Діалог про віру: кого церква рекомендує брати хресними батьками

22 Квітня 2017, 18:00
2456 Джерело: http://nashamama.com

В рамках рубрики "Діалог про віру" священнослужителі нашого району відповідають на запитання читачів. Одне з них надійшло у коментарях до статті про роль хрещених батьків та звучить так:

«Кого церква рекомендує брати хресними батьками?».

Журналісти інтернет-видання Район.Камінь-Каширський дозволили завершити цю тему настоятелю Свято-Петро-Павлівського храму села Підцир’я.

Отож, отець Сергій Михалюк відповідає:

«Вибір хресних – прерогатива батьків. Головне, щоби вони були справжніми православними християнами, яким Церква разом із рідними батьками доручає духовне, християнське виховання дитини.

Якщо хрещені батьки не спілкуються зі своїм духовним чадом, то вони повинні хоча б постійно молитися за нього. Тому хрещених для дитини портібно обирати не лише серед приємних людей, або за принципом корисності".

Коментарі
22 Квітня 2017, 21:57
"В рамках рубрики "Діалог про віру" священнослужителі нашого району відповідають на запитання читачів." і ТУТ же читаємо, що "Журналісти інтернет-видання Район.Камінь-Каширський дозволили завершити цю тему настоятелю Свято-Петро-Павлівського храму села Підцир’я.". Може досить брехати читачам про те, що Ви розмовляли зі "священослужителями" майте у множині? І чому врешті-врешт Ви бачте "дозволяєте завершити". Ви у що граєтеся? Скажіть прямо, що були на зборах Московського патріархату К-Каширського благочиння, розмовляли з Ними про роль хресних батьків і тому подібне і так далі. Не варто копирсатися в умозаключеннях відносно діалогів про віру оскільки розмова з УПЦ на сьогоднішній день як починається так і закінчується Московським патріархатом та ДНР-рівськи прапором в келії.
22 Квітня 2017, 22:21
Розкажіть будь ласка детальніше де і в якій келії той прапор.
22 Квітня 2017, 22:23
Мені одна бабуся, яка жила по Торговій вулиці, розповідала, що перше була звичка обирати хрещеними батьками дуже близьких родичів з боку матері та з боку батька, виходило, що хрещеними були дядьки та тітки новонародженого(ї), мотивація такого вибору така, що по смерті батьків, дитину в сім'ю забирає хрещений батько або мати, все ж таки родинна кров.
22 Квітня 2017, 23:17
ти такий мудрий. все про всіх знаєш. розкажи краще свою думку про те, кого рекомендувати за хрещених. а не свої безглузді коментарі про днр яка тобі щоночі сниться
22 Квітня 2017, 23:23
Дуже важливий
22 Квітня 2017, 23:35
"розкажи краще свою думку про те, кого рекомендувати за хрещених": тут така справа, що Московський патріархат у свою чергу дивлячись на те становище зі своїми вірними почасти розпочинає/продовжує свою інформаційну кампанію з утримання своїх вірних в своїх тенатах. Але очевидячки слід іти в ногу з сучасною інформаційною революцією і тому тепер найголовнішим чинником є не ті вибачте на слові малограмотні прихожани, а ті які вже користуються гаджетами, інтернетом і тому подібне - це їхнє майбутнє. Оскільки якщо вони будуть ігнорувати цей процес то Вони будуть у тому положенні як приблизно Католицька церква. Тому про те, що кому бути Хрещеним батьком у цьому випадку не головне, а той процес який тут відбувається - повсякденне нагадування православним що Ми є і що Ми будемо далі з Вами. Хто тут переймається врешті - решт над тим що сказав тут пан:"отець Сергій Михалюк", доброго йому здоров"я. Але головне у цьому виборі то рано чи пізно УПЦ стане Українською церквою як має бути або як заповідав великий Володимир який хрестив Нас на берегах Дніпра. Коли, якщо Ми доживемо до того часу коли пан Нафаїл поїде сповідатися до Константинополя тоді Ми скажемо Що Ми вернулися до витоків нашого православ"я про яке вони так часто люблять говорити самі.
22 Квітня 2017, 23:37
Дуже важливий момент ви підкреслили щодо мотивів та критеріїв обрання названих/хресних батьків. У колишні часи, коли життя було уразливим з багатьох причин, у такий спосіб страхували дитину від сирітства, голоду та різної небезпеки. Куми були свідками хрещення дитини, себто, приналежності до певного віросповідання, запису у церковній книзі і брали зобов'язання насамперед перед Богом про опіку цієї дитини у разі такої потреби. Від себе добавлю, що часто кажуть, що діти чимось, часто характером, схожі на своїх хрещених батьків. Це справді так, не раз доводилось спостерігати таке явище серед людей. Для себе я це пояснюю, що кума/куму біологічні батьки підшукують з числа людей, котрі їм чимось подобаються, близькі за духом, манерами тощо, іншими словами - людей свого сорту. А тому й їх діти, які всотують у себе, що називається з молоком матері гени своїх рідних батьків, також наслідують у цьому свої названих батьків. Звідси й кумівство, якщо воно справжнє, всім на втіху...<br/><br/>П.С. Попередній комент з двох слів чомусь сам вискочив з під мого технічного управління, мо' то знак якийсь? Чи ґудзичка на клаві не того тицьнув? Перепрошую!
23 Квітня 2017, 13:22
Кого? Кого? Тра брати або планшета, або смартфона - з ними ніколи не розлучаються і вони завжди відповідають взаємністю
23 Квітня 2017, 13:34
Ось кого тре брати за кума: https://bbcccnn.com.ua/blogy/predstoyatel-moskovskogo-patriarhatu-pryletiv-na-ternopilshhynu-gelikopterom-vartistyu-kilka-miljoniv-dolariv/
24 Квітня 2017, 10:07
Не питайте , холопи,звідки в так званого московського патріарха УПЦ гелікоптер американської марки Bell-407GX за кілька мільйонів доларів - жертвуйте в храмах ПОБІЛЬШЕ!!
24 Квітня 2017, 13:17
В бізнесі МП перегнав всіх. Ось просто християни починали з віслюка, а московити в українській подобі вже вертушками володіють. Гроші перемагають
24 Квітня 2017, 18:40
А ви лохи далі жертвуйте михайлюкам ніби на церкву-вони частину віддадуть онуфрію , а решту вкладуть у свій аптечний бізнес
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром