Майстерню для електрогазозварників у Камінь-Каширському ВПУ обладнають за кошти, передбачені міжнародним проектом ЄС

07 Березня 2017, 13:18
1960

У рамках реалізації міжнародного проекту ЄС, волинські та рівненські профтехучилища отримають більше 600 євро на зміцнення матеріальної бази.
Про це йшлося під час розширеної наради керівників професійно-технічних навчальних закладів, — пише“Волинська правда”.

За словами начальника управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА Людмили Плахотної, надзвичайно важливою у плані реформування професійної освіти є співпраця з іноземними партнерами. Тож, нині професійно-технічна освіта Волині має унікальну можливість бути активним учасником 6 міжнародних проектів з налагодження соціального діалогу у сфері ринку праці, покращення професійної підготовки та профорієнтаційної роботи.

Зокрема, у рамках реалізації міжнародного проекту Європейського Союзу «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону» уже виконано дослідження стану ринку праці в Рівненській та Волинській областях; проведено 5 тренінгів для викладачів економіки та заступників з виховної роботи та 8 семінарів із найбільш масових для обох областей професій.

Крім того, Людмила Плахотна наголошує, що на зміцнення матеріально-технічної бази ПТНЗ Проектом передбачені кошти в сумі 624 тисяч євро, тобто по 312 тисяч на Рівненську та Волинську області.

Фінансове забезпечення проекту також передбачає кошти Європейського Союзу – 201, 9 тисяч євро та кошти обласного бюджету – 110,1 тисяч євро. За ці фінанси будуть обладнані майстерні з професій: верстатник деревообробних верстатів у Луцькому ВПУ будівництва та архітектури та Маневицькому професійному ліцеї; електрогазозварник – у Камінь-Каширському ВПУ; слюсар з ремонту автомобілів — Ковельському профліцеї; кравець — Луцькому центрі ПТО; тракторист — машиніст сільськогосподарського виробництва — Колківському ВПУ.

Коментарі
08 Березня 2017, 00:34
верстатник деревообробних верстатів не є перспективний. для стрічкопильного верстату, кругопильного, рейсмусу та фрезерного великого фаху взагалі не треба, там більше техніки безпеки треба дотримуватися.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром