До Вищої ради правосуддя увійшов суддя, який свою кар'єру розпочинав на Камінь-Каширщині

21 Березня 2017, 08:30
4543 Джерело: 4vlada.com

Позачерговий з`їзд суддів України обрав членом Вищої ради правосуддя волинянина Андрія Овсієнка (на фото - у центрі).

Відповідне рішення ухвалили делегати з`їзду 15 березня, повідомляє Четверта влада з посиланням на hromadske.ua.

За кандидатуру Андрія Овсієнка проголосувало 168 делегатів із 320, які беруть участь у з`їзді.

Як йдеться в біографічній довідці, 38-річний Андрій Овсієнко закінчив Національну юридичну академію України імені Ярослава Мудрого в 2000 році. У 2003 році закінчив факультет підготовки професійних суддів Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого.

У 2000-2001 році стажувався в Камінь-Каширському районному суді. Згодом працював на посаді спеціаліста, а з вересня 2001 року став виконувачем обов`язків Камінь-Каширського районного управління юстиції, пізніше був остаточно призначений на цю посаду. У 2003-2004 роках був юрисконсультом ПП «Аліна», З початку 2004 року до кінця 2005 року – помічник голови Камінь-Каширського районного суду.

Кар’єру судді почав в грудні 2005 року у Турійському районному суді. З січня 2011 року працює на посаді судді Апеляційного суду Волинської області. У 2014-2015 роках був заступником голови цього суду. У 2012–2016 роках паралельно з роботою суддею викладає в Львівському регіональному відділенні Національної школи суддів України

Відповідно до декларації родинних зв’язків судді за 2011-2015 роки: дружина – Овсієнко Оксана Володимирівна – працює адвокатом у Турійську, має право на адвокатську діяльність з 2009 року; брат – Овсієнко Сергій Анатолійович – також адвокат у Горохові, має право на адвокатську діяльність з 2009 року; брат дружини – Білоіваненко Олександр Володимирович – працював оперуповноваженим Державної служби боротьби з економічною злочинністю на Луганщині та Волині, очолював сектор ДСБЕЗ в Луцькому міськвідділі УМВС у Волинській області, згодом був начальником відділу в Управлінні захисту економіки у Волинській області, а з вересня минулого року і понині працює начальником відділу оперативних заходів в Управлінні внутрішньої безпеки Головного управління ДФС у Волинській області.

Андрій Овсієнко уже оприлюднив свою електронну декларацію про майно і доходи за 2016 рік. У ній він зазначив, що разом із дружиною та сином Артемом він володіє будинком площею 123,9 кв. м.,земельними ділянками площами 14,88 та та 9,37 соток у селі Городилець на Турійщині. Також його дружина орендує офісне приміщення площею 20 кв. м. у Турійську.

Серед транспортних засобів у сім`ї в спільній власності зазначене авто «Mazda 6» 2006 року випуску. Придбане воно рік тому за 150 тисяч гривень.

Загалом у минулому році суддя заробив 282 тисячі 968 гривень. Із них понад 265 тисяч склала зарплата, 1426 гривень – дохід від викладацької діяльності, майже 16 тисяч гривень – матеріальна допомога. Ще 132 гривні склали проценти і бонуси в банку. Крім того, суддя отримав торік понад 38 тисяч гривень кредиту.

Дружина судді отримала 19 тисяч 700 гривень доходу від зайняття незалежною професійною діяльністю.

На рахунку у банку суддя задекларував 58 гривень. Торік сім`я виплатила майже 42 тисячі гривень позик і кредитів.

Відзначимо, з`їзд суддів України був скликаний Радою суддів України на виконання Закону України «Про Вищу раду правосуддя», який вступив у дію 5 січня 2017 року. Відповідно до цього закону з`їзд суддів України мав дообрати шестеро членів Вищої ради правосуддя. Загалом у неї входитиме 21 член, з яких 10 обираються з`їздом суддів, по 2 призначають Президент, Рада, з`їзд адвокатів, всеукраїнська конференція прокурорів і з`їзд представників юридичних вищих навчальних закладів і наукових установ.

Загалом Вища рада правосуддя створена шляхом реорганізації Вищої ради юстиції. Вона має повноваження відстороняти, звільняти суддів, вносити президенту подання про їх призначення, ухвалювати рішення щодо порушення суддею або прокурором вимог про не суміщення посад, притягувати їх до дисциплінарної відповідальності.

Також Вища рада правосуддя має повноваження позбавляти недоторканності суддів, підозрюваних у карних злочинах, буде вирішувати питання переведення суддів, їхніх відряджень, а також затверджувати їх кількість у судах. Вона ж зможе призначати й звільняти голову Державної судової адміністрації і його заступників, керівників Служби судової охорони.

 

 

 

Коментарі
21 Березня 2017, 12:09
"З`їзд суддів України обрав членом Вищої ради правосуддя волинянина Андрія Овсієнка (на фото - у центрі)" - йдеться у цьому пості на сайті. Але на фото у центрі - тінь від людини. Овсієнко, мабуть є другим зліва, або зправа? А у цілому, Камінь завжди був на висоті у цій царині. В прокуратурі району свого часу працював такий собі В. Гаврилюк, котрий в студентські роки проживав в одній кімнаті гуртожитку з довгограючим Генпрокурорм В. Піскуном. Міністром юстиції України за овочевих часів працював О. Лавринович - зять Жуміків, сусідів довіреної особи нинішнього нардепа І. Констанкевич. Нині у Києві працює на високій освітянській посаді в галузі права доктор права, професор О. Колб, тепер додався ще пан Овсієнко. Є в столиці й інші впливові люди з оточення леді Юстиції із зав'язаними очима. З одного боку, у разі якогось алярму, є до кого банку з маринованими ЗЕЛЕНИцяМИ везти, а з іншого - часи вже троха не ті, та й "зелениці" ростуть щораз рідше та гірше ...
21 Березня 2017, 19:30
Андрій Овсієнко не просто працював у нашому / з гордістю! / районі, а він виходець з нашого /як приємно/ району, тут зростав, тут працюють лікарями його батьки - їх поважають в районі! Молодець!
21 Березня 2017, 22:14
О, це суттєве зауваження до тексту повідомлення на сайті. Суттєвим є і те, що він виховувався у цій справді шляхетній сім'ї лікарів, є надія що він буде представником нової генерації правників, котрі закладатимуть в Україні основи європейської справедливості. То ж побажаємо йому успіхів у цій відповідальній і нелегкій з огляду на особливості менталітету нашого люду праці. Так і хочеться, аби над кріслом таких високопосадовців не було жодних портретів будь-яких Президентів чи інших кумирів, а лишень цитата з молитви:<br/>...І не введи нас у спокусу,<br/>але визволи нас від лукавого.... <br/>Сподіваємося, що він з гідністю пройде ці випробування. Низький уклін батькам за такого сина!
21 Березня 2017, 22:40
приємно! що ж тут скажеш?!
21 Березня 2017, 23:18
І хто б що не казав, але позитивні зміни в Україні є. Приклад Овсієнка показав, що не обов'язково бути сином якогось бариги з Печерських пагорбів для зайняття такої високої посади в суддівському корпусі. Андрій ще змалку був сурйозним не по роках та розумним хлопчиною.
22 Березня 2017, 00:22
Не провірену інформацію,вкидати не потрібно ,він жив з Юрієм Баганцем.
22 Березня 2017, 00:49
За моїми агентурними даними - з Піскуном. З Баганців, відомим є Олексій Васильович, котрий дослужився до заст. Генпрокурора, але він є 1954 р.н., себто суттєво старшим за Гаврилюка і навчався у ХЮІ(Харків - не подумайте дурного). А Піскун і Гаврилюк - випускники юрфаку Львівського університету ім. Франка і близькі за віком. Тому, ще раз уточніть з Центром чи з відділом дешифрування, аби Юстас Алєксу надавав не спотворену інформацію)))
22 Березня 2017, 01:10
то добре, що камінський. а Піскун бердичевський п...ц.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024