У храмах Камінь-Каширського благочиння можна взяти «Святе Світло»

17 Квітня 2017, 21:05
1960 Джерело: kam-blag.church.ua

Парафіяни Свято-Петро-Павлівського храму с. Підцир’я на другий день Святої Пасхи після завершення Великоднього богослужіння з рук настоятеля протоієрея Сергія Михалюка отримали Благодатний Вогонь, що зійшов у Велику суботу в Єрусалимі, та понесли його до своїх помешкань.

Зазанчимо, що 15 квітня офіційна делегація Української Православної Церкви доставила в Україну Благодатний Вогонь з Єрусалиму. Про це повідомляють на сайті Камінь-Кашиського благочиння.

У храмах Камінь-Каширського благочиння в ці Пасхальні дні всі бажаючі мають можливість отримати цей Благодатний Вогонь, який ще називають «Святе Світло», та принести його до своїх домівок, в знак благословення від Гробу Господнього.

Зокрема у Свято-Петро-Павлівському храмі Благодатний Вогонь можна буде взяти ще й на Третій день Пасхи Христової після завершення Великоднього богослужіння, яке розпочнеться о 8:00 годині ранку.

 

kam-blag.church.ua
kam-blag.church.ua

kam-blag.church.ua
kam-blag.church.ua

 

Коментарі
19 Квітня 2017, 13:08
Чи не могли б речники місцевого благочиння УПЦ МП пояснити наскільки виправдана традиція, бо з канонами тут вочевидь немає нічого спільного, відзначати в районі Великдень померлих у перший четвер після Світлого Воскресіння. В часи, коли люди практично не мали постійної державної чи іншої роботи, коли не так багато людей приїжджало з інших районів та областей, аби відвідати могили рідних, це справді було зручно, адже вшановуючи це велике свято живі одразу ж за день-два йшли відвідати померлих. Навіть несли туди свячене яйце та інші часточки наїдків з пошани до відійшовших у Вічність. Це зручно для місцевих і тепер, а як бути тим, хто хоче приїхати здалеку, зустрітись з живими рідними на могилах близьких разом з священником, сусідами, знайомими? Адже не скрізь такі звичаї...
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024