Повурському авіаполігону повернули землі

18 Квітня 2017, 11:07
2412 Джерело: visnyk.lutsk.ua

Спільними зусиллями військової прокуратури та юридичної служби Міністерства оборони України до сфери управління оборонного відомства повернуто земельну ділянку площею 6 947,8 га у Камінь-Каширському районі Волинської області.

Це землі Повурського авіаційного полігону, – повідомляє інтернет-портал «ВІСНИК+К».

Нещодавно Вищий господарський суд України залишив без змін постанову Рівненського апеляційного господарського суду та рішення Господарського суду Волинської області, якими вищезазначена ділянка вилучена у цивільних користувачів. У зв’язку з набранням законної сили судовим рішенням сплановано заходи щодо фактичного повернення земель, які у подальшому використовуватимуть за призначенням для покращення рівня бойової підготовки льотного складу Збройних Сил України.

На даний момент Міноборони та військова прокуратура займаються позовною роботою щодо повернення до сфери управління оборонного відомства інших земельних ділянок, розташованих у межах Повурського полігону, які були незаконно вилучені місцевими органами влади.

 


 

 

 

Коментарі
18 Квітня 2017, 15:04
ПОвурський полігон скоріше всього має у своєму складі поклади бурштину тому у тих місцях матимо....
18 Квітня 2017, 19:20
Вони Їм повернули оскільки цим питанням наприклад в Нашому районі не займалися окрім здається одним тільки сільським головою с. Оленіно якщо не помиляюся. Цим питанням абсолютно ніхто не займався, ніхто ні голова РДА ні голова районної ради ні його заступники ні начальник чи там директор так званого земельного вдділу тепер держгеокадастру ніхто не їздив на суди та не відстоював для району ЗЕмлі так званого Повурського полігону. Але якщо суди склали такий прецендент коли за законодавством здається 68 року чи 74 року змогли повернути землі військовому полігону то шановні віддайте тепер усім колгоспам які ще існують або їхнім громадам Їхні землі лісового фонду у відання або публічну приватну власність через те, що ніхто ці землі не віддавав таким чином як заявляють у судах відносно військового полігону.<br/>В Штатах наприклад за свої землі аборигени боряться й до цього часу і держава Їм виплачує великі контрибуції. Наші аборигени до того безправні що не можуть на своїй землі навіть назбирати для себе сухостою щоб опалювати свої домівки.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024