Володимир Гунчик прокоментував створення госпітального округу з центром у Камені-Каширському

24 Лютого 2017, 09:47
1902 Джерело: volynpost.com

Уже тривалий час в області ведуться дискусії з приводу створення госпітальних округів та визначення їх центрів. 

Позиція виконавчої влади області – на Волині повинно бути три госпітальні округи: Луцький, Ковельський та Нововолинський.

Між тим камінь-каширці відстоюють право на існування госпітального округу з центром у своєму містечку. З цього приводу було чимало звернень та зустрічей.

Нещодавно Володимир Гунчик прокоментував у своєму інтерв'ю виданню ВолиньPos питання створення госпітального окруку з центром у Камені-Каширському.

– Я народився в Камені-Каширському та жив там до 17 років. І я дуже добре знаю можливості цієї лікарні. Як для лікарні інтенсивного лікування другого ступеня вона підходить. Але якщо порівнювати, наприклад, із луцькою міською, це різні рівні.

Госпітальний округ – це ще і об’єднання відповідних медичних закладів. Нам кажуть, що не зможуть із Ковеля, як центру госпітального округу, доїхати до Любешова. Але не треба їхати. В Любешові є своя лікарня інтенсивного лікування першого рівня. Так само в Камені-Каширському. Є пункти екстреної медицини, амбулаторії. А центри госпітального округу - вже трохи ближче до науки, це створення відповідних умов для практикування передового досвіду в медицині, – сказав Володимир Петрович.

Окрім того він повідомив, скільки на цей раз запропонував Кабміну створити на Волині округів: 6 чи 8.

- Звичайно, 8. Я депутат обласної ради. І обласна рада ухвалила рішення. Хоча я маю свою думку, дослухався до особистого прохання голови облради, який просив представити їх думку в Міністерстві охорони здоров’я. Я її представив. Яке рішення прийме Міністерство, це вже їх питання. 

Коментарі
25 Лютого 2017, 12:46
"Дєнег нєт , но ви дєржитесь!" ))
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024