Про завдання Держпродспоживслужби у Камінь-Каширському районі та приватну ветеринарну практику

13 Березня 2017, 16:29
1877

У райдержадміністрації розглянули питання щодо управлінської діяльності, проблем та перспектив роботи управління Держпродспоживслужби в Камінь-Каширському районі.

Віталій Макарчук, виконуючий обов’язки начальника управління Держпродспоживслужби в районі, розповів, що структура управління складається з двох підрозділів – відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії, відділу за дотриманням санітарного законодавства, – йдеться на сайті Камінь-Каширської РДА.

– Управління відповідно до покладених на нього завдань: забезпечує охорону території району від занесення збудників особливо небезпечних хвороб; здійснює нагляд (контроль) за тваринами, харчовими продуктами, іншими об’єктами санітарних заходів, пов’язаних з продуктами тваринного походження, а також потужностями, що використовуються для їх виробництва, переробки, зберігання та обігу, – розповів Віталій Юхимович. – Окрім того, орієнтоване на проведення ветеринарно-санітарної експертизи, в тому числі на агропромислових ринках; здійснення протиепізоотичних заходів юридичними та фізичними особами, що проводять професійну діяльність в галузі ветеринарної медицини; забезпечення захисту населення від хвороб, спільних для тварин та людей; здійснення державного санітарно-епідеміологічного контролю за дотриманням санітарного законодавства; контролю за усуненням причин, умов виникнення та поширення інфекційних, масових неінфекційних захворювань та отруєнь. Проблемним питанням є недостатнє фінансування галузі. На одного спеціаліста припадає 1,4 тисячі умовних голів худоби, середній радіус обслуговування становить 9-12 км.

Як повідомив Віталій Макарчук, у Верховній Раді України розглядається проект Закону «Про приватну ветеринарну практику», яким пропонується перевести ветеринарні установи на приватну основу.

– Проектів та «реформаторів» сьогодні є багато, але основним завданням служби є і буде забезпечення епізоотичного благополуччя та безпечності харчових продуктів, ­– резюмував Віталій Юхимович.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024