Священик закликав не прикрашати могили родичів штучними квітами

20 Квітня 2017, 22:00
2063

Настоятель парафії Великомученика й цілителя Пантелеймона в Люблинці Ковельського районного деканату протоієрей Матвій Олійник закликав вірян не приносити «гори мертвих букетів» на кладовище.

Про це священик написав у «Фейсбуці», – повідомляє Волинськ аєпархія Української Парвославної Церкви Київського Патріархату..

«Красивий і недешевий вінок» потрапить до купи сміття, переконаний о. Матвій. «І нікому немає діла де ці купи пластику мають подітися. Подаруйте своїм рідним на могилки живу квітку». Адже головними у цей день є не квіти, а наша пам’ять про близьких, які покинули цей тимчасовий світ.

Важливіше молитовно «піднести заупокійні щирі свої прохання до Бога за покійну близьку людину, а це краще за мільйони квітів» – наголосив люблинецький настоятель.

Читайте також: «Фото дня: штучні квіти браво купують на місцевому ринку»

Коментарі
21 Квітня 2017, 01:43
Дуже важко відійти громадянам від цих практик, а тим більше підприємливим людям які при цьому майже не тратячись мають для своїх родин прибутки. Тут навіть така справа, що підприємливий народ купуючи такі штучні квіти скоріше всього на вагу продають вже по "сто" за штуку)))).
21 Квітня 2017, 17:53
Цю тезу започаткував покійний Ніфонт. Вона позбавлена здорового глузду, бо справа не квітах, а у ставленні людей до померлих. Як вміють, так і виражають своє ставлення. Бо працівники МП завтра закличуть не ставити на могилах пам'ятників, обмежитись горбочками і хрестом. А потім скажуть, що і хреста не треба ставити, бо якщо він металевий, то забруднює навколишнє середовище, а якщо дерев'яний, то це шкодить лісу. А може і кладовища облаштовувати не треба, бо це відбирає орну землю.....?
21 Квітня 2017, 20:17
Мабуть відповідь треба шукати в царині традицій і звичаїв.
21 Квітня 2017, 21:09
Відповідь слід шукати у царині здорового глузду! Підтримуючи китайпром, котрий перероблячи/утилізуючи свій непотріб шляхом перетворення його на колоьрові ритуальні "квіти-ружі", продає їх нашим лінивцям, ми фактично засмічуємо Україну хімічно небезпечними речовинами. Звичайно, що легше купити дешеву квітку, увіткнути її на могилі і рік мати "чистий спокій" - порядок і красота. Православні священники району перейняли цю боротьбу з еконебезпекою від інших конфесій західної та центральної України, які вже давно не вітають синтетику і пластику у нашому і так забрудненому довкіллі!
21 Квітня 2017, 22:35
14:53 21.04.2017<br/>Що пропадає бізнес? ... хіба в статті написано, що батюшки УПЦ МП дуже прискіпливо ставляться до штучних квітів на могилах у нашому районі. Цікаво, де ж у вашому коменті здоровий глузд?
21 Квітня 2017, 23:29
&quot;що батюшки УПЦ МП дуже прискіпливо ставляться до штучних квітів на могилах у нашому районі&quot;: та тут від цієї групи православних навіть ні пари з уст. Ця інформація започатковується якщо читати від Київського партіархату, очевидно що цей чоловік все-таки надихається від побаченого Греко-католиків які більше розташовані більше на Захід від Центру, адже наприклад Поляки на своїх менш застосовують штучні квіти, інколи не шкодуючи цілі оберемки живих квітів, що інколи навіть позаздриш.
22 Квітня 2017, 16:03
Бізнес продавців китайського виробництва процвітатиме не один рік і завершиться тоді, коли попи згадають про справжнє призначення Церкви і релігії. Тобто візьмуться до духовного виховання своїх прихильників. На сьогодні вони, попи, є малограмотними і цинічними заробітчанами. То чи варто дивуватись любові народу до штучного? Їх &quot;прихожани&quot; є їхнім продовженням.
22 Квітня 2017, 20:30
Ви праві. Думаєте попи згадають про справжнє призначення?...
23 Квітня 2017, 00:54
Ці, що є - ні. Бо віру творить Бог, релігію мудрі, а релігійну організацію зацікавлені. Коли мудрі, а це не-попи, оговтаються, то встануть на сторожі релігії, як це вже було в Україні, коли повстали Братства, які попів замінили на священників.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024