У Камені-Каширському відзначили День Перемоги

09 Травня 2017, 16:27
4867

З нагоди чергової річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні у Камені Каширському сьогодні відбулися урочистості.

Спочатку керівники району та міста: голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, міський голова Василь Бондар зустрілися у стінах райдержадміністраці із ветеранами. Піснями, квітами, та словами вдячності сьогодні вшановували тих, хто боровся за світле та мирне майбутнє нашої держави.        

 



 

Роки віддаляють нас від тієї масштабної трагедії 1939-1945 рр, але вона назавжди залишиться болісною раною в історії нашої держави і зокрема кожного, хто виніс увесь тягар війни на своїх плечах і вижив.

Сьогодні відзначаємо уже 72-у річницю Перемоги Другої світової війни. Рік за роком ми втрачаємо ветеранів тієї війни.

Зокрема у нас на Камінь-Каширщині тих, хто воював з німецьким нацизмом, залишилося лише три десятки.

За інформацією управління соціального захисту, у Камені Каширському проживає дев’ятеро ветеранів другої світової війни. Ще шість ветеранів – у селі Хотешів та чотири – у Нуйно. По одному залишилося їх у селах Підцир’я, Черче, Підбороччя, Добре, Сошичне, Нові Червища, Верхи, Пнівне.

Із тих, хто демонстрував незламність духу і був серед українських повстанців, які боролися з німецькими та радянськими окупантами, на Камінь-Каширщині залишилось лише двоє.

1

 

Твердження, що героїзм переможців у Другій світовій війні надихає теперішніх воїнів на нові звершення, адже саме вони нині захищають незалежність та територіальну цілісність Батьківщини на її східних рубежах, сьогодні звучало із вуст керівництва району. А тому ми повинні зберігати пам’ять про безсмертний подвиг воїнів Другої світової війни, Героїв Небесної Сотні та жителів району, які полягли за свободу і незалежність України у зоні проведення АТО.


 

Тим часом на площі Культури зібралося чимало людей – представники районних установ і організацій, громадських об’єднань, учнівська молодь, активісти, волонтери та, звісно, ветерани, учасники АТО. Вони взяли участь в урочистій ході, присвяченій цьому визначному дню. Поклали гірлянди, вінки та живі квіти до Обеліска Слави та Братської могили.

 

1



1

1

1

1

1

1

1

1

 

Школярі читали Реквієм.

Патріотично-музичний супровід урочистостей забезпечили вокальні колективи, духовий оркестр, народний аматорський ансамбль народної пісні «Родовід» районного будинку культури. 

2

2

1

1

1

1

1

1

2


1

 

 

 

Коментарі
09 Травня 2017, 19:35
"Тим часом на площі Культури зібралося чимало людей": добре що хоч вже згадали Площу культури то може трохи з культурою й поправиться адже на сьогодні хоч пам"ятник добре почистили. Почистяться потім і в головах.
09 Травня 2017, 19:38
А ветерани на свої, як мінімум, 89-90 років непогано виглядають
11 Травня 2017, 11:40
То є не святкування перемоги. То є народний театр, в якому самодіяльні ветерани спілкуються із самодіяльними патріотами
11 Травня 2017, 13:02
Хто прапори ніс з Білого дому?(Напишіть,будь ласка)
11 Травня 2017, 16:25
Ось цікаво наприклад чи підпадає так званий вічний вогонь у вигляді Зірки з посеред неї вогнем у Нашому К-Каширському випадку під закон "Про декомунізацію"? Адже таким чином цей знак хоч і підпадає формально під вимоги Закону про те й не носить ніякого абстрактного налаштування архітектурної форми щоби не звертати уваги на ці дрібниці.
11 Травня 2017, 18:19
Хто прапори ніс з Білого дому?(Напишіть,будь ласка)
11 Травня 2017, 18:21
Хто прапори ніс з Білого дому?(Напишіть,будь ласка,хоч 1,2)
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром