На санвузол у Соснівській школі планують витратити 85 тисяч гривень з обласного бюджету

21 Березня 2017, 15:28
1853

Щоб завершити внутрішні санвузли в школах області, на 17 навчальних закладів Волинська облдержадміністрація запропонувала виділити 4,2 мільйона гривень на умовах співфінансування. Втім, гроші хотіли розподілити не рівномірно, а подекуди з десятикратною різницею.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 20-го березня, – інформують Волинські новини.

Аби завершити розпочаті у 2016 році роботи з облаштування внутрішніх санвузлів у загальноосвітніх навчальних закладах області, місцевим бюджетам з обласного бюджету ОДА пропонує виділити цільовий трансферт згідно з таблицею.

 



 

 

Зауважимо, враховуючи те, що кошти виділятимуть на умовах співфінаснування, то окремі санвузли, згідно з розрахунком ОДА, вартуватимуть мільйон гривень.

 

Таким розподілом коштів члени профільної комісії вкрай незадоволені.

«Щодо туалетів, в одній з ОТГ є нова побудована школа й ми їй виділяємо 400 тисяч гривень. Чому ми хочемо дати на такі санвузли значні кошти?» – запитав Михайло Імберовський.

Інший член комісії Ірина Вахович зауважила, що одним облрада має виділити 50 тисяч гривень, а іншим понад 400 тисяч гривень. Своєю чергою, Людмила Кирда ніяк не могла уявити, якими ж мають бути шкільні санвузли за мільйон гривень.

На всі ці питання відповів директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк.

«Це цільові кошти й вони будуть використані виключно на ті об'єкти. Торік ми виділяли всім однаково, але грошей не вистачило завершити всі об'єкти, тому ми даємо всім стільки, скільки треба», – запевнив посадовець.

Втім, голова фракції УКРОП в обласній раді Вячеслав Рубльов подав пропозицію, аби всім виділити по 100 тисяч гривень, щоб кошти «не роздерибанили», а залишки направити на завершення будівництва перинатального центра в Луцьку.

Коментарі
22 Березня 2017, 09:46
ось вам приклад як чиновники із лайна можуть робити собі гроші
29 Квітня 2017, 22:16
В Соснівці самий великий санвузол в області, а може і в Україні. Господарський спосіб- це коли один господар каже своїм "братам" по господарці скільки грошей ми заробимо і кому яка частка. Санвузол в Соснівці один з таких господарських об"єктів.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39