Що кажуть камінь-каширські діти про екскурсію до Верховної Ради

28 Березня 2017, 08:35
3137

У києві на екскурсії нещодавно побувало 40 учнів із Камінь-Каширського району. Це передусім переможці районних та обласних предметних олімпіад, Всеукраїнських проектів, конкурсу-захисту Малої академії наук України за підсумками 2016-2017 навчального року. Поїздку до столиці для них організувала народний депутат Ірина Констанкевич.

Про це для Район.Камінь-Каширський повідомила помічник народного депутата Світлана Сидорук. Вона розповіла, що під час екскурсії діти змогли відвідати Будинок з химерами, будівлю Адміністрації Президента, Пряничний будинок (Спілка письменників України).

Вони також побували на Алеї Героїв Небесної Сотні, згадали про буремні події часів Революції Гідності та вшанували пам'ять Героїв, що віддали своє життя за Україну,

Прогулялися старшокласники біля пам’ятників Лесі Українці та Марії Заньковецькій, старого київського фонтану (кінець 19 століття). Побачили школярі оглядовий майданчик на гелікоптерну площадку, могилу генерала Ватутіна, Маріїнський палац. Побували у Національному банку України, на стадіоні «Динамо».

 



 

 

– Дозволили дітям пройтися коридорами Верховної Ради України, посидіти на балконі сесійної зали і спробувати себе в ролі майбутніх парламентарів.
На кінець дня діти побували на виставці до 20 річчя ТСН, де були всі вражені масштабом та різномаїттям експозицій. Втомлені, але задоволені діти повернулися додому. Поїздка до Києва вдалася цікава і пізнавальна для всіх, – розповіла Світлана Макарівна.

 

Поїздка до столиці та екскурсія залишала приємні враження у кожного із школярів.

Ось що говорять про це діти.

 


 

Єлизавета Левчук із села Сошичне:

–Від поїздки ми отримали безліч емоцій.
Їхали дуже великим та зручним автобусом.
Побували у Києво-Печерській лаврі, були в ближніх печерах. З оглядового майданчика відкривався прекрасний вид на Дніпро, де ми зробили багато гарних фото. Потім екскурсія продовжилася Маріїнським парком. Побували біля пам'ятників М.Заньковецькій та Лесі Українці, на літній площадці для міжнародних конкурсів співу, на стадіон Динамо-Київ. Здалека бачили Кабінет Міністрів, дім з печива, і також Національний банк. Потім через комітети Верховної Ради під землею переходили до Верховної Вади. Там ми пообідали. Після чого була екскурсія по парламенті. Ми бачили картину українотворення, фотографуватися на місці, де в депутатів беруть інтерв'ю.
Усі були в захваті! Дякуємо, за цю поїздку. Це хороша винагорода за наші старання. Надіюсь такі заходи будуть проходити частіше,бо їх справді не вистачає.

 


 

 

Оля Хлуд із села Сошичне:

–Поїздка в столицю - моя давня мрія. Тому я очікувала надзвичайних вражень і не прогадала.
Київ вразив мене з перших хвилин

 

 

Людмила Кузьмич із Каменя-Каширського (НВК №2): 

–Поїздка дуже сподобалась, досі знаходжусь під враженням. Хоч дорога була довгою, але це не зіпсувало настрою, адже по приїзді у Київ відчуваєш його неповторну атмосферу. Подальші екскурсії лише поглибили ці емоції.
Екскурсію по Києву проводила приємна жіночка, яка розповідала історію Маріїнського палацу, різноманітних об'єктів на території Маріїнського парку і поза ним: стадіон "Динамо", фонтан, літня концертна площадка та ін. Це дало змогу поглибити свої знання з історії.
Екскурсія у Верховну Раду була вражаючою. Досить хвилююче було побачити та почути про ті місця, де вирішується доля держави. У цій атмосфері відчуваєш себе готовою на будь-які звершення. Особливо вразили Зала засідань, картина "Державотворення" та побачені Універсали УНР.
Сподобалось і спілкування з Іриною Костанкевич. Вона вела жваву розмову як з керівниками, так і з учнями.
Крім того, мали змогу відвідати Лавру і Музей новин, що принесли безліч відчуттів.
Ця поїздка принесла мені багато нових знайомств з цікавими людьми, а також усвідомлення того, що я б хотіла навчатись у Києві.
Цілком «за» те, щоб подібні заходи проводились і далі. Адже вони вказують шлях молодим даруванням, в якому напрямку і заради чого потрібно рухатись вперед та підкоряти нові вершини.


