Територію Камінь-Каширської міської ради розмінували

13 Квітня 2017, 10:00
1875

Вчора, 12 квітня, на Камінь-Каширщині знешкоджували вибухонебезпечні предмети.

Проводили ці роботи працівники групи піротехнічних робіт АРЗ СП УДСНС України у Волинській області.

Відтак, як повідомили у Камінь-Каширському відділі УДСНС України у Волиснькій області, спеціалісти знешкодили такі боєприпаси:

  • артилерійський снаряд 120 мм – 1 шт. (с Підцир’я, вул. Ковельська на виїзді з села).
  • ручна протитанкова граната  – 4 шт. (м. Камінь-Каширський вул. Ватутіна);
  • артилерійський снаряд 76 мм – 1 шт. (м. Камінь-Каширський,  вул.  Воля на виїзді з міста);
  • мінометна міна 82 мм – 52 шт. (Камінь-Каширська м/р біля оз. Озюрко).



 

Камінь-Каширський районний відділ УДСНС України у Волиснькій області звертається до громадян з проханням: у разі виявлення вибухонебезпечних предметів повідомте про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагайтеся самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Рятувальники наголошують, що під час виявлення підозрілого предмету категорично забороняється пересувати його; заливати рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати; намагатися самостійно знешкоджувати знахідку; здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання.

 

 


 

 

Коментарі
13 Квітня 2017, 13:52
<p>Камінь-Каширщину в межах міста розмінували від мілітарних залишків воєнних дій минулого століття, але ця територія зазнає новітнього мінування, яке зумовлює соціальні вибухи внаслідок непродуманого втручання у майнові питання громади представників влади різного рівня. Сайт "Волинські новини" опублікував матеріал про "КОНФЛІКТ З ПАСОВИЩЕМ У КАМЕНІ-КАШИРСЬКОМУ: ВАСИЛЕНКА ЗВИНУВАЧУЮТЬ У ВІДБИРАННІ ЗЕМЕЛЬ", у котрій йдеться про відібрані 12 га пасовищ на ділянці поміж Підцир'ям і Нуйно. Це спровокувало справедливі нарікання місцевих мешканців, їх звернення та заяви до органів влади різного рівня. Насторожує той факт, що продовжується підкилимний дерибан землі, оскільки найбільше морґів отримали не випадкові люди - чотири гектари оформив на себе і родину голова бюджетної комісії Камінь-Каширської міськради і родич одного з депутатів обласної ради Юрій Ратнюк, ще чотири гектари побажав обробляти якийсь пан Занчук, сорок сотих дісталося іншому підприємцю пану Карпуку. Для ретушування цього дерибану сюди вмонтували двох учасників АТО. Але, що ж тут дивуватися, коли начальником відділу Держгеокадастру у Камінь-Каширському районі працює Світлана Сус - дружина голови районної Ради. Чи це не конфлікт інтересів? Адже депутати районної ради покликані контролювати ситуацію у районі, але як контролювати, коли одна сім'я фактично управляє найбільшим матеріальним багатством району - землею. Можливо саме тому Світлана Сус розповідає, що все вчинено законно, оскільки ніхто, бачте, й здогадувався, що розділена земля є громадським пасовищем, мовляв, воно не оформлено належним чином власниками худоби. І цього всього не бачать інші гілки влади, які напередодні Великодних свят відволікають увагу мешканців міста і району надуманими сутичками на міжконфесійному рівні чи чимось іншим. А коли конфлікт набере справді загрозливого розміру, коли почнуть вибухати соціальні міни, закладені руками чиновників, то влада почне кивати на Гунчика з Порошенком і Гройсманом. Декому з керівників району варто зрозуміти, що бути багатим серед зубожілого народу небезпечно, мудрі люди працюють на громаду і живуть разом з громадою у спокої і з чистою совістю. А для цього багато не треба - трішки мізків та гласність у прийнятті таких чутливих рішень...<br /> <br />  </p>
13 Квітня 2017, 13:59
АРЗ СП УДСНС - читач не розуміє
13 Квітня 2017, 14:47
АРЗ СП УДСНС - Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Управління державної служби надзвичайних ситуацій
13 Квітня 2017, 16:53
про землю правильно написали! Мабуть підприємливі депутати чекають на найближче зняття мораторію на продаж земель!
13 Квітня 2017, 17:14
Якщо людина виявила намір отримати земельну ділянку, що розташована за межами населеного пункту, головне управління надсилає відповідний лист до міської ради. У десятиденний термін вони мають повідомити обласне управління Держгеокадастру, чи надавати цій особі визначену ділянку, або ж навести обгрунтовані причини, чому це не варто робити. Якщо цього не зроблено вчасно, то ділянки надаються автоматично, за мовчазною згодою міської ради. У даному випадку претензій до власників землі не може бути, адже усе здійснено згідно із законом».<br/><br/>Виходить, що міська рада все знає, і нічого проти цього не має.
13 Квітня 2017, 17:27
Ніхто з чиновників не чекає зняття мораторію на продаж землі, вони спішать, рвуть її у всілякі способи доки є ще можливість хапнути це на халяву. Земля оформляється на підставних осіб з числа пільговиків, підприємців &quot;аграрного сектору&quot; та інших непомітних для громадського ока осіб. А, коли вже піде продаж, от тоді і виставлять на аукціон для інших злодіїв, або вже окремих бізнесменів, що більш-менш чесно заробили свої статки. Великі ж площі однозначно викуплять агрохолдинги, які не мають обмежень у фінансових ресурсах. Відтак, поліщуки триматимуть на обійсті хіба козу-дві, а за молоком -маслом від корівчини ходитимуть до склєпа - так називають поляки магазини. Тому то й кричать тепер на всі боки громадські активісти - громадо прокидайся, управляй своїм майном в інтересах ГРОМАДИ - земля, ліс, водойми, надра та ін. - доки ще не знайшлися київські чи луцькі товстосуми, що оформлять безплатно на підставних осіб чи скуплять земельку у приватну власність за смішні гроші... Депутати міської влади саме мали б і піклуватися за громаду, а не так як &quot;голова бюджетної комісії&quot; Ратнюк &amp;K*, якому, допускаю, це дозволено за замовчування махінацій мерії з бюджетними коштами. Інакше, чому такі преференції цьому &quot;трудязі&quot; ?
13 Квітня 2017, 18:34
Для 14:14 13.04.2017<br/>Проведіть експеримент - напишіть відповідну заяву на гектарів 5 земельки і тоді побачите миттєву реакцію міської ради...
13 Квітня 2017, 23:40
Звідки біля Озюрка міни? За станом іржі вони в землі не більше 15-20 років?
14 Квітня 2017, 02:31
Тут така справа, що можливо Їх і не знаходили у тих місцях де сказано але коли наприклад Міський голова бере або брав участь в розмінуванні на яке між іншим має право брати участь, оскільки він як представник влади він у ту мить має право на учасника бойових дій. Давненько здається вже були повідомлення про такі подібні знахідки, чомусь враз майже за тиждень часу, а то й менше було знайдено у різних місцях стільки підозрілих елементів. За регламентом розмінування має пройти менш як за 24 години від повідомлення в МВС. Я у таке розмінування не вірю.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024