Юлія Тимошенко: У пенсійну реформу Гройсмана «запакували» стратегію знищення пенсіонерів

24 Травня 2017, 12:42
2054

«Батьківщина» виступає за підвищення та осучаснення пенсій, але проти стратегії знищення пенсіонерів, яку «запакували» в пенсійну реформу уряду Володимира Гройсмана. 

Про це під час виступу з парламентської трибуни заявила голова фракції Юлія Тимошенко.

Лідер партії «Батьківщина» закликала колег-депутатів не ухвалювати урядову пенсійну реформу, адже вона призведе до знищення життя українців, які працювали впродовж усього життя.

«Пенсійна реформа, яку пропонує уряд, збільшить страховий стаж: люди, які не відпрацюють 35 років для безперервного страхового стажу, не матимуть права отримати виплати за віком. Це означатиме, що вони отримуватимуть пенсію з 63 – 6 5 і більше років залежно від страхового стажу. Не можна за це категорично голосувати!», – переконана Юлія Тимошенко.  

На її думку, маніпуляції Кабінету міністрів Гройсмана з пенсійною реформою полягають у тому, що уряд не індексує та не осучаснює пенсії згідно з чинним законодавством, а під виглядом зростання виплат за віком збільшує страховий стаж до 35 років.

«Батьківщина» вимагає провести індексацію пенсій на рівень інфляції, що передбачено українським законодавством, а також скасувати антиконституційне оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

Коментарі
24 Травня 2017, 16:46
В Єстонії на пенсію ідуть в 72 роки. При цьому їхня пенсія приблизно біля 800 якщо не помиляюсь євро. До цього вони йшли майже п"ятнадцять років але якщо працівник якому приблизно сімдесяти років то нехай працює на славу господу. Але тут середній вік проживання навіть у цій місцевості 62-65 років. Отже доживши до 62 роки таку людину вже біля шестидесяти літ від роду не беруть на роботу. Тобто два чи більше років він має перебиватися на соціальні подачки від держави. Потім фактично така людина навіть не встигає "насолодитися" цією гробаною пенсією і зразу в гріб. Тому не економити на пенсіