Лісівники нагадують, що забороняється протягом пожежонебезпезпечного періоду

11 Березня 2017, 11:00
1297 Джерело: live.ck.ua

Щороку на Камінь-Каширщині трапляються випадки, коли спалювання сухої рослинності призводить до займання торфовищ і лісових насаджень. Чималий відсоток зокрема лісових пожеж виникає через проведення весняних підпалів. Пожежонебезпечними є всі торф’яні родовища, осушені землі з торф’яними грунтами.

Держлісгоспи, звичайно, прокладають протипожежні розриви та мінералізовані смуги, здійснюють догляд за смугами та розривами, які було прокладено раніше. Але нерідко при випалюванні сухої рослинності полезахисні лісові смуги пошкоджуються, виникають великі пожежі, в т.ч. і в прилеглих лісових масивах.

Тож працівники  ДП «Камінь-Каширське ЛГ» нагадують, що згідно пункту 3.1 «Правил пожежної безпеки в лісах України» протягом пожежонебезпезпечного періоду 2017 року забороняється:

  • розміщувати ближче ніж 100 м від стіни хвойного лісу, 50 м – мішаного, 20 м – листяного склади паливно-мастильних та інших горючих матеріалів, автозаправні станції та вогненебезпечні виробництва, смітники, житлові і виробничі приміщення ( відповідно до протипожежних вимог ДБН Б.2.4-1-94, ДБН 360-92* тощо). У випадку існуючого ближчого за відстанню розміщення названих об’єктів від стіни лісу здійснювати додаткове протипожежне обслуговування цих об’єктів;
  • випалювати траву та інші рослинні рештки на землях лісового фонду, а також на інших земельних ділянках, що безпосередньо примикають до лісу (у тому числі проводити сільськогосподарські пали);
  • вивозити та спалювати у лісових насадженнях сміття, будівельні залишки, побутові та горючі відходи тощо. 

 

 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024