Праця в особистому селянському господарстві повинна стати ефективною, – центр зайнятості

01 Квітня 2017, 10:00
1347

У рамках проекту «Зимова агрошкола» в Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбувся семінар для безробітних громадян «Ефективне використання засобів захисту рослин». 

Як повідомляє Камінь-Каширський районний центр зайнятості, захід проведено за участю заступника начальника управління агропромислового розвитку, інвестицій, економіки та розвитку інфраструктури РДА Івана Мартинюка.

Він розповів про боротьбу із шкідниками і хворобами рослин. Було зазначено, зокрема, що збереження і підвищення врожаю сільськогосподарських культур у великій мірі залежить від вміння боротися зі шкідниками й хворобами, вчасного проведення захисних заходів у поєднанні з профілактичними та агротехнічними прийомами догляду за рослинами. Всі рослини, в тому числі дерева, кущі, зернові культури потребують особливого догляду й захисту, які діляться на хімічні та біологічні, класифікуються за хімічним складом, об'єктом застосування, за характером дії і способом проникнення у рослину. Для боротьби з шкідливими комахами, кліщами, гризунами, грибками, шкідливими бактеріями, бур’янистою та деревною рослинністю застосовують спеціальні препарати.

Лектор розповів також, що захист рослин відбувається різними методами: обприскування, обпилювання, димлення, протравлення насіння і ґрунту, антисептування. Використовувати тільки хімічні препарати й дорого, й шкідливо. Є багато інших профілактичних і винищувальних, що обмежують розмноження, розселення та зростання чисельності шкідників. У багатьох випадків вони навіть більш ефективні, ніж хімічні, але основна їхня перевага в тому, що вони нешкідливі для людини й навколишнього середовища. Однак для цього необхідно знати симптоми захворювання або вид ушкодження, чим харчуються шкідники, як і коли розмножуються, на якій стадії і де зимують, коли і які шкідливі організми найбільш уразливі. Тож Іван Мартинюк розповів про особливості конкретних шкідників і хвороб, а також рекомендував найефективніші способи боротьби з ними.

Учасники семінару отримали конкретні консультації, нові знання, які надалі будуть використовувати. Праця в особистому селянському господарстві повинна стати ефективною, приносити дохід і тоді до самозайнятості та підприємництва буде залучено значно більше жителів сільської місцевості.

 

Коментарі
01 Квітня 2017, 16:24
Із фотографії видно, що це була бесіда, а не лекція. Для лекції необхідні дидактичні засоби, що активізують і допомагають сприйняттю навчального матеріалу як елемент педагогічних умов. Тут же нічого з педагогічних умов нема.
01 Квітня 2017, 22:53
"Праця в особистому селянському господарстві повинна стати ефективною, – центр зайнятості": до чого тут цей заголовок, причому тут ефективність селянської праці з боротьбою шкідників на городі адже кожний селянин дивлячись на свій гаманець вибирає той чи інший засіб боротьби з шкідниками. Але ось про це що:" Праця в особистому селянському господарстві повинна стати ефективною, приносити дохід і тоді до самозайнятості та підприємництва буде залучено значно більше жителів сільської місцевості." , це вже ні в одні ворота не лізе не слід товкти воду в ступі через те, що бла, бла про ефективість селянської праці усім відомо. Кожний з цих селян запитає у першу чергу у Них де можна продати мою продукцію та за яку вартість. Тепер запитаємо той самий відділ управління агропромислового розвитку, інвестицій, економіки та розвитку інфраструктури про те, що Їми зроблено для того щоб ефективність селянської праці стало справжнім хітом тут на К-Каширщині. Друге чому наприклад на зустріі з громадською організацією "Ягідник" не було нікого того часу в Центрі зайнятості. Чому врешті-решт інвестор вкладає кошти в Горохівський район для будівництва заводу по переробці ягід у 18 тис. тон щорічно, а не в К-Каширску в якому цей вид "селянської праці" здається тільки й може дати приблизно до десяти тисяч тільки з нашого району включаючи лісову продукцію. Чому питається керівник або усі хто там сидить на третьому поверсі БД не змогли переконати інвестора працювати тут. Скажемо чому тому що Вони вчать на пам"ять свої лекції щоб потому розказувати в центрі зайнятості як боротися зі шкідниками, а у самих голо й пусто.....
02 Квітня 2017, 02:04
Поставили чергову галочку у проведенні міроприєств, а тут виростиш якийсь овоч і куди його збути?
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024