Богдан Пташник: «Тим, хто звинувачує учасників блокади в отриманні "зарплати", торгівля з окупантами, очевидно, вигідна»

05 Березня 2017, 23:20
3340

03 березня в прямому ефірі телеканалу NewsOne депутат від фракції "Народний фронт" Ігор Олександрович Лапін звинуватив учасників блокади в отриманні «зарплати» за свою позицію та навів «досить суперечливий інформаційний звіт з редутів блокади».

Учасники блокади відповіли Лапіну. І, зокрема, активіст з Камінь-Каширщини Богдан Пташник сказав наступне:

«Ігор, я тебе знаю досить давно. Ми нормально спілкувалися. Але це вже переходить край. Ти неодноразово заявляв, що ти також підтримуєш блокаду, хочеш, щоб все було добре, пропонував свій законопроект. Але цей законопроект №2004-А, який ти пропонуєш, написаний у 2014 році. Співавтором його є Парубій, Тимошенко,  більшість. Тобто, якби ви хотіли його проголосувати, ви б давно це зробили і ми б тут не стояли. Але справа навіть  не в тому.

Ти обіцявся приїхати – приїжджай. Можеш сам побачити, що тут робиться.

Волинь цю блокаду підтримує повністю. У нас її не підтримують, як виявляється, Лапін і блок БПП. Тим, хто говорить про те, що хлопці на блокаді отримують за це кошти, очевидно, що торгівля з окупантами вигідна»

Зрештою, пропонуємо читачам Район.Камінь-Каширський переглянути, що відповіли Ігорю Лапіну й інші активісти бокади. Відео на своїй сторінці у Фейсбуці розмістив Ігор Громов.

 

 


 

 

 

 

 

