналітєґ як Чірко - &amp;nbsp;поєт )))&lt;/p&gt;
25 Лютого 2017, 20:42
Друзья читайте мою поэзию на сайте &quot;Стихи RU&quot;
25 Лютого 2017, 21:00
Только из внимания к землякам &quot;Чірку&quot; не буду переходить на бисер. Однако мою поэзию оценил Эдуард Лимонов, мой хороший знакомый, а я занимаюсь недвижимостью в 20-миллионной Москве.
25 Лютого 2017, 21:15
Даремно ви на Чірка. Він намагався вам допомогти. А який я насправді - побачимо. В Україні поволі розпочинаються чистки. Все робиться правильно. Виявляють дрібноту, яка приведе до вождів. Виявлена дрібнота зі «Свободи», є з «Батьківщини». «Радикали світяться у всій радикальній красі. Сміється той, хто сміється останнім.
25 Лютого 2017, 22:34
насправді ти і є тою дрібнотою, яку недавно відірвали від владного крісла чи корита .От і злорадствуєш тут , гавкаючи на інші каравани, вдаючи вєлікого аналітєга і знатока))<br/>А про чірка скажу так : якщо його &quot;по дєбільному напісанниє тєксти &quot;(тобто &quot;стіхі&quot;) оценіл кацапстанський &quot;нацбол&quot; і маргінал Едік Лімонов - то й не дивно))
26 Лютого 2017, 16:32
Шановна Батьківщина. Криком і лайкою правду захистити неможливо. Ви кричите, демонструєте хамство, і все це через своє безсилля. Прощаю вам і вірю, що колись до вас прийде розум, бо не може людина все життя в злобі жити.
26 Лютого 2017, 18:26
Але і хамло ця батьківщина зовсім мозгів немає. Як Юля завжди бреше і хамить та до простих людей підлизується
26 Лютого 2017, 20:39
Ти перебільшуєш, розумнику)) Ніяких криків..Ти тут в моїх коментах окличні знаки правопису бачив?)) А те,що ти називаєш &quot;хамством&quot; - це просто правда про тебе ))
26 Лютого 2017, 22:46
Хай живе юлька і її партійці
27 Лютого 2017, 00:41
Хай манкурт чірко пісяє свої &quot;по дєбільному напісанниє тєксти&quot; ))
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024