Селянам Камінь-Каширщини розповіли про реалії та перспективи свинарства

13 Березня 2017, 20:29
2074 Джерело: a7d.com.ua

Сьогодні, 13 березня, у Камінь-Каширському районному центрі зайнятості  відбувся семінар для безробітних сільської місцевості на тему «Ефективне ведення сільського господарства. Основи свинарства».

Захід провели в рамках проекту «Зимова агрошкола» за участю керівника Камінь-Каширської районної державної лікарні ветеринарної медицини Сергія Євчука, – повідомляють у Камінь-Каширському районному центрі зайнятості.

Вирощування свиней для сільського жителя є традиційною і популярною справою, але інколи це може бути проблемним і збитковим. Сьогодні постало питання переходу на інтенсивні технології, аби ця галузь давала конкурентоспроможну та дешеву продукцію.

 


 

 

Сергій Євчук розповів про те, чим найкраще відгодовувати конкретні породи свиней, як захистити й боротись із хворобами, які найкраще застосовувати лікарські засоби. Якщо тварини недоотримуватимуть поживні речовини, то знизиться приріст, а перевитрата кормів призведе до збитків господарства. В домашніх умовах можна застосовувати різний корм для свиней. Це можуть бути і концентрати, і зернові культури, грубі, соковиті, білкові, мінеральні та інші. Треба поєднувати домашні корма з кормовими засобами, виготовленими промисловим шляхом, враховуючи при цьому вік тварини.

Багато цінних порад і консультацій надав Сергій Євчук щодо методів лікування тварин, даючи відповіді на конкретні питання слухачів. Він запропонував у разі виникнення певної проблеми звертатись до районної державної лікарні ветеринарної медицини і залишив контактний номер телефону.

 

Коментарі
14 Березня 2017, 19:12
Вже була в Камені одна свинарка. .Сало з їхніх свиней шкварчало, скручувалося і смерділо. Але пастух був задоволений.
28 Березня 2017, 00:14
Всі реалії та перспективи закінчуються з приїздом Домарецького, Олісейчика та інших спритних торгашів мясними продуктами. Сільському господарству потрібен ринок збуту, а не ваші повчання!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром