Скандал у Харківській міській раді влаштував екс-депутат родом із Каменя-Каширського

21 Квітня 2017, 14:00
2327

На сесію Харківської міської ради прийшов колишній депутат Андрій Лесик і спробував виступити перед присутніми, після чого охорона мера Геннадія Кернеса, який вів сесію, силою вивела його з залу.

Як передає Depo.Харків, Лесик вийшов на трибуну та почав вимагати ввімкнути йому мікрофон.

Мер Кернес відмовився надавати йому слова. "Ви не є депутатом. Лесик, ви клоун, справжній клоун. Ви мало того, що клоун, ви ще себе назвали Дідом Морозом. Тому я прошу вас, шановний клоун на ім'я Дід Мороз, ідіть туди, звідки ви прийшли", - сказав він.

Незважаючи на це, Лесик відмовився покидати трибуну. Кернес оголосив перерву в засіданні на 10 хвилин. Колишній депутат після оголошення спустився з трибуни, його місце зайняв інший доповідач від міськради. Перерви не було.

Одразу ж Лесика вивели із зали засідань.

Кернес висловив переконання, що Лесик прийшов до зали, щоб зірвати засідання, а люди, "які в тому числі є правоохоронцями", його ввічливо вивели. Мер зазначив, що судове рішення, із яким прийшов Лесик, не дає йому права на повноваження депутата міськради.

Якповідомляє 112 ua. з посиланням на Mediaport, Лесик заявив, що охорона Кернеса вивернула йому ногу, він викликав поліцію і "швидку". Заяву він почав писати під дверима Великого залу міськради.

Відзначається, що Лесик отримав від співробітників мерії воду і "Корвалол".

Пізніше екс-депутата Лесика привезли в лікарню швидкої і невідкладної допомоги. По коридору медустанови його везли в інвалідному візку.

Після інциденту в залі міськради Андрій Лесик скаржився на біль у нозі, яку травмував раніше.

Однак про припинення депутатських повноважень.

Як повідомляв Depo.Харків, рішення про дострокове припинення депутатських повноважень Лесика було прийняте 17 травня 2016 року на сесії Харківської міської ради. Того ж дня Лесик подав позов до суду, однак суд не задовольнив вимогу про поновлення депутатського мандату.

А от колегія суддів Харківського апеляційного адміністративного суду частково задовольнила скаргу екс-депутата Харківської міськради Андрія Лесика на рішення суду першої інстанції, який відмовився скасувати рішення про дострокове припинення його депутатських повноважень. У постанові зазначено, що вона може бути оскаржена в касаційному порядку. Директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко заявив, що касація буде подана найближчим часом, – пише Главком.

У Харкові Андрій Лесик відомий своєю проросійською позицією. Так, на святкування 9 Мая в 2016 році Лесик прийшов на меморіал Слави з георгіївською стрічкою, що спровокувало зіткнення з проукраїнськими активістами.

Довідково. Андрій Лесик народився у м.Камінь-Каширський Волинської області. Освіта вища. У 2004 році закінчив Харківський державний медичний університет (спеціальність – медико-профілактична справа). З 2003 р – фізична особа - підприємець. З 2009 р – викладач кафедри гігієни та екології Харківського національного медичного університету. З 2009 року – президент благодійного фонду ФК Прем'єр. 

Коментарі
21 Квітня 2017, 18:31
"У Харкові Андрій Лесик відомий своєю проросійською позицією.": ось що "животворящий" Московський (К-Каширский) патріархат робить навіть вже в Харкові не можуть адекватно Його сприймати, а тут не тільки сприймають але й по/розширюються якщо сприймати серйозно слова адепта Московського патріархату про те, що в К-Каширську до Нього прийшли, найголовніше що за різними підрахунками більш як п"ять тисяч. Одне слово що значить - за різними підрахунками як будь-то хто в стороні стояв та рахував за різними підрахункками. )))) Мо" розкажете хоч би два-три.
21 Квітня 2017, 20:01
Цікавий зємєля. Якщо хтось знає, то будь-ласка дайте про нього інформацію: чи залишилася в Камені рідня; мати його також наша, чи зі Слобожанщини; чи приїжджає він до Каменя (прізвищ Лесик в Камені достатньо, як живих, так і на могилках); яка роль його дружини у його соціальному статусі тощо.
22 Квітня 2017, 15:06
Зрозумів, що тут не зачіпає добродія з "Благовісти", бо свій хлоп цей Лесик.
23 Квітня 2017, 01:06
На Поліссі дебілів не менше, аніж на Слобожанщини, Свій тягнеться до свого
23 Квітня 2017, 16:58
Але маринаку за 3000 грн носить, сорочку за 500 грн та нотайзу за 300 грн, мештів тут не видно, але на відео видно мешти за 1500 грн. Правда за стрижкою не слідкує.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024