Учнівська молодь Камінь-Каширщини має можливість отримати кількатисячні премії за креативні проекти

14 Травня 2017, 17:13
1668

Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з обласною організацією Товариства лісівників України оголошує конкурс серед учнівської молоді на кращий проект дендрологічного парку, скверу чи пам’ятної алеї (для територій дитячих садків, шкіл, Будинків культури чи клубів, храмових комплексів, меморіалів, громадсько значимих місць, сіл, селищ, містечок).

Як повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ, до участі у конкурсі запрошуються як колективи загальноосвітніх навчальних закладів Волинської області, так і команди шкільних лісництв, екологічних бригад, класів і окремих обдарованих ландшафтних дизайнерів-проектантів з числа учнівської молоді.

На конкурс прийматимуться графічні та художні роботи, виконані фарбами або олівцями, також макети з фігурними зображеннями та елементами інфраструктури майбутніх сквериків та парків, виконані як колективно, так і окремими школярами середньої і старшої ланок.

При цьому додається опис поетапного створення скверів та парків, залучення та використання підручних матеріалів, видового складу деревних порід та декоративних кущів, також умовний кошторис прогнозованих затрат, інформація про виконавців та можливих партнерів, зацікавлених у створенні парку, дендрологічного скверика чи пам’ятної алеї.

 Для участі у конкурсі учасники заповнюють анкету – заявку за встановленою формою (з її зразком можна ознайомитися ТУТ); аналізують існуючий стан насаджень; підбирають асортимент рослин з урахуванням їх еколого-біологічних та декоративних властивостей, відповідно до ґрунтово-кліматичних умов місцевості; за схемою території створюють ландшафтні проекти, використовуючи комплексний підхід.

Подаються матеріали (проекти, ескізи, макети, малюнки) до державного  лісогосподарського підприємства, що у вашому районі.

Спочатку переможці будуть визначені на районному рівні. Окрім забезпечення посадматеріалом та необхідними засобами для реалізації проекту, переможці будуть нагороджені грошовими преміями.

Оцінюватиме роботи компетентне журі. До складу конкурсних комісій включатимуться фахівці в галузі лісівництва, екології, науково-педагогічні працівники позашкільних і вищих навчальних закладів, наукових установ та організацій, представники громадських організацій.

Критеріями оцінки проектів є: композиційна довершеність, стилістична витриманість, колористична культура, творчі знахідки проектів озеленення та ландшафтного дизайну; використання сучасних методик ландшафтного дизайну; ідея, економічність, естетичність, композиційна довершеність, оригінальність та новизна ідеї, технологічність; презентація проекту.

Проекти-переможці на районному рівні автоматично стають учасниками обласного етапу конкурсу. Автори найкращих проектів отримають додаткову винагороду:

I місце – 5000 грн.

II місце – 3000 грн.

III місце – 1000 грн.

 

Конкурс відбуватиметься у три етапи:

1 етап – до 15 липня 2017 р. – загальношкільний рівень;

2 етап – до 23 липня 2017 р. – рівень державних лісогосподарських підприємств (районний);

3 етап – до 30 липня 2017 р. – на обласному рівні.

 

 

 

Коментарі
14 Травня 2017, 20:28
Оце нарешті є щось толкове що придумали в Волиньлісі. Крім того, ще раніше Я вже пропонував К-Каширській молоді про подібне в К-Каширську. Взагалі-то озеленення є креативними проектами майже у всіх державах світу тому пропонування своєї допомоги це є між іншим позитивною співпрацею громади та підприємств з подекуди негативним шлейфом історії але не цілком виправданою оскільки залишаються багато інших проблем.
16 Травня 2017, 10:23
От тільки де будуть втілюватись ці "креативні проекти"?? В Камені всю вільну землю Бондар попродавав під комерційні гуртовні , ресторани , "Кухлі" та інші забігайлівки !
16 Травня 2017, 19:45
"...конкурс серед учнівської молоді на кращий проект дендрологічного парку, скверу чи пам’ятної алеї...", колись заморських дизайнерів,-спеців з садово-паркового мистецтва, пани виписували, а нині на вар"ята можна і силами дітей...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024