Поліція закликає здати зброю

30 Березня 2017, 10:34
1780

З 01 по 30 квітня на Камінь-Каширщині проводиться місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалі та спеціальних засобів.

Тож поліцейські звертаюсь до всіх громадян, з проханням, протягом цього часу здати зброю, боєприпаси, що знаходяться в незаконному обігу в Камінь-Каширський відділ поліції.

Даний захід, як зазначають правоохоронці, проводиться з метою захисту громадян від злочинних посягань із застосуванням зброї, попередження крадіжок вогнепальної зброї. Окрім того такі місячники сприяють наведенню відповідного порядку по забезпеченню надійного зберігання зброї, її реєстрації.

– На території нашого району та й усієї держави збільшилась кількість кримінальних правопорушень із застосуванням зброї. Це пов’язано з тим, що велика кількість незареєстрованої вогнепальної зброї знаходиться у громадян. Турбує те, що дана зброя неналежно зберігається, до неї має доступ не тільки господар, а й члени його сім’ї, в тому числі й діти, що нерідко призводить до трагічних наслідків, – зауважує т.в.о.начальника сектору моніторингу Камінь-Каширського відділу поліції, старший  лейтенант поліції  Валентина Коширець.

 

Вона також звертає увагу на те, що під час проведення сільськогосподарських робіт на присадибних ділянках як дорослі, так і діти часто натрапляють на зброю та інші вибухонебезпечні предмети часів Великої Вітчизняної війни. Непередбачлива зацікавленість, яка полягає у спробі розібрати чи демонтувати той чи інший предмет, обертається лихом. Тож правоохоронці звертаються до батьків і вчителів із проханням застерегти і роз’яснити дітям міри елементарної безпеки при поводженні з незнайомими предметами.

 

До речі, за інформацією Камінь-Каширського відділу поліції, минулого року місячники добровільної здачі зброї проводилися в три етапи. За цей час жителі району добровільно здали до відділу поліції 14 незареєстрованих мисливських гладкоствольних рушниць, 142 патрони різного калібру та 3 боєприпаси. У зв’язку з цим близько 20 осіб уникнули адміністративної та кримінальної відповідальності, оскільки під час проведення місячника добровільної здачі зброї, особи, які добровільно здали зброю, мають право після проведення перевірки і належного оформлення зареєструвати дану зброю на себе.

 

Коментарі
31 Березня 2017, 02:14
А мені поліція ту зброю видавала ?
31 Березня 2017, 02:26
Це такий перепис лохів)))
02 Квітня 2017, 15:44
&quot;Поліція закликає здати зброю ...Турбує те, що дана зброя неналежно зберігається, до неї має доступ не тільки господар, а й члени його сім’ї, в тому числі й діти, що нерідко призводить до трагічних наслідків,&quot; - хай ще позакликають здати потужні мотоцикли , скутери , автомобілі - від них теж ЩОРОКУ гине НАБАГАТО більше людей.. <br/>Або хай звернуться із подібними закликами до терористів-сепаратистів так званих ЛНР-ДНР - от якраз в лугандонців &quot;зброя неналежно зберігається, ... що нерідко призводить до трагічних наслідків&quot; (((<br/>І ці &quot;наслідки &quot; - четверо загиблих наших вояків ...((
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024