 

Катерина Хмелик із Каменя-Каширського (НВК №2): 

–Поїздка мені дуже сподобалась і запам’ятається надовго. Додому я поверталася з хорошим настроєм. Адже зі мною були хороші друзі, та супроводжуючі, які ставились добре до наших побажань, примх. Екскурсія була пізнавальною та цікавою. Я дякую Ірині Констанкевич та фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом» за цю поїздку, шкода, що це був лише один день. Звичайно, хотілось би щоб таких заходів було побільше






 

Коментарі
28 Березня 2017, 12:49
Добру справу зробили УКРОПівці та народний депутат України Ірина Констанкевич стратившись на екскурсію школярів - переможців олімпіад та різноманітних конкурсів до столиці, до місць "бойової і трудової слави" народних депутатів на Грушевського - приміщення Верховної Ради та Мар'їнського палацу, інших відомих і знакових історичних споруд Києва. Це гарний метод розширення кругозору старшокласників, надійний спосіб сконцентрувати увагу завтрашніх виборців та їх батьків на політичній силі, яка дивиться у майбутнє не тільки своєї держави, але і "грядущі" вибори до різних гілок влади. Справді це краще, аніж пустопорожні бігборди - бігморди та різного роду агітки. Єдине, що хотілося б просити організаторів наступних екскурсій школярів до столиці - водити дітей не тільки до Києво-Печерської Лаври, настоятель котрої Павло(Лебідь) - уродженець Волині, улесливо порівнював "великомученика" Віктора Януковича з Ісусом Христом, але хоча б перстом показати молоді на Михайлівський Золотоверхий монастир, який своїми дзвонами скликав киян на захист Революції гідності та став прихистком для такої ж молоді у ті буремні революційні часи, коли кримські беркутівці зі зброєю та сльозоточивими газами за ними ганялися нічними вулицями Києва. Та й Софіївська Лавра ж навпроти Михайлівського розташована - символ українського православ'я, що постав щонайменше за 500 літ від "канонічної" УПЦ МП з центром у Москві. Бо, як не крути, Києво-Печерська обитель з лона РПЦ та пам'ятник Ватутіну - це не зовсім різнобічна та збалансована історія столиці держави, яка виборює свою незалежність від імперських зазіхань...
28 Березня 2017, 13:40
Дітям геть до лампочки твій сарказм якщо вони відкривають свій світ. Тільки як подорозлішають можливо хтось із них стане на твою сторону але перед цим у них ціла власна епоха. Тому для Них моє чи твоє балакання аж ніц нічого не варте.
28 Березня 2017, 13:51
Дехто, як і "подороЗлішає", то мало що зрозуміє у цьому житті, але нема на те ради. Та й не до дітей звернення у коментарі, бо діти і коні, як звісно, не винні...
28 Березня 2017, 14:27
У тому так званому "звернені" "Хріна" проглядається явне зверхнення над іншими інакомислюючими людьми що доказує його радянське минуле. Швидше всього, що його родина була спресована з радянських активістів і тому дитячий образ минулого ще й досі доганяє його і в деякій мірі Нас тут усіх.
29 Березня 2017, 10:43
Дивні ці укроповці )) Вони повністю копіюють колишній БЮТ,але ще в гіршому і швидшому способі .Маю на увазі тих,кого укроповці роблять своїми функіонерами і "світять" поряд із своїми народними депутатами та помічниками.Кого взяли до Києва супроводжуючими ? Кузьмича і Решетовського... І один , і другий "успішно " спочатку працювали і на Януковича, на регіоналів ,на Медведчука, на БЮТ ..."Флюгери" і пристосуванці...
29 Березня 2017, 13:03
Підтримаю вашу тезу, що укропівці у своїй політичній діяльності використовують секондхендівські методи, які не сприяють розвитку громади, а спрямовані виключно на популяризацію своєї політичної сили. Наведу слова громадського активіста Сергія Рижука, які опублікував &quot;Волиньпост&quot;:<br/><br/>&quot;Але чому я кажу що ви &quot;даєте один раз рибу&quot;(замість вудочки - авт. коментаря)? Десь цифри приблизні , але десь так.. Бо 500 000 йде на вашу кишенькову армію &quot;Варта порядку&quot;, 500 000 йде на не функціональні та недієздатні &quot;Офіси розвитку кварталу&quot;, 500 000 йде на підтримку-підкуп студентів, пенсіонерів, ОСББ... і ще когось кудись звозити (щоб пам`ятали) і заплатити депутатам міськради зарплату...&quot;<br/><br/>&quot;Але якби ви хотіли &quot;навчити ловити рибу&quot;... То ви б за цей ресурс в 1,5 млн найняли б 20 крутих менеджерів: 6 менеджерів на написання іноземних грантів для області, 6 менеджерів на залучення інвесторів (нам потрібні міні заводи, фермери і виробництво, дуууже потрібні!), 5 менеджерів, які б їздили по Волинській області, вивчаючи ситуації на місцях та регіональну проблематику та були вашими помічниками і були містком між владою і бізнесом (і нашими як громади теж), 3 менеджери-юристи, які б захищали б інвестиції фірм, фермерів та представляли б інтереси громад...&quot; <br/><br/>Детальніше: http://www.volynpost.com/news/86570-luckyj-aktyvist-na-prykladi-kytajskogo-pryslivia-poiasnyv-chomu-ne-viryt-igor-palyci
31 Березня 2017, 19:31
Понаписували казна що. Факти набагато простіші: 1. поїздка з периферії до столиці; 2. гарні дівчатка старшокласниці; 3. сумнівно, щоб вони диференціювали УМЦ МП і УМЦ КП.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром