На сесії облради обговорять створення 5 госпітальних округів на Волині

25 Квітня 2017, 19:00
1664

Створити на Волині 5 госпітальних округів із центрами у Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Камені-Каширському та Любомлі — таку пропозицію підтримали сьогодні депутати на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Цю пропозицію винесуть на розгляд чергової сесії. Про це повідомляє Національна суспільна телерадіокомпанія України Волинської регіональної дирекції.

Нагадаємо, профільне управління облдержадміністрації запропонувало  створити три округи, а на одній із сесій обласної ради вирішили, що їх має бути 8. Такий варіант і направили на погодження до Кабміну. Отримавши відмову, Волинь знову в дебатах — яка ж кількість госпітальних округів є оптимальною.

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства вкотре обговорювали — скільки на Волині має бути госпітальних округів.

Начальник профільного обласного управління Ігор Ващенюк знову переконував депутатів, що  варто створити три. Центри округів — Луцьк, Ковель і Нововолинськ. При цьому Ігор Ващенюк каже: розглядається можливість створення і Камінь-Каширського госпітального округу.

Депутат Володимир Дибель, який є головним лікарем територіального медичного об’єднання Любомльського і Шацького районів, вважає, що до цього переліку потрібно додати і Любомльський округ.

Однак не лише забезпечення лікувальної установи новітнім обладнанням і висококваліфікованими спеціалістами є передумовою створення госпітального округу. Серед чинників також кількість людей, яким надають послуги. Згідно з критеріями Кабміну,  багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування 1-го рівня повинна приймати не менше 120-ти тисяч пацієнтів щороку. Із цим будуть проблеми, прогнозують в обласному управлінні охорони здоров’я. Цю думку підтримують депутати Олег Бегаль і Михайло Бегаль.

Після тривалої дискусії члени комісії запропонували колегам на черговій сесії ухвалити рішення про створення на Волині п’яти госпітальних округів. Пропозицію волинян мають підтримати в Кабінеті Міністрів. Зробити це варто чим швидше, аби область могла отримати додаткові кошти на медичну галузь.

 

 

 

Коментарі
25 Квітня 2017, 23:16
Раніше коли пропонувалося створення тільки трьох округів без К-Каширського району це була явна авантюра Волинської ОДА. Пан Гунчик напевно знав, що К-Каширский точно йому непробачить такої наруги над його жителями а тим більше над жителями трьох Чорнобильських районів. Це взагалі тяжко було уявити, що Чорнобильські райони поїдуть кататися наприклад до Ковеля тому це "смахувало" на явний
25 Квітня 2017, 23:29
...протекціонізм для інших районів або й іншим особам. Триває переділ бюджетного куска. Так Ми бачили що Дорожньій фонд у принципі викрадено у Нашого району, між іншим підприємтсво мало цілком законне право працювати тут в районі, мало усі ліцензії того виду але в результаті дільниця перетворилася у "підприємство" яке мало хто знає і мало хто вірить у його ефективність праці. Так само має бути і з нашою Центральною лікарнею якщо МИ ЇЇ не відстоємо.
26 Квітня 2017, 00:04
&quot;На Львівщині уже сформували проект карти госпітальних округів для лікарень І і ІІ рівня, який передбачає створення 10 таких округів. У департаменті охорони здоров’я Львівської ОДА запевняють, що це дозволить покращити доступність населення регіону до якісної медичної допомоги.&quot; - повідомляє Західнет. Звичайно, саме місто Львів налічує майже 1 млн. осіб, та й Дрогобич, Стрий мають майже по 50-80 тис. населення, але ж це все одно не 3 волинських, де Луцьк територіально лежить на краю області...<br/>Джерело: http://zaxid.net/news/showNews.do?na_lvivshhini_stvoryat_10_gospitalnih_okrugiv&amp;objectId=1415310
26 Квітня 2017, 18:58
&quot;покращити доступність населення регіону до якісної медичної допомоги&quot;-це обман
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39