Камінь-Каширське районне радіо мовчатиме

28 Лютого 2017, 09:07
3103 Джерело: zz.te.ua

Депутати Камінь-Каширської районної ради вирішили припинити діяльність редакції районного проводового радіомовлення шляхом її ліквідації.

Таке рішення вони прийняли на останній сесії районної ради.

Причиною для закриття редакції стала мала кількість радіоточок в районі. 

Відтак депутати вирішили більше не фінасувати районне проводове радіо та створили ліквідаційну комісію.

Як повідомляють ЗМІ, проводовим радіо на Камінь-Каширщині  користується не більше 80 абонентів, а на утримання редакції в рік ішло близько 88 тисяч гривень з районної казни.

 

 

 

 

Коментарі
28 Лютого 2017, 12:34
Довгенько проіснувало проводове радіомовлення аж 120 років:-) Цікаво скільки ж проіснує телефон?
28 Лютого 2017, 15:20
Проводове радіо, як старий молочний й зігнилий зуб, котрого і лікували, і "пломбували"скільки могли, давно в сенсі його функціонального призначення - передачі звукової інформації на далекі відстані, витісняли з цього світу "молоді зуби" - радіосигнали довгих, середніх, коротких, ультракоротких хвиль та інші сучасні технології. Йому, як це зробили у багатьох областях колишнього Союзу для автівки ГАЗ-69 (в народі "бобік"), також треба поставити пам'ятник за заслуги перед СССР. Не думаю, що за ним хтось гірко плакатиме в районі чи деінде, оскільки недороге китайське FM радейко на батарейках донесе будь-яку інформацію до найбіднішої родини у найглухіше село. Така ж доля чекає і проводові телефони, якими регулярно користується тепер либонь 5-10% приватних власників. Тенденція до їх "упокоєння" трохи втихла через війну з Росією, оскільки мобільний зв'язок є доволі вразливий через загрозу відключення електроенергії для роботи підстанцій та сот і пошкодження їх центрів комунікації. Слідом за телефоном в чергу стали й телевізори, як засіб отримання відеосигналу. І виною всього цього є технічний прогрес і той триклятий інтернет з комп'ютером та гаджети (влучна назва))) ), який погубив і радіо, і телефон та вже добрався й до телевізорів. Мало тог, тепер інтернет та соцмережі добрались і до нас, так-так, я не жартую. Хто кого переможе - питання! Сподіваюся, що ми таки зуміємо правильно поводитися з цією небезпечною у різних планах новацією і зброєю. Але виклики серйозні, нарівні з відкриттям атомної енергії...
28 Лютого 2017, 21:59
Біда в тому, що наші депутати йдуть шляхом найменшого спротиву. Найлегше все закрити, відключити, від'єднати . Можна було б купити ліцензію на місцеве ФМ мовлення, або організувати місцеве інтернет радіо. Якщо до цього підійти з розумом, то радіо щей прибуток дасть. Коли вже щось відкривати будуть, а не закривати. Ламать не строить.
28 Лютого 2017, 22:59
Друзья этого анахронизма в нас давно нет
01 Березня 2017, 11:48
Відкривати такі речі треба за приватні кошти, а не державні. Кошти бюджету краще спрямувати на садочки школи, дороги, лікарні.
01 Березня 2017, 14:19
А як робити оповіщення про надзвичайні ситуації у районі? Ніхто з чиновників про це не задумувався, як ставив підпис під рішенням про завершення ери радіо у районі? Ну-ну...В рельсу хіба бити буде Дунайчук?
01 Березня 2017, 15:11
Закопати дерев'яний стовп посеред села, почепити старий матюгальник і оповіщати про надзвичайні ситуації:-)
01 Березня 2017, 16:50
Ера радіо закотилася вже так років 5-8 тому, бо радіоточки лишилися лише в Камені-Каширському та в селі Раків-Ліс... І їх трохи більше, як 150 одиниць ... Тому оповіщати про надзвичайні ситуації у районі вони технічно не спроможні)))), бо їх по селах давно нема ...)))))))) Та й прогрес не стоїть на місці, звичайний мобільний додаток дає можливість оповіщати персонально кожного есемесками, у кого є телефон
01 Березня 2017, 19:08
Не хотілося б критикувати адмін сайту, але, загалом, з цієї статті не зовсім зрозуміло - районна рада "припинила діяльність редакції районного проводового радіомовлення шляхом її ліквідації"(с). Чи припинила подачу радіосигналу взагалі - з Києва, з Луцька тощо? Чи одне й друге водночас? Уточніть, будьте ласкаві!
01 Березня 2017, 20:32
&quot;Депутати Камінь-Каширської районної ради вирішили припинити діяльність РЕДАКЦІЇ районного проводового радіомовлення шляхом її ліквідації.&quot;<br/>&quot;Причиною для закриття РЕДАКЦІЇ стала мала кількість радіоточок в районі.&quot;<br/>&quot;а на утримання РЕДАКЦІЇ в рік ішло близько 88 тисяч гривень&quot;<br/>Що ж тут не зрозуміло?
01 Березня 2017, 21:45
А це як розуміти? &quot;Відтак депутати вирішили більше не фінасувати районне проводове радіо та створили ліквідаційну комісію.&quot; - передостаннє окреме речення! Най Хрін недобачає, але ж і Оленка - зміючка повелась...))) Редакція районного радіо і районне проводове радіо, це, як кажуть в Одесі, &quot;две великих...&quot;
01 Березня 2017, 21:47
районне радіомовлення виходило в ефір 2 (чи 3?) рази на тиждень по 15 хвилин щоразу. говорили про новини району. і все. який луцьк чи київ?
01 Березня 2017, 22:03
&quot;Районне проводове радіо&quot; це ж не означає &quot;радіо в районі&quot;<br/>Хіба вислів &quot;не фінансувати районну газету&quot; ви зрозумієте як відміну розповсюдження в районі газет? <br/>Тим більше в інформації чітко сказано &quot;Депутати Камінь-Каширської районної ради вирішили припинити діяльність РЕДАКЦІЇ районного проводового радіомовлення шляхом її ліквідації.&quot;
02 Березня 2017, 00:18
ну а куди зараз гроші ітимуть? депутатам в кишеню?
02 Березня 2017, 09:44
Ти придурок,якщо так думаєш. Депутати міської, районної , обласної рад працюють на громадських засадах . Доступу до грошей в них немає . Розпорядником і користувачем грошей дотаційного районного бюджету має районна адміністрація . Хоч трохи треба було в школі вчитись ..
02 Березня 2017, 09:46
А на фіга те камінське радіо? Воно виходить в ефір лише вранці і то на 30 хвилин..говорять там ні про що. Про щось цікаве не розкажуть .. То на фіга на нього гроші витрачати?
03 Березня 2017, 17:46
От якби та пані з радіо розказувала би по радіо про свої походеньки, то кількість радіоточок зросло б...
03 Березня 2017, 23:04
Ага ,щас)) Вона вже там не працює))
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024