Фото дня: "виноградна" бордюрна квітка із Туреччини

13 Квітня 2017, 22:25
4516

У цих квітів цікавий зовнішній вигляд. Вони нагадують грона винограду.

Найчастіше зустрічаються синього кольору. Але є ще види з білим забарвленням квіток та фіолетовим. Вони красиві за рахунок багатоквітковості та досить приємно пахнуть.

У народі поширені декілька назв цієї рослини: мускарі, «мишачий гіацинт» та «гадюча цибуля». Квіти добре прижились у нас на Поліссі, хоч батьківщиною їх є Туреччина.

Вони невибагливі, тому їх дуже часто використовують в якості бордюрних рослин.





Автор фото: Богдан Ліпич

___________________________________________________________________________________________

Рубрика "Фото дня" висвітлює особливості побуту, дозвілля, культури та інших сфер життя людей нашого краю. Якщо ви маєте цікавий фотознімок і бажаєте, щоб він потрапив до рубрики - надсилайте його на адресу електронної пошти [email protected], або ж пишіть особисто її автору в соціальних мережах Facebook та ВконтактіКращі фотознімки будуть періодично з'являтися на нашому сайті. Збереження авторського права гарантуємо!

Для тих, хто бажає стати героєм рубрики "Фото дня" її автор пропонує безкоштовну фотосесію.

Коментарі
14 Квітня 2017, 02:25
Шановний у Мене є книга називається "Лікарські рослини". Приблизно біля п"яти тисяч назв, товстенька така. Ось скільки тобі роботи, лісами та борами ходити, а не по К-Каширських бордюрах лазити.
14 Квітня 2017, 02:57
То подай свою інформацію, чи фото з коментарем, чи розтлумач щось мудро. Сидиш на своїй товстій... книзі і повчаєш! У нас теж є інтернет, де повно інформації, але ми з цікавістю прочитали про бордюрні квіти, як і ти прочитав саме тут, а не в своїй Особистій книзі.
14 Квітня 2017, 03:08
Я просто зазначаю, що пан свою справу робить як для мене не професійно. Якщо взявся вже за квіти чи рослинний світ К-Каширщини то вже нехай би брався трохи оригінальніше, а не вишукував би "бордюрні" квіти серед міста не виходячи зі своєї вулиці, а бо й власного двору. У місті є підприємство "Трави України" нехай піде до Них то вони ще й доплатили б Йому за спецрепортажі за чудові Поліські квіти яких навалом які час від часу розквітають то тут то там, а не про тих які ще навіть не проснулися з зимової сплячки....
14 Квітня 2017, 12:45
Читай попередній коментар...
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром