Діалог про віру: яка роль хрещених батьків

17 Квітня 2017, 22:27
2415

В рамках рубрики "Діалог про віру" читачі мають змогу поставити запитання, які журналісти інтернет-видання Район.Камінь-Каширський адресують священикам. Наступне з них звучить так: яка роль хрещених батьків?

Відповідає: настоятель Свято-Петро-Павлівського храму села Підцир’я Сергій Михалюк.

"Першим обов'язком хрещених батьків є свідоме і поважне ставлення до Таїнства Хрещення. Вони повинні усвідомлювати, що за їх вірою дитина долучається до Православної Церкви, стає причетною Божої благодаті. Під час Таїнства хрещені від імені немовляти відрікаються від сатани, поєднуються з Христом. За церковними правилами один з хрещених батьків має прочитати Символ віри – короткий виклад основ православного віросповідання.

Після Хрещення протягом усього життя людини, а особливо під час зростання у віці та морального становлення, хрещені батьки мають піклуватися про її внутрішній стан, православне виховання, молитися за неї. При цьому вони самі мають бути добрими християнами та взірцем для свого похресника у діяльному церковному житті.

Відвідувати похресників з подарунками на Великдень – це прекрасна можливість зустрітися зі своєю хресною дитиною та хоча б трішки виконати свої безпосередні обов'язки. Потрібно не лише з кумами холодильник та комору від запасів випорожнити, а обов'язково знайти час і можливість поспілкуватися з дитиною, дізнатися про її життя і, можливо, дати якусь хорошу пораду чи поговорити на духовні теми...

Чого гріха таїти, буває так, що хресні батьки бачать хрещеника в часі Таїнства хрещення, потім на річницю народження і ... приходять на весілля з короваєм".

 

Зазначимо, що свої запитання ви зможете надсилати:

1) на адресу електронної пошти - [email protected] або [email protected];

2) в соціальні мережі Facebook чи Вконтакті.

 

 

Коментарі
18 Квітня 2017, 16:00
&quot;яка роль хрещених батьків?<br/>Відповідає: настоятель Свято-Петро-Павлівського храму села Підцир’я Сергій Михалюк.&quot;;<br/>&quot;коли рекомендовано випікати паску і завершувати прибирання в будинку та на подвір’ї?<br/>Відповідає: настоятель Свято-Петро-Павлівського храму села Підцир’я, речник Камінь-Каширського благочиння Сергій Михалюк:&quot;<br/> Отож бо редакто цього сайту думається вже розуміє що не слід у цьому інформаційному різномаїтті надто піарити аж тільки одну релігійну групу оскільки від речника до просто настоятеля тільки одна дорога - слід бути толерантним до інших, а інакше як говорив пан Чих &quot;не дай Бог...&quot;
18 Квітня 2017, 16:13
Кого церква рекомендує брати хресними батьками?
18 Квітня 2017, 16:50
&lt;p&gt;Дякуємо, шановні читачі, за ваші підказки.&amp;nbsp;&amp;nbsp; Насправді, ми із самого початку планували&amp;nbsp;&amp;nbsp;залучити до діалогу різні релігійні громади нашого району (в&amp;nbsp;тому числі і протестантів). І вже найближчим часом на сторінках Район.Камінь-Каширський з&amp;#39;являться&amp;nbsp;відповіді&amp;nbsp;&lt;span style=&quot;line-height:20.8px&quot;&gt;&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;line-height:20.8px&quot;&gt;на ваші запитання&amp;nbsp;&lt;/span&gt;&lt;span style=&quot;line-height:1.6&quot;&gt;і їхніх представників. Тому можете ставити їх безпосередньо і в коментарях.&lt;/span&gt;&lt;/p&gt;
18 Квітня 2017, 19:10
Наприклад, після того як інформагенство &quot;УНІАН&quot; змінило свій формат та форму подачі інформації, здається Вони відійшли від свого прямого призначення - подачі неупереджених, чесних та своєчасних Новин. Мені цей формат чесно кажучи не сподобався але з часом інколи тільки в &quot;УНІАН&quot; можна прочитати:неупереджені, чесні та своєчасні Новини. Тому Вам Наша порада робіть так як УНІАН оскільки перевага над іншим ще не дає Вам довгострокової гарантії.
19 Квітня 2017, 03:09
Хотілося б бачити виписки з Біблії на такі духовні запитання!Щоб розуміти краще та мати тверду основу віри.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024