Коментарі
06 Березня 2017, 22:14
11.02.2017 Богдан сказав в інтерв'ю "...Була зроблена заява ветеранів нашого батальйону, ветеранів батальйону "Айдар" та інших добровольців. Ультиматум: два тижні і випустити полонених. Цього зроблено не було... " Розпочали блокування! Якого результату добились? скільки полонених вдалось звільнити? Більше місяця триває блокування, тепер ваш побратим звинувачує вас, а ви чомусь виправдуєтеся. Чому? Гадя пробралась в Донецьк заради звільнення полонених наших хлопців. І що? Щось не чути, щоб обміняли чи випустили з полону хоч одного.
06 Березня 2017, 23:28
Складно простій людині, до категорії яких належить очевидно і Богдан. В рідному Камені гроші за пісок рахують, волинянин Лапін гроші за блокаду рахує, а Зміючка створює білий шум, як вид дезінформації.
06 Березня 2017, 23:49
При всій повазі до Ваших, Оленко, коментарів впродовж останніх років, у даному конкретному випадку, я чомусь не можу вловити логіки. Питаєте, якого результату добились блокадники? Звільнення полонених, на жаль, не вдалось, але вилізли на поверхню кричущі факти. Зокрема, й проблеми з Ротердамом+, питання "кураторства" більших і менших перців і сусликів контрабандними потоками, торгівлею товарами групи ризику (цигарки, алкоголь тощо), гібридна роль Ахметкіна і багатьох інших. З тієї інформації, що є у ЗМІ, а іншою я не володію, я не можу прийняти навіть для себе однозначної позиції щодо крайньої необхідності блокування торгівлі з ОРДЛО, як такої. Адже логічно, аби у держави був один Центр прийняття стратегічних рішень, про які не завжди варто говорити вголос. Але інтуїтивно мені імпонують кроки щодо розворушення цього "військово-цивільного" мурашника вздовж лінії розмежування, надто багато "прилипал" у цій справі. Та й не можна створювати умови, коли в'ялотекуча війна, постіні обстріли, кілька смертей/поранень в добу стають звичкою для керівництва України і певної частини суспільства. Мушу сказати, що в цьому блокуванні надто відверто стирчать політичні вушка чи пейси відомих жидобандерівців та засмічених Києвом потенційних президентів. Семен, Єгор, Богдан, Парасюк та іже з ними, які очолили цю редутчину, є у сфері впливу формально кількох політичних сил, але спільного фінансового центру. Прикметно, що навколо блокадників почали об'єднуватися націоналісти, оскільки всім їм, і відомій мамі/бабці корупції, сверблять перевибори до ВР, як шанс зміцнити свої політичні позиції. Подейкують, що є високі шанси перевиборів осінню цього року. Вони, щоправда, за старою звичкою, не беруть до уваги того, що ці вибори для України у нинішніх її межах, можуть стати останніми. Але ж багато з них, якщо не більшість, думають не про державу, а про владу, а ще точніше - про гроші, котрі можна урвати хоч на останніх подихах, хоч на похоронах не їхньої неньки. Звісно, що біля лідерів цих політиків крутиться чимало корисних ідіотів, які називають себе патріотами. Вони, в силу різних причин, не розуміють глибини нинішніх тектонічних зрушень в політиці, але є учасниками "історичного процесу", котрий водночас кормить, поїть і вдягає цю рушійну силу - простих патріотів. Тому й винуватити їх, у принципі, нема за що! Бо не відають, що роблять - каже одна біблейна притча. Тому, шановна Оленко, не тільки у полонених справа. Тут розігруються більш масштабні речі, хоча, зрозуміло, нема нічого ціннішого, аніж доля кожної конкретної людини - полоненого. І саме блокування, як на мене, прискорить процеси над пошуком шляхів завершення цієї неоголошеної війни. Дай Боже, аби у потрібному для України напрямку, адже Росія вступила у передвиборний марафон президентських виборів 2018 року. А на цьому шляху всі методи, які дають можливості Путіну зберегти свою владу, для нього, на жаль, хороші...
07 Березня 2017, 01:32
Як і в попередньому Богдановому інтерв'ю за 11.02. всього троє коментаторів, а переглядів то - 225. Ось пане, Хрін, і логіка.
07 Березня 2017, 10:25
не варто міряти все по переглядах на сайті. в нас то і інтернет не в кожній хаті є. ви очікуєте стрімких результатів: "Щось не чути, щоб обміняли чи випустили з полону хоч одного". але ви добре знаєте, що система не рушиться за один день
07 Березня 2017, 12:09
Якщо взяти до уваги відношення коменти/перегляди, то це цікавий ракурс.)) Але в житті також часто зустрічаються такі ж пропорції, лише невелика частка людей висловлює свою думку вголос. А що вже говорити про Полісся, де відомий вислів "моя хата скраю" з автентичного «Моя хата скраю – першим ворога стрічаю» перетворили на таке собі руковмивання, себто невтручання в процес. Це дуже надійний спосіб захисту, адже при будь-якому розвитку подій "окраїшній" завжди може сказати - я ж казав, або: а я шо- а я нішо... Я знаю купу людей, які на кухнях, серед друзів при чарці чаю чи деінде завжди мають свою позицію, але в публічній площині частіше - це позиція невтручання і т.п. Пригадую, як після Помаранчевої революції якийсь час були модними фото з помаранчевим "шаліком" на шиї чи хоча б стрічкою на власному лацкані в приймальнях начальничків, на робочих столах численних "патріотів" та "учасників"... Згодом, по мірі занурення Ющенка в глечики, мед та обійми любих друзів, ці фотки непомітно і тихо щезали з видноколу і , згодом, окремі з помаранчевих персонажів вже твердили - я ж казав/казала, що з того роя нічого не вийде... Ви проаналізуйте, хоча б по нашому району і місту, скільки нинішніх учасників "зборів з вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні", інших патріотичних церемоній були тихими чи й відвертими прибічниками влади Януковича (читай - Кремля) раніше. Тому й мовчать, тихенько читаючи вечорами сайт, і плюючи в бік однієї чи іншої сторони конфлікту, залежно від своїх переконань. Богдана Пташника та його дії справді мало хто любить з земляків, часто сповідуючи - а воно йому треба? А хіба ж так прийнято в нормальному житті? В нормальному житті справді не прийнято нинішніх форм і методів боротьби, але, на жаль, ми не можемо ще стовідсотково довіряти ні центральній владі в особі Президента, ні її різним гілкам - законодавчій, виконавчій і, тим більше, судовій. Хтось же мусить робити цю невдячну роботу. Аби не "м'який" тиск громадськості на Солом'янський райсуд, Рома Насіров насірав би на всі суди і закони України. Це "блокування" суду, яке у нормальній державі справді неприйнятне, фактично ще раз переконливо підтвердило, що влада належить народу і у цивілізованих країнах СУДИ і владу придумали для того, аби не було судів Лінча, вулиці і процесами управляла не анархія, а чітка вибудувана і обрана народом законна система, що оплачується з податків того ж народу. Іншими словами, якщо б в Україні чітко, злагоджено, системно і результативно працювали органи влади, то для махновщини і громадської непокори/блокування не було б підгрунтя! Звільнення полонених з ОРДЛО тільки один із справді важливих на даний момент напрямків роботи центральної влади. Громада мусить у різні способи стимулювати владу до ефективних дій у цих напрямках...
07 Березня 2017, 12:20
До 08:25<br/>Виходить, що полонені - заручники системи, повинні перебувати у полоні до поки система не рушиться.
07 Березня 2017, 14:33
Оленко, а які ваші пропозиції щодо шляхів звільнення полонених? Богдан з побратимами на блокпостах, як ви пишете, не ефективні, бо нікого не звільнили з полону! Система заскорузла і не працює, тому також нема чого надіятися. Що б ви порадили нам всім?
07 Березня 2017, 18:39
&quot;нам всім&quot; - це кому?<br/>Якщо вам цікава моя позиція що до блокади, то так і питайте?
07 Березня 2017, 21:11
Цікава! Нам - відвідувачам сайту! Не будьте така вимоглива напередодні свята, Оленко... ))
07 Березня 2017, 22:24
Ваша позиція вже відома тому не цікава. Ви з вашою позицією в меншості
07 Березня 2017, 22:57
Тим кому цікаво і тим хто в меншості. <br/>Крок перший.<br/>Заблокувати в зону АТО всі автомобільні шляхи і залізницю, піші переходи також.<br/> Перекрити подачу електроенергії.<br/> Перекрити подачу газу.<br/>Там де можливо перекрити подачу води.<br/>Залишити зв'язок. <br/>Із зони АТО пропускати тільки груз 200 і 300. В зону АТО пропускати лише на похорон родичів . <br/>Почати вІдрахунок часу. Умова повне звільнення полонених з одної і другої сторони.
08 Березня 2017, 00:16
Радикальна панянка Зміючка, з перчиком. Як на мене, то приймати рішення можна лише у випадку 100% поінформованості про стан справ у мордорі на сході України (у нас такої нема і не було, бо всі ЗМІ маніпулюють в більшій, чи меншій мірі) та використати народний принцип &quot;щоб було не гірше як у людей&quot; (маю на увазі міжнародно-правовий аспект).
08 Березня 2017, 01:03
А ви зону АТО і зону ОРДЛО не переплутали? Бо заблокувати зону АТО, яка має щонайменше три рубежі ешелонованої оборони глибиною майже до 20 км у бік України і відключити всі енергоносії та воду, якось не зовсім мені зрозуміле. Якщо заблокувати по лінії розмежування Лугандонію, то якийсь результат таки буде - або перемога, або надійне ПриДоння (за принципом ПриДністров'я), оскільки там вже введено в обіг рубль і визнані документи від бойовиків Росією. Дехто і такий результат вважає прийнятним - відрізати гангренну частину від українського тіла. Але чи є гарантія, що це для Путіна межа і він не захоче вийти на адміністративні кордони цих двох областей з Маріуполем включно? Не забуваймо, що розпочалась маленька Гаага, де юридично почали затискати Пуйлу тестікули перед новими президентськими виборами. Це прощупування хворої на психіку влади Росії, тому ваші пропозиції глухої блокади можуть бути несвоєчасними. Адже Авраам Лінкольн у США свого часу, воюючи з федералами, блокуючи їх по всій лінії боїв, все одно вів з противником торгівлю, оскільки вважав це корисним для США. На закиди йому - ви фактично їм з грошима даєте зброю, відповідав - зброю даю, але без патронів! Схожа ситуація тепер і в Ізраїлі. Іншими словами, якщо ми думаємо про ОРДЛО як про майбутню частину України, то купувати антрацит допустимо, оскільки шахтарі тоді мають кусок хліба без зброї в руках. Якщо ж є намір відрізати болячку - тоді тре йти шляхом, який ви пропонуєте! Я не претендую на істину в останній інстанції, але я так бачу ситуацію в контексті світової практики. Торгівля з ОРДЛО, звісно, що без контрабанди, є краплиною у загальній торгівлі України з Росією. Україна купує в Росії за сірими схемами двигуни для своїх БТР, продаючи москалям двигуни для МІГів від Запоріжзької Моторсічі згідно давніх контрактів. Я вже мовчу про немілітарну торгівлю. Або військовий стан, розрив дипвідносин з Росією, але тоді війна відкрита і МВФ не зможе давати нам гроші. Або в'ялотекуче &quot;АТО&quot;, яке дає шанс укріпити ЗСУ до потрібної кондиції і невеликий шанс з міжнародною спільнотою повернути свої території. Однак відкриту війну з Росією ще ніхто з адекватних людей світу не схвалював, оскільки силою цього монстра, як колись СССР, зовні не взяти, не поклавши десятки тисяч життів кращих синів України!
08 Березня 2017, 01:50
Відомо, що жінки більш кровожадні, більш мстиві, більш безрозсудні як чоловіки. Я, звичайно, в армії не служила, військової стратегії не вчила, але на мій бабський розум жорстке блокування ОРДО призведе до того, що за три дні в таке місто як Донецьк закакається з 9 по 1 поверх за три дні, Через тиждень розграбують рештки харчів в магазинах, а на другий тиждень самі шахтарі разом з бойовиками приведуть наших полонених без команди Захара. Це буде крок перший. Включити світло. А в другому кроці можна буде говорити і про торгівлю антрацитом.Виконано крок другий - включити газІ т.д
08 Березня 2017, 08:44
Справді рішучий план паралічу ОРДЛО, але це не півострів Крим, в якому Чонгар та Керченська протока відрізають Тавриду від материкової суші. Донецьк розташований на берегах річки Кальміус та інших джерел прісної води, Луганськ також живиться не тільки водою з великої України. Та й енергоносії з Ростова за тиждень-два кинути в ОРДЛО - раз плюнути. Тому, ідея добра, але примарна. Аби була можливість йти за вашим планом, я б обома руками підтримав ваші наміри з приборкання бойовиків та звільнення від бурятських &quot;шахтарів і трактористів&quot; українські землі руками справжніх трудяг Донбасу...
08 Березня 2017, 12:18
Не так все примарно. Норма споживання води 200л=0.2 куб.м на людину, Донбас це ж не Волинь з її водними запасами. Донецьк мільйонник, навіть, якщо допустити, що вони зможуть перекинути річкову воду в мережу водопостачання міста, то річку Кальміус вип'ють за кілька днів. Якщо норму води, навіть, зменшити у 10 разів тобто при 20л води на людину, то на добу Донецьку треба 20 000 тон = 20 000куб.м, але ж цю воду треба ще підняти на 9 поверх. Не забувайте, що Донецький регіон це конгломерація промислових міст переключити електроенергію з Ростова на ОРДЛО не так вже і просто, Потрібно відповідні потужності, їх треба звідкись взяти, це значить, що і за поребриком не вистачатиме електроенергії, а рядом Кавказ, не даремно москалики мають договір з Україною про забезпечення електроенергії на Кавказ, а пізніше роблять взаємозалік по електроенергії. Якщо би Київ захотів, то &quot;годувальникам України&quot; можна зробити не тільки &quot;blackout &quot;.
08 Березня 2017, 13:43
Погоджуюсь з тим, що сидіти склавши руки чи садити весняну цибулю в окопах атошникам на лінії розмежування в очікуванні манни небесної від Путіна не варто. Очевидно й те, що під лежачий камінь вода не тече, тому спроби блокувальників каталізувати процес, обрубати контрабандну торгівлю на крові - виправдані. Добре й те, що це блокування роблять не від імені держави, бо у цьому випадку &quot;стурбовані&quot; європейці та міжнародна спільнота, яка майже не бачить руки Кремля в Донбасі, не зможуть дорікнути Києву на нетолерантність до &quot;повстанців з іншим менталітетом&quot; під час Мінських/Нормандських чи й Будапештських форматів перемовин з урегулювання ситуації на сході України. Простими словами, що не робиться - робиться на краще. Або не було би щастя, так нещастя у вигляді пропонованого вами &quot;blackout &quot; допомогло. З Весною Вас, Оленко! Бо, думаю, свято Клари Вам не до душі, не те виховання маєте)))
08 Березня 2017, 18:00
Дякую! І Вам весняної ядучості:-)
08 Березня 2017, 21:05
І Вам дякую за небайдужість до нашого непростого життя! А ядучість мус тримати в тонусі, адже до Великодня, коли раз на рік поліщуки згадують про корисні властивості хрону, вже й не так багато часу лишилися. ))
09 Березня 2017, 00:56
Пташник давно вже в Камені скотився до банального шкуродерства і коритстолюбства, прикриваючись патріотизмом і героїзмом . Рік тому він теж писав про &quot;безстрокову блокаду&quot; російських фур в Доманово . Як тільки поняв,що там йому бабло не світить - через три дні звідти смотався..Потім так само тіпа &quot;наводив порядок&quot; на білоруській границі .А насправді хотів по завданню семенченка отримати кусок &quot;бурштинового пирога&quot; .<br/>На Дубецьку взяв земельки кілька гектарів тіпа для військової треніровочної бази , а насправді копав і продавав пісок..Зараз все там закинув...Бо пісок закінчився... <br/>Зараз він так само сидить на тих рельсах зовсім не безплатно... семен хоче мати свою &quot;долю&quot; від вугільного контрабасу...
09 Березня 2017, 10:58
Очевидно в ролі Спостерігача, виступає Козік Богдан Йосипович, який не може пробачити камінь-каширцям свого повного фіаско на політичній ниві...
09 Березня 2017, 21:22
)) Ти помиляєшся, бариго, як завжди)) не одному Козіку відомо про справжню суть Пташника...Інтернет читають багацько народу))
13 Березня 2017, 09:27
А чого ж це в Козіка фіаско?Наскільки відомо,він зараз є депутатом райради.Пташник не пройшов обласної ради,вобще нікуди не пройшов..От їздить по таких блокуваннях за семеном...
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром