Раків Ліс: у Великодню ніч молодь перемагала темряву

16 Квітня 2017, 15:01
2787

У Великодню ніч, 16 квітня, у селі Раків Ліс молоді люди розпалили на околицях села величезне вогнище із автошин.

Таким чином вони підтримали давню традицію, що символізує перемогу над темрявою.

Ось що пишуть про це у спільноті «Раків-Ліс FORever» в соцмережі Вконтакті. 

"У великодню ніч стається чимало цікавого. Більшість християн йдуть до церкви на нічне богослужіння. Однак, у деяких європейських народів є звичай: люди запалюють великі вогнища, які символізують перемогу Христа над темрявою язичницьких часів. 
Наші предки цієї ночі розпалювали вогнище біля церкви та всю ніч слідкували, щоби воно не згасло. Всі решта, хоч і залишались вдома, теж намагались не спати. Казали, хто засне у цю ніч, весь рік буде сонним. 
Цьогоріч велика кількість молоді перемагали темпряву на окраїнах села. До багаття зносили шини та різного роду аерозольні балони. Зачаровуюче полум'я супроводжувалось вибухами цих балонів. Підтримуючи цю традицію молодь надіється, що і не тільки в нашому селі світло переможе темряву, а і в Україні добро переможе зло".


1


 

 

Коментарі
16 Квітня 2017, 22:15
<p>Краще з тих шин зробити відстійні каналізаційні ями , аніж спалювати і забруднювати повітря .. А ці ідіоти ще й пишаються цим..</p>
17 Квітня 2017, 15:39
На майдані теж шини палили то , що вони теж ідіоти? бо не робили каналізацій?
18 Квітня 2017, 23:32
Як кажуть "Плутай праведне з грішним" . Шини на Майдані палили задля захисту , а не для такого ідіотизму. Спалювання шин в даному випадку не робить з цих ідіотів більш віруючих ..
19 Квітня 2017, 00:28
Віра - це внутрішнє переконання людини, її особиста правда, істина. Віра буває сильною і непохитною. Буває й така віра, яку здатні розтрощити зовнішні обставини. Люди вірять у Бога, у вищий розум, в ідеї, в інших людей та в самих себе. Від того, у що людина вірить чи не вірить, залежать її думки, вчинки, поведінка. Я думаю, що релігійні почуття можна образити, якщо танцювати в храмі, палити священні книги або складати непристойні картинки на релігійні теми. Справжня віра не залежить від зовнішніх обставин, від того, що говорять люди. Віра не потребує доказів, цим вона відрізняється від розуму чи знання. Питанн віри це питання особисто кожної людини! Трактуйте їх поведінку, як завгодно, але традиції є традиції.
19 Квітня 2017, 02:19
От саме справжня віра не потребує подібних ідіотських традицій &quot;ритуальних танців&quot; під час спалювання шин . Невже ще в біблійні часи зародилась ця дурнувата традиція спалювання шин у великодню ніч?? Очевидно, що цю традицію придумали в часи совдепії , щоб показати зневагу пролєтаріїв-атеїстів до релігійних &quot;заблудших овець&quot;, отруєних &quot;опіумом&quot; релігії . <br/>З таким же успіхом колись на Паску примушували усіх працівників підприємств виходити на так звані &quot;суботнікі&quot; чи &quot;воскрєснікі&quot; , щоб ударним трудом показати свій атеїзьмь )) А років через 10 якесь дурне буде називати і це &quot;давньою традицією&quot; ? Ну раніше ж діди-прадіди виходили і работалі , то чому ж не поддєржать зараз цю &quot;традіцію&quot; ?
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром