У Камені-Каширському застерігають від міжконфесійних сутичок

12 Квітня 2017, 09:33
1427

У ході апаратної наради, яка відбулася 10 квітня під керівництвом голови районної державної адміністрації Валерія Дунайчука, йшлося про забезпечення громадського правопорядку та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій у рамках відзначення одного з найбільших релігійних свят – Воскресіння Христового.

Про це інформують у прес-службі РДА.

Начальник Камінь-Каширського районного відділу управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області Андрій Багнюк повідомив, що інспекторський склад районного відділу провів інструктажі з питань дотримання правил пожежної безпеки під час богослужінь, надавши пам’ятки та листівки відповідної тематики священнослужителям району.

За словами Андрія Миколайовича, розроблений план-графік чергувань добровільних пожежних дружин, налагоджена чітка взаємодія з районним відділом поліції щодо порядку спільних дій при можливому виникненні надзвичайних ситуацій різного характеру.

У свою чергу, начальник Камінь-Каширського відділу поліції Головного управління Національної поліції України у Волинській області Валентин Чих поінформував про проведені заходи, які стосуються належної охорони публічної безпеки та громадського порядку, а також наголосив на важливості запобігання виникненню провокацій на міжконфесійному ґрунті.

– Ми повинні консолідувати зусилля й зробити все можливе, аби Великодні свята пройшли в атмосфері миру та злагоди, – наголосив керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

Коментарі
12 Квітня 2017, 13:21
До цього року на Пасхальні свята в нашому Камені-Каширському не було жодних міжрелігійних і міжконфесійних конфліктів, тому така активність місцевої влади перед Великоднем насторожує - можливо, щоб відвернути увагу людей від насущних проблем, затіваються непорозуміння на релігійному грунті? Але, наш народ набагато мудрішій, свята пройдуть спокійно та піднесено, кожен там, де вважає за потрібне, буде молитися і славити Господа!
12 Квітня 2017, 14:21
В кацапії , зазвичай якщо влада попереджає про можливість терактів , то вона їх сама й готує... В нас ніколи не було ніяких міжконфесійних конфліктів . Може влада вже щось підготувала?
12 Квітня 2017, 14:33
Ніколи розумна людина незалежно від свого світогляду, конфесійної приналежності, сану чи становища в суспільстві не стане використовувати найбільші Християнські свята для вирішення міжконфесійних різнобачень та суперечок. Якщо районна влада володіє якоюсь достовірною інформацією щодо певних провокативних намірів окремих осіб чи груп людей, вона повинна це озвучити публічно з висловленням своєї державницької позиції, бо в цей непростий час пройти сухим між крапельками дощу вже вдасться не всім. Важливо і місцевим лідерам основних віток православ'я не спокушатися доброю нагодою закріпитися на певних позиціях, аби не спровокувати зворотнього від бажаного ефекту. На все свій час! Підтримую коментар Вірянина у тому, що наш народ мудріший ніж дехто собі думає. Миру всім нам і злагоди!
12 Квітня 2017, 15:06
Тут саме той випадок, коли народ не мудріший ,а просто БАЙДУЖИЙ )) В цьому і є позитив для даного випадку.. А районна влада відразу ставить собі це в заслуги,що вона контролює безпеку під час релігійних свят. Може, ще хай похваляться, що завдяки цій районній владі закінчилась зима і настала весна ??
12 Квітня 2017, 16:16
Тут бачимо самі, що до прикладу Цим сайтому або навіть місцевою газетою "Полісся" надається переважне висвітлення релігійних подій тільки однією православною конфесією так званою Московським патріархатом УПЦ. Отже швидше всього, що влада можливо й має собі на думці, що якщо у той час коли проблеми віри висвічуюється тільки однією релігійною групою то можливо один з варіантів що знайдуться м"ягко кажучи не тактовні громадяни яким це не сподобається аж надто в сьогоднішні часи коли проблема свободи слова не є напевно актуальною. Тому думається, що з огляду на ці події дії влади є розумними але дії останніх, маю на увазі Московського патріархату є не дуже тактовними оскільки засилля Їхньої інформації на голови громадян не можуть бути "розумними", а скоріше всього що зухвалими до інших.
12 Квітня 2017, 17:29
Якщо вести мову про місцевий "народ", то, звісно, що всіх одним гребінцем чесати не варто. Скажімо, протестанти не чекали якихось рефлексій від районної та й, вочевидь, міської влади, а стали гуртом і навели порядок у місті, оскільки вважають, що неприпустимо жити у бруді. А те, що відбулось це напередодні Великодних свят, думаю для них не є основним, оскільки чисте довкілля не є прив'язаним до більших чи менших подій і прибирання території після зими є життєво необхідним. Не хотілося б всує згадувати про інше, але БАЙДУЖІСТЬ таки домінує у житті нашого люду. От, візьмемо для прикладу, свіжу інформацію на сайті про "У Камені-Каширському пом'янули замордованих у нацистських тюрмах", датовану - 13:40 11.04.2017, на котрій видно, як перші особи району ритуально покладають квіти до облупленого пам'ятника на міському кладовищі та оброслої зеленим мохом статуї воїна-визволителя на Обеліску Слави. Що це, як не байдужість і формалізм? Хто у цьому винен, окрім влади? Хіба, комунгосп, що не привів пам'ятники до ладу? Фотограф, котрий взяв це крупним планом? Чи прості люди міста, яким до "лампочки" ці церемонії влади, котра говорить і робить сьогодні одне, а вчора/завтра - інше? Та, найголовніше, що зміна персон у владних кріслах, скоріш за все, нічого не змінить у загальних традиціях та байдужості цього "народу". Тому, повертаючись до проблеми міжконфесійних сутичок, варто підкреслити, що чисельно домінуюча на Волині конфесія також нічого не хоче змінити у своїй діяльності - ані в питаннях щирості у відношеннях зі своїми прихожанами, ані у підкилимній співпраці з представниками місцевої влади, ані зі своєю діяльністю, що керується з поза меж держави. Ставка робиться на малоосвічених людей, слухняну масу та перебрану московитами у Харкові від Філарета "канонічність". Відтак, зростає авторитет інших, поки-що менших чисельно, але ініціативних, конструктивних, державо- і громадотворчих об'єднань, конфесій, за якими майбутнє. Час розставить все на свої місця, а сутички лишень приносять шкоду всім, хто бере у цьому участь. Веселих та щасливих нам Великодних свят! Все буде добре!
12 Квітня 2017, 17:32
А хто, скажіть, заважає іншим релігійним спільнотам крім УПЦ висвітлювати свої релігійні події? Тут, як кажуть - без коментарів - посередництвом інтернету всі охочі можуть це робити, було б лише бажання.
12 Квітня 2017, 18:37
Мох на пам"ятниках, до влади немає ніякого відношення. Пригадайте, як виглядають старі дахи під шифером. Поверхня пам"ятника поступово стає пористою, в пори потрапляють спори моху, а відносна вологість повітря на Поліссі не така, як у степу тай із Заходу кислотні дощі інколи азотною кислотою покроплять, а ще вугільна кислота від спалювання вуглеводнів от мох і закріплюється-це природний процес руйнування.
12 Квітня 2017, 20:34
В продажі є спеціальні рідини для боротьби з пліснявою та різного роду мохнатою рослинністю, бо за вашою логікою, то там скоро й кропива забуяє, яка також добре росте в умовах Полісся. Але природа руйнує те, що байдуже для людини - чи то старі недоглянуті родиною могили, чи пам'ятники полеглим, за якими втрачено піклування живих. Тому, облуплений пам'ятник на кладовищі та обросший мохом фрагмент обеліску, на стелі якого викарбувано слова: "Ето надо не мертвьІм, ето надо живьІм" - маркер уваги людей і влади до символів, до своїх людських та владних обов'язків. Інакше, для чого позувати перед фотоОБ'ЄКТИВАМИ?
12 Квітня 2017, 21:45
Кропива росте на ґрунті, збагаченому азотом. На цвинтарі пісок без азоту, а біля обелісків бетон,тому там кропива не росте в принципі. Час руйнує все.
12 Квітня 2017, 22:48
Якби заголовок цієї інформації про апаратну нараду, яка мабуть проводиться кожного року у владних органах всіх часів, не був відверто загострений, відповідно до чиху начальника поліції в Каміньському районі, ніхто б і не клацнув по клаві й одного речення, за виключенням п.Каменя)). Хоча п.Чих висловив цілком адекватну заувагу, яка належить його службовій компетенції - "запобігання виникненню провокацій.."
12 Квітня 2017, 23:05
"належить його службовій компетенції - "запобігання виникненню провокацій..": Ооо... то тепер "Камінь" має застерігатися проходити навіть повз Московського патріархату задля запобігання виникнення провокацій. Ось що животворяща свобода слова робить)))))).
13 Квітня 2017, 00:08
Ви, як завше, - в десяточку влучили. Буря в стакані, сподіваюся, води...
13 Квітня 2017, 00:14
Чих також захотів щось розумне сказати то придумав про міжконфесійні сутички! Мабуть кожен день інспектує такі громадскі установи як ресторан з представниками райдерадміністрації! Вже і не знаєш де він більше часу проводить!
13 Квітня 2017, 09:01
Бо Піст, й де ще можна закусити пісною салаткою? В інших місцях - сало, ковбаса, а тож гріх великий, ще й груповий, бо ж з владою в купі...
13 Квітня 2017, 20:50
"Хіба, комунгосп, що не привів пам'ятники до ладу?": шановні давайте не будемо валити Усе на той злощасний Комунгосп оскільки за визначенням він ніякої справи до таких пам"ятників не має. Швидше всього, що ці пам"ятники ще не поставлені на баланс у Міській раді і тому місто тут ні до чого. Якщо Ми вже згадали тут про цей пам"ятник чи інший культовий знак то шановні у районі є цілий відділ РДА який опікується культурним надбанням, називається відділом культури який до речі опікується особа яка до не давно мала так би мовити справу до тієї церкви яку "спалив вогонь". Тому комунальне підприємство й може мати до цих пам"ятників якісь справи але після того як відділ культури проплатить певну суму коштів для його відновлення чи хоча б просапування десь біля нього, а не спостерігати як йолопи чубляться доказуючи усім хто тут головний.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром