Декан Камінь-Каширського району повіз допомогу на Схід

02 Травня 2017, 23:03
3738

Вкотре прихожини Свято-Миколаївського храму м. Каменя-Каширського зібрали допомогу  для тих, хто її потребує на Сході України.

Печиво, цукерки, а окрім того миючі засоби та інші речі першої необхідності люди принесли до церкви.

Всього назбиралося до двох тонн.

 






 

 

Цими днями настоятель Свято-Миколаївського храму, декан району отець Володимир спільно із друзями капеланами з Луцька відвезли все це та допомогу, зібрану іншими громадами на Схід.

Кілька бусів із Волині поїхали за різними маршрутами.  Я особисто у напрямку Авдіївка, Мар’їнка, Покровськ, Волноваха, – розповідає Отець Володимир. – Дітям у Мар’їнку завезли солодощі, іграшки, дитячі речі. Продукти харчування – на блокпости та в батальйони на передовій.

 

1

 

 

Це будинок дитячої та юнацької творчості у Мар’їнці.

 

1

1

1




 

 

Частина будинків тут пошкоджені і пустують. А у тих, що вцілили, ще живуть люди, – ділиться світлинами Володимир Мицько. – Цієї ночі тут не стріляли, а гатили, що аж авто підстрибувало. Вони стріляють переважно увечері. – розповідає священик.

 



 

 

Коли ми були в Авдіївці, то теж стріляли. Зовсім близько – за кілометр від нас. Першого вечора заснути було складно, але далі спиш і все

 




 

Ось частина залишеного у Волновасі

 



 

 

А це у Волновасі собор будують. До речі, це місто є побратимом Луцька, тому і мер Луцька покійний Микола Романюк є на фото як меценат.

 




 

 

Зауважимо, що у березні Володимир Мицько отримав відзнаку «За служіння Богу і Україні» від громадської організації «Військові капелани Волині». Це вже не перша його нагорода за організацію та відправку у зону АТО допомоги від прихожан церкви. 

 

 

 

 

Коментарі
03 Травня 2017, 02:31
Не словом, а ділом.
03 Травня 2017, 10:29
Ось кому треба треба давати церковні та інші нагороди
03 Травня 2017, 10:59
Звичайно,не від так званої УПЦ московського патріархату
03 Травня 2017, 18:25
Дякуємо, отче Володимир та шановні вірні цієї Церкви! Ваші посильні дари певної кількості хліба насущного у вигляді печива, цукерок та інших солодощів, миючі засоби та інші речі першої необхідності є помічними й потрібними бійцям, що боронять територіальну цілісність та суверенітет нашої держави на Сході. Але їх цінність подвоюється у рази тим, що ви молитесь не тільки за мир на нашій землі, але й за Перемогу над окупантом, якому 350 літ свого панування на українських землях видалось замалим терміном, бо, бачте, ні заборона української мови, ні зросійщення різними хитромудрими способами, ні Голодомор, ні Сибіри й Гулаги, ні викрадення української історії не принесли їм так бажаних результатів, не допомогли імперії дихати на повнії груди. Ці ваші дарунки, ваша допомога, ваші молитви до Господа за українських боронителів є щирими та справжніми, бо навіть вибір забороненої Москвою Київської Митрополії, традиції, правонаступниці Володимирової Церкви свого часу був свідомим вибором, певною мужністю і усвідомленням чиїх батьків чиї ми діти. То ж нехай ці матеріальні речі додадуть хлопцям сили та духу в обороні своєї материнської мови, своєї Богом даної землі, своєї майбутності у своїй державі. Не забуваймо в молитві і тих простих солдат, що лежать на нашій поліській землі з часів Другої світової війни, оскільки вони переважно не зі своєї волі стали жертвами у страшній битві нацизму з комунізмом, фашизму з безбожництвом. Тому, за кілька днів, а саме 8 та 9 травня ц.р., помолімося за всі жертви тієї жахливої пори, яка забрала десятки мільйонів життів, котра фактично стала апогеєм і відлунням Першої світової війни-масакри. Розкриття архівів, дослідження сучасних вчених, у т.ч і зарубіжних, показує, що вже у СССР тільки українських чоловіків із врахуванням політичних репресій, Голодомору, і цієї війни, полягло щонайменше 12 мільйонів. У цій цифрі враховано також українські легіони в угорській, румунській та італійських арміях, що воювали на боці Гітлера. Бо через відсутність своєї держави, українці переселенці в цих порубіжних країнах часто були чи не основною масою, з якої формували військові підрозділи тих часів...
03 Травня 2017, 22:04
Передивляючись місцеві інтернетресурси налічив щонайменше чотири-п"ять сайтів які перепостили цю інформацію. Інформація про те, що в К-Каширському благочинню нагородили "отців" чи там "батюшків" перепостив тільки сайт "Район. Камінь-Каширський". Як бачимо результат на лице.
05 Травня 2017, 00:47
Може в кого проявився склероз чи тупість, а може просто не хочеться визнавати "не словом а ділом" інших релігійних організацій дивіться тут http://kam-blag.church.ua/2017/04/10/na-sxid-ukrajini-vidpravleno-zibrani-velikodni-peredachi-dlya-zaxisnikiv-batkivshhini-2/
05 Травня 2017, 21:09
ваха зі "спарти"?
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром