Депутати райради не дали грошей для закупівлі медичного обладнання, бо захотіли придбати систему голосування

27 Квітня 2017, 12:00
2719

На 18-й позачерговій сесії під час розподілу вільних залишків був зареєстрований проект рішення про виділення 140 тисяч гривень на ремонт сесійної зали в райдержадміністрації.

Обговорення даного питання виявилося досить дискусійним. Депутат районної ради Світлана Сидорук заперечувала та запропонувала віддати ці гроші на закупівлю обладнання у Камінь-Каширську районну лікарню.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась виступив проти її пропозиції та зазначив, що сучасна система голосування у районній раді необхідна, мовляв, "у нас ХХІ століття, а ми й досі голосуємо руками".

Начальника освіти підтримав голова районної ради Віктор Сус.

«Світлано Макарівно, хіба цих 140 тисяч гривень вас врятує?!», – мовив він до депутата.

Зрештою, більшістю голосів депутати підтримали проект про виділення 140 тисяч гривень на ремонт сесійної зали.

Світлана Сидорук вважає це рішення аморальним по відношенню до людей. Вона каже, що несправедливо виділяти кошти на стільці для себе в сесійну залу, коли техпрацівникам недостатньо коштів на виплату заробітної плати, чи не прогрейдировані дороги.

Ось як Світлана Макарівна прокоментувала це журналістам Район.Камінь-Каширський.

«Перед цією сесією ми (депутати, - авт.) знали, що існує такий проект рішення. Хоча хто був суб'єктом цього подання – я не знаю. А так не повинно бути: проект рішення за внесення змін до районного бюджету має попередньо обговорюватися всіма постійними комісіями. На постійну комісію з питань депутатської діяльності був винесений проект рішення РДА, який  відповідав вимогам бюджетного законодавства, а потім з’явився інший.

Робота депутата  в нас складається лише з голосування на сесіях, а має цим завершуватися.

Я, звичайно, була проти, щоб цих 140 тисяч віддали на ремонт сесійної зали, тому що не можна ремонтувати приміщення, у якому сидить районна рада, чи купувати авто для голови районної ради, коли десь протікає дах у школі.

Ми були перед загрозою нестворення госпітального округу через відсутність обладнання. У Ратнівській лікарні його значно більше ніж у Камінь-Каширській. Найбільше чого нам не вистачає в лікарнях – це обладнання. А лікарня не отримала нічого. 

У минулому році тільки на поточні ремонти апарату районної ради було виділено майже 700 тисяч гривень. З них 420 тисяч – на ремонт сесійної зали виділено у грудні 2016 року. Решта коштів, а це до 300 тисяч, витрачено на ремонтні роботи в адмінприміщенні районної ради: ремонт водопостачання правого та лівого крила, ремонт даху тощо. І що цікаво: про це ніхто не звітувався. 

Окрім того 170 тисяч віддали на новий автомобіль для районної ради. Для чого, коли був старий?! Це абсурд! - продовжує депутат. – Коли немає видатків на зарплату – не можна так розкішно жити.

Тепер треба стільці в сесійну залу, але ми не даємо обладнання для лікарні. Я цього не розумію. Якщо у школах протікає дах, а ми стільці собі купуємо і хочемо гарну систему голосування – то це аморально. Тому я була проти. Але депутати мене не підтримали.

Також у минулому році ми мали 15 мільйонів гривень залишків освітньої субвенції, вільних залишків власних коштів, коштів від перевиконання бюджету, субвенцій. А на дороги віддали лише 120 тисяч», – додала Світлана Макарівна.

Журналісти видання Район.Камінь-Каширський також поспілкувалися із головою районної ради.

Віктор Сус розповів, чому так необхідний ремонт сесійної зали.

"На сьогоднішній день без ремонту обійтися неможливо. Справа в тому, що закон «Про місцеве самоврядування в Україні» передбачає поіменне голосування депутатів місцевих рад (частина третя статті 59, - авт.).  І брати папірець та ставити на ньому хрестики – це вже минулий етап, так само, як і голосувати руками (так голосували майже 100 років тому!). Через це комісія іноді помилково подає дані поіменного голосування.

 Тому був зареєстрований проект про виділення 140 тисяч гривень на ремонт сесійної зали, а саме на закупівлю системи голосування. Суб’єктом цього подання є районна рада.

Така система голосування буде мати перспективи. Зокрема, щоб уникнути порушень буде здійснюватися звукозапис та фіксація усіх прийнятих рішень. А ще будуть вести облік голосувань.

А гроші то невеликі. Звісно, їх можна було віддати на лікарню, але є певні об’єктивні причини, коли невеличка кількість грошей штовхає проблему вперед. Було б правильно на сьогодні зробити ремонт усього приміщення сесійної зали, а потім придбати наповнення. Але таких коштів в нас немає. 

Тогоріч на ремонт сесійної зали ми виділяли 420 тисяч гривень. Ці кошти розійшлися на зовнішній фасад та придбання столів для голосування».

Коментарі
27 Квітня 2017, 16:19
Світлана Макарівна,всі люди вас підтримують і бачать,що ви та людина,яка робить конкретні справи.А Сус і Пась думають про свій комфорт,престижність.Соромно за таких можновладців.Але серце обнадіює те,що в нашому районі є така людина,як Світлана Макарівна.
27 Квітня 2017, 19:01
Світлана Макарівна тільки і вміє що піаритися, не більше...
27 Квітня 2017, 20:16
А знизу в новинах про хлопчика,який потребує допомоги на лікування...<br/>А Пась і Сус собі на стільчики виділили таку шалену суму....<br/>А найсумніше те,шо інші дєпутітікі проголосували за це..гнати їх треба давно.<br/>І списка в студію хто за це голосував...
27 Квітня 2017, 20:19
Познайомтесь ближче з С.М. і тоді дізнаєтесь, що вона вміє не лише піаритись, можливо, і Вас чомусь навчить: історії України, любити і поважати людей. Мене в школі вона цього навчила і не лише цього...
27 Квітня 2017, 21:23
Мудрі люди кажуть, що буде каяття та не буде вороття. Багато хто вже шкодує, що під час майдану неповикидали це бидло з четвертого поверху через вікно. Чи Пась вже забув, як клявся перед народом бути чесним, білим та пухнастим? Подумайте добре над тим, що мудрі теж помиляються і все ще може повернутися на круги своя.
27 Квітня 2017, 22:57
&lt;p&gt;Популістка&amp;nbsp;яка кує за укропівські кошти,скуповуючи мертві душі на виборах. і це після змін на Майдані гавкаєте під такт хто скуповує продажних виборців. Де наше майбутнє земляки.&lt;/p&gt;
27 Квітня 2017, 23:17
Це сміття зверху не лікується по місцю проживання.Це балаган недоумків,які думають,що все в їхніх брудних руках.
28 Квітня 2017, 12:26
Думаючи таким методом із-за власної вигоди та майбутніх політичних бонусів, починаєш розуміти на які підлості ідуть популісти підкидаючи окремі версії в своїх уявах, будьте пильні поліщуки той хто платить пізніше заставить відпрацьовувати нас та наших дітей на користь політичних аферистів.
28 Квітня 2017, 12:32
Світлана Макарівна перш за все думає про людей,а інші як ми вже переконалися,як за людські гроші купити дорогий автомобіль чи зробити ремонти, знаючи яка ситуація в країні і як тяжко людям виживати в цей час..Таких потрібно негайно гнати з нашого управління інакше краху нам не минути...
28 Квітня 2017, 13:01
Свєта думає як більше урвати, якщо нас купляють то ми не народ а товар, якими нас роблять подібні свєтам. Переконуйте по чесному а не через підставу. Влада має виглядати достойно і не має заважати працювати, та приймати зважені державні рішення.
28 Квітня 2017, 14:08
Між іншим ,усі забули а може й не відомо вам,що головлікарша камінської райлікарні Людмила Потягайло є депутатом райради .І вона якраз голосувала за виділення цих 140 тисяч на систему голосування . І за госпітальним округом вона не дуже їздить добиватись...
28 Квітня 2017, 14:48
&lt;p&gt;Влада виглядає достойно,коли працює для блага людей,а не для себе.&lt;br /&gt; Не хочеться вже чути і дивитись на того Сусу,Дмитрука ,і &amp;quot;європейського&amp;quot; Пася...Огидно...&lt;br /&gt; Краще гроші віддали б тому хлопчику ,що хворіє...&lt;br /&gt; А Потягайло розчаровує теж...&lt;br /&gt; Прикро,дуже прикро....&lt;/p&gt;
28 Квітня 2017, 16:30
Нехай Тільки разом дасть на обладнання лікарні, для підкупу вистачило коштів тупих селюків???
28 Квітня 2017, 16:47
А де Хрін зі своїми коментами?Ку ку,де ти???
28 Квітня 2017, 17:31
та й Камінь всезнаючий забарився. ку, де ти?
28 Квітня 2017, 19:30
&lt;p&gt;Краще на ремонт,тоді Сус &amp;nbsp;в долі з Марчуком,а хворі почекають,&amp;nbsp;&lt;/p&gt;
28 Квітня 2017, 19:38
Фонд Тільки разом не відхрещується від хворих,але більш спеціалізувався на розвитку спорту щоб молодь загартовувалась.
28 Квітня 2017, 19:43
&lt;p&gt;Макарівна,ми допоможемо Вам зняти Суса з посади,і прийде час коли в район прийде справжній керівник,&lt;/p&gt;
28 Квітня 2017, 20:01
&quot;у нас ХХІ століття, а ми й досі голосуємо руками&quot;.&quot;: дайте цьому пану ком&quot;ютер для голосування, позаяк принаймі вже ніхто не буде лапати інших по-руках через те. що під час голосування хтось підіймає руки &quot;за&quot; чи &quot;проти&quot;. ПО-моєму чоловік гідно відповів на виклики 2014 року але пізно доходить.
28 Квітня 2017, 20:15
&quot;ми допоможемо Вам зняти Суса з посади&quot; - не знімати його треба ,а не допускати до цієї посади...Пізно вс..ались...
28 Квітня 2017, 21:19
Тепер Пась по руках бити не буде. Буде просто КНОПКОДАВИТИ
29 Квітня 2017, 00:03
Таких як Сус, Пась і їм подібних взагалі потрібно не допускати до влади. Як можна купувати автомобіль для районної ради за 170 тис., щоб возити свої товсті зади, краще спортом б зайнялися, ато позажиралися вже за людські гроші . В європейських країнах депутати велотранспортом добираються до роботи, а в нас купують нові автомобілі за людські гроші. Краще б дороги поремонтувати , обладнення нове в лікарню купили ...Як взагалі такий непотріб земля носить. Не гнівіть Бога і побійтеся, адже рано чи пізно прийдеться відповідати за скоєне, де ваші брудні, накрадені гроші не допоможуть!!!.
29 Квітня 2017, 01:18
Макарівна чистої води пупулістка.<br/>Прислуга Палиці
29 Квітня 2017, 01:26
Кінчаться гроші укропа, і перестане Света бути &quot;за народ&quot;.
29 Квітня 2017, 01:30
В Укропі накрадених грошей багато по маневицькому округу на вибори своєї депутатки витратили на купівлю голосів страшно уявити, а сьогодні на місцевих виборах платять по 10 тисяч щоб ішли депутатами в обєднані громади. Ще такої тотальної скупки не було навіть при Януковичу.Сучки укропівські тявкайте по заказу та не міряйте під себе порядних людей.
29 Квітня 2017, 01:37
Можна говорити що завгодно,але багато людей дійсно поважають Макарівну в районі.<br/>І дякуймо Богу що хоч той УКРОП дав школам вікна,двері,мячі,стільці,книги.Цим повинно забазпечувати районо.Але видно що це не хвилює його...Бо 21 століття на дворі,а він в білий дом пішки ходить а треба самольотом...<br/>А може страусів в садок і пеньків???
29 Квітня 2017, 02:00
Ой тільки не нада так вже співати дифірамби одній і робити обструкцію іншим ))<br/>Вони - &quot;одного поля ягоди&quot; чи &quot;обоє рябоє&quot; .. Чогось не було чути нинішніх укроповців раніше,при януковичу.. Бо вони тоді були або комуністами ,або регіоналами..
29 Квітня 2017, 12:15
Хто ж поважає популістку макарівну, крім своїх продажних колег?<br/>Добре що не обрали її головою ради, а то б роздерибанила би все з палицею
29 Квітня 2017, 22:20
Давайте просто проголосуєм: хто за раду, а хто за медобладнання. Я - за медобладнання. Але депутати - проти. А ми за них голосували...
29 Квітня 2017, 23:39
В 2016 році фонд І. Палиці придбав для нашої лікарні апарат штучної вентиляції легень для хірургічного відділення за 200 тисяч.
30 Квітня 2017, 13:11
Це тоді придбав, коли констанкевич в депутати рвалася
30 Квітня 2017, 16:10
А головлікарша камінської лікарні і депутат райради - проти! І ви теж за неї голосували...
30 Квітня 2017, 22:18
не кажіть що у нас немає грошей, скажіть що ми працюватимемо, зароблятимемо більше і платимо податки!<br/>проблема не Сусові чи Пасеві... проблема в усіх нас, як приховували свої доходи так і приховуємо, як міняли валюту в &quot;валютчиків&quot; так і міняємо, як не сплачували податків так і не сплачуємо, як давали хабарі так і даємо... ми такі є... і ніхто не змінить нас крім нас самих, отож не ниємо - працюємо, працюємо, працюємо
30 Квітня 2017, 22:45
Проблема дійсно у нас самих. Захотіли прибрали місто, захотіли поставили лавочку, облаштували квітник, визначили громадську позицію чи думку і не обгадили це &quot;сміттям&quot;. Вибрали собі владу, проконтролювали її, висловили свої думки, знову вибрали... Але зміни відбуваються і все в нас буде добре. Це залежить від нас самих.
01 Травня 2017, 03:16
Я не захищаю головлікаршу, але чув що її на сесії небуло. Лежала в Луцьку в онкодиспансері.
01 Травня 2017, 10:09
Депутат Потягайло Л.А. на сесії була присутня і підтримувала виділення коштів на медобладнання, а голосували всі однаково- за єдиний проект рішення. Виділення коштів на медобладнання- була пропозиція, яку не підтримали і на голосування не ставили взагалі.
01 Травня 2017, 19:21
Вова шось ти за всіх розписався..<br/>Тобі так не здається?<br/>То ти хабарі даєш і доходи приховуєш?<br/>Н да....
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром