Юлія Тимошенко: «Батьківщина» розпочинає масштабний збір підписів проти продажу сільськогосподарської землі в Україні

16 Травня 2017, 08:52
1272

Партія «Батьківщина» разом з Всеукраїнською асоціацією фермерів вже розпочала процедуру підготовки до Всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі.

За словами Юлії Тимошенко, такий збір підписів стане справжнім всенародним референдумом, оскільки заплановано зібрати не 3 мільйони, а 10 –15 мільйонів особистих підписів громадян, щоб показати президенту, уряду, їхній продажній більшості в парламенті, що люди не хочуть продажу землі.

«Ми передали всі документи до Центральної виборчої комісії, яка мала би оголосити рішення про початок опитування. Але, на жаль, 26 квітня Окружний адміністративний суд Києва, а саме один продажний суддя Арсірій, який повністю виконує вказівки президента, ухвалив рішення заборонити українцям висловитися щодо продажу землі», – розповіла Юлія Тимошенко.

Політик звернула увагу, що влада намагається узаконити продаж сільськогосподарської землі, «протягнувши» у парламенті відповідний законопроект.

«Якщо ми допустимо ухвалення закону про продаж сільськогосподарської землі, вважайте – ми забрали в України найбільший, найвагоміший ресурс нашого відродження та становлення», – зазначила вона.

Юлія Тимошенко запевнила, що «Батьківщина» у Верховній Раді не допустить ухвалення такого закону. Вона закликає громадян України не вірити «промиванню мізків» – інформаційній компанії, яку зараз розпочала влада за продаж сільськогосподарської землі.

«Так само, як наші патріоти захищають українську землю на фронті, так само нам потрібно захистити нашу землю своїми підписами проти продажу сільськогосподарської землі, яка займає 72% території України», – закликала вона.

Лідер «Батьківщини» звернулась до всіх обласних, районних, міських рад із проханням ухвалити звернення до президента, уряду та Верховної Ради з вимогою не розпродавати сільськогосподарську землю, доки в Україні не буде створено 2,5 мільйона фермерських господарств і поки країна не почне правильно обробляти свою землю, переробляти сільгосппродукцію, продавати готову продукцію, а не сировину.

До слова, на Волині з ініціативи депутатів фракцій «Батьківщина» звернення щодо мораторію на продаж сільськогосподарських земель ухвалили  12 міських та районних рад. 

Коментарі
16 Травня 2017, 13:12
"разом з Всеукраїнською асоціацією фермерів": але ж принаймі одна з "лідерів" асоціації фермерів району ПРОТИ. Отже або Тимошенко ряжана або місцевий лідер так званої асоціації фермерів теж саме. Хто кого.
16 Травня 2017, 13:56
Ваші слова без логіки. Або у вас якийсь специфічний виклад думок, зрозумілий лише вам. Отож! Вероніка Романович "За" продаж землі чи "Проти"? Якщо ПРОТИ, як ви наголошуєте, тоді виходить, що вона в цьому солідарна із Юлею Володимирівною! Тобто ніякою закарлюки із асоціацією фермерів нема. Тоді до чого ваше: "Хто кого?!"
16 Травня 2017, 14:27
Хтось вже дає "задню"? Принаймі на останній її "сесії" читачами було зроблено висновок, що "вона" за ЇЇ продажу. Про те ЇЇ можна продавати але слід багато чого зробити і у першу чергу це Змельний банк як я собі розумію у котрому вся земля сільськогосподарського призначення має бути перахована та врахована принаймі як баланс непорушного використання в межах стратегічних запасів до яких зась. Землі с/х призначення у принципі можуть поділятися принаймі на три категорії і т.д. Не у цьому форматі Митут говоримо. Скажімо так якщо хто подорожував Білорусією той міг бачтити таке, як одного року серед масив могла бути рослинність, корчі і таке інше, а іншого вже на тому місті тієї рослинності вже не було - засіянне. Тому вчитися навіть є у кого, навіть незалежно від методів господарювання але приватна власність на землю нічого недає оскільки приватна власність не дає найголовніше - бажання на ній господарювати та мати з неї прибутки. Остання земельна так звана рехформа була невдалою тільки у тому розумінню що вона не була орієнтованою на виробника але реформа по своїй суті була революційною оскільки земля була роздана громадянам України. Приблизно таке було ще при Микола 2 коли землю збиралися також розділити по селянським обійстям але його вбили в Сан-Петербуржзі. НЕ по це мова слід закріпити в Конституції що С\Х земля не має приватної власності і все аж тоді усі заспокояться оскільки багато хто з доларами тільки і чекають свого часу обікравши свого часу українців. Це питання справедливості та державної незалежності, оскільки укравши раз крастимуть кожного разу коли у них з"являються гроші.
16 Травня 2017, 19:40
складно все
16 Травня 2017, 23:33
"Юлія Тимошенко запевнила, що «Батьківщина» у Верховній Раді не допустить ухвалення такого закону. Вона закликає громадян України не вірити «промиванню мізків» – інформаційній компанії, яку зараз розпочала влада за продаж сільськогосподарської землі". - краще б Юля захопилась бурштином. То бува якісь бонуси заробила. А то як в тій приказці - "Коваль коня кує, а жаба лапу наставляє".
16 Травня 2017, 23:58
Як на неграмотного, то й табличка множення є надвищою математикою. Юля блефує, як з косою.
17 Травня 2017, 01:04
"Юля блефує, як з косою.": А Ви однозначно повелись на ЇЇ косу)))).
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024