Камінь-Каширський: на подвір’ї храму зустріли чудотворну ікону

29 Березня 2017, 18:41
3640

Із благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького в середу, 29 березня, о 10:00 на церковному подвір’ї Свято-Іллінського храму Каменя-Каширського собор священиків разом із численними віряними зустрічали чудотворну Мовчанську ікону Матері Божої. Прибула святиня з чоловічого монастиря «Софронієво-Мовчанська печерська пустинь Різдва Пресвятої Богородиці» Конотопської єпархії Української Православної Церкви.

Намісник обителі, де постійно перебуває чудотворний образ, архімандрит Діодор (Дудка) передав ікону місцевому благочинному протоієрею Стефану Михалюку, який перед початком урочистого Молебню звернувся до присутніх богомольців зі словом проповіді. Отець Стефан закликав усіх, хто прибув для молитовного вшанування Пресвятої Богородиці перед Її Мовчанським образом, щиро благати у Владичиці неба і землі Благодатного Покрову та Благословенного справедливого довгоочікуваного Миру для нашої Вітчизни рідної України, - повідомляють у благочинні.

Під час соборного богослужіння линули молитви до Діви Марії, щоби Вона перед престолом Свого Божественного Сина, а нашого Господа і Спасителя Ісуса Христа просила Божої Милості для всіх, хто з вірою та надією звертається до Неї зі своїми потребами, проблемами та скорботами.

Присутні віряни зі сльозами на очах просили у Пресвятої Богородиці допомоги і сприяння у як найшвидшому подоланні всіх бюрократичних перепон та початку відновлення Свято-Іллінського храму на цьому  древньому намоленому церковному місці.

О 16:00 ікона буде доставлена до тимчасового Свято-Іллінського храму, що на даний час розміщений в актовій залі Камінь-Каширського ВПУ. Там образ Богородиці перебуватиме до 21:00.

1










 

Коментарі
30 Березня 2017, 00:01
"просили у Пресвятої Богородиці допомоги і сприяння у як найшвидшому подоланні всіх бюрократичних перепон та початку відновлення": ще такого не було що би бюрократи вважалися ворогами церкви читай господа бога. Але ж у свій час УПЦ на відміну від Київського патріархату відмовилася трактувати гріхом корупцію. Отже надіємося що УПЦ не буде давати на лапу гроші чиновникам від Міністерства культури для того щоб бюрократи не чинили перепон у відбудові церкви. Очевидно, що вірні УПЦ мають бути смиреними та очікувати власне божої благодаті початку довгоочікуваного будування церкви на ціьому намоляному місті, церкву яку спалив вогонь. Про те ж якщо цю церкву спалив вогонь якщо у цьому заході точно не винна людина то очевидно ЇЇ спалив той же самий Ілля якому не до вподоби було це місце із звичним для російського вірного Московського патріархату подоби, що останнім часом стояло на цьому намоляному місці.
30 Березня 2017, 01:00
Доки преподобний прот. Стефаній не покається перед Господом і прихожанами за вольную чи не вольную втрату сеґо Храму не зійде благодать на Неопалиму купину Камня-града, не бачити йому престолу в сему намоленому століттями місці. Амен!
30 Березня 2017, 01:08
Простий маркетинговий хід. Постійно нагадувати "споживачам" про себе та відбите для себе місце на "електоральному" полі. Так як наприклад протестанські очільники звертаючись до своїх вірних повертають руки ладонями до їхніх облич за правилами та законами маркетингу так само й Московський патріархат постійно нагадує своїм вірянам про свою значимість для їхніх голів. Тому далі тут побачимо ще більшу активність Їхнього спецпризначення.
30 Березня 2017, 01:45
&quot;Після заяви екс-прокурора&quot; окупованого Криму Наталії Поклонської про &quot;мироточення&quot; погруддя царя Миколи II в каплиці при прокуратурі Криму, РПЦ організувала єпархіальну комісію, яка перевірила достовірність цієї інформації. Жодних слідів мироточіння виявити не вдалося. Про це УНІАН повідомили в прес-службі Сімферопольської і Кримської єпархії РПЦ.<br/>Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/curiosities/1812706-u-rpts-viznali-scho-pogruddya-mikoli-ii-ne-mirotochit-ale-prosili-ne-smiyatisya-z-poklonskoji.html&quot;<br/>Отже в Криму Вже немає Української православної церкви. Так потроху і до Камінь-Каширська доберуться.
31 Березня 2017, 13:19
Що Вже нашаманили? З Вашою божою помочю дружина міністра культури відійшла у потойбічний світ.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024