Фото дня: забули встановити дорожній знак

20 Квітня 2017, 23:20
2434

Тривалий час цей дорожній знак лежить на тротуарі на вулиці 1-го Травня у Камені-Каширському.

Пішоходам доводиться його оминати вже більше місяця.

Очевидно, цей вказівник мали встановити перед штучною нерівністю на проїзній частині дороги.  

Зазначимо, раніше журналісти інтернет-видання Район.Камінь-Каширський писали, що на цьому місці також відсутня дорожня розмітка, яка визначає межі пішохідного переходу. І це неподалік від повороту до дитсадочка. Жителі міста припускають, що можливо, якби тут була намальована «зебра», автомобілісти відповідальніше ставилися б до того, що треба зупинитися і пропустити пішоходів.


Автор фото: Богдан Ліпич

_____________________________________________________________________________________

Рубрика "Фото дня" висвітлює особливості побуту, дозвілля, культури та інших сфер життя людей нашого краю. Якщо ви маєте цікавий фотознімок і бажаєте, щоб він потрапив до рубрики - надсилайте його на адресу електронної пошти [email protected], або ж пишіть особисто її автору в соціальних мережах Facebook та ВконтактіКращі фотознімки будуть періодично з'являтися на нашому сайті. Збереження авторського права гарантуємо!

Для тих, хто бажає стати героєм рубрики "Фото дня" її автор пропонує безкоштовну фотосесію.

 

Коментарі
21 Квітня 2017, 14:48
20 квітня ц.р. чимало уродженців міста звідусіль з'їхались до свого колишнього родинного гнізда, аби на в поминальний четвер - вмерлих Великдень -відвідати могили батьків, рідних та близьких й вклонитися їхній пам'яті. Це ще й добра нагода помислити про щось вічне, вище, аніж щоденна суєта та буденні клопоти. Серед іншого впало у вічі і так звані "лежачі поліцейські" , або, як сказано у цьому пості, - "штучні нерівністі на проїзній частині дороги" по всьому місті. Перше - у жодному місті я не зустрічав такої кількості тих бар'єів на одиницю відстані. Друге - вони ніяк і нічим не позначені, ні дорожнім знаком, як це вимагають правила дорожнього руху, ні відповідним кольором та розфарбуванням у дрібну зебру. Мені зрозумілий задум - хоча б трішечки угомонити той гонор і швидкість, з якою гасають по місту новоспечені власники автівок та бусів, зменшити аварійність та смертність на дорозі "не завжди свіжих на голову" водіїв. Але ж це ж ще й свідчить про низький рівень роботи місцевих поліцейських, котрі не займаються належною жорсткою профілактикою перевищень швидкості та нетверезого стану місцевих водіїв. Бо кількість штрафів та вилучених посвідчень водія набагато ефективніше за бар'єри і бетонні блоки. Я вже не кажу, що встановлення відповідних дорожніх знаків перед штучною перешкодою - святий обов'язок місцевої влади разом з поліцейськими, котрі відповідають за безпеку руху. Поряд з поліцією у цій проблемі мають постати й "батьки" міста зі свитою, себто депутатами міськради, вони мусять це все бачити і вживати відповіді заходи. А у цілому ж, місто оживає, гарнішає, відчувається громадська ініціатива та вкладена людська праця у довкілля міщан. Принагідно скажу ще кілька слів щодо облаштування кладовищ міста. Й досі на них немає розпорядників від влади чи церкви, ніхто не веде бодай якийсь реєстр захоронених, у т.ч. і покійників з інших населених пунктів. Люди продовжують на свій розсуд обирати місце та й розмір площі для захоронення, на совісті відвідувачів перебуває й санітарний стан загального стану кладовищ, оскільки немає місць для складання хоча б дрібного сміття після прибирання могили. Тому й лунає з вуст священника критика про залишене біля огорожі кладовища сміття, але немає співпраці церкви, міської влади та громади щодо впорядкованого догляду за цим другим і вічним домом для нас всіх. Вважаю, що кожне захоронення мало б супроводжуватися внеском, скажімо, 500 грн. на певний відкритий (для прозорості використання) офіційний рахунок для обслуговування місця вічного спочинку. Як розпорядитися цими грішми - це вже інша справа, громадські витрати на кладовищі завше є - пофарбувати огорожу, прибрати місця загального доступу, утримання розпорядника (в деяких місцях називають -гробаря) тощо. Все це належить ініціативі громаді, яка, звісно, має лідерів...
19 Липня 2017, 02:11
Сміття дійсно на кладовищі багато як і зрізаних дерев,яких чомусь нема кому прибрати.
Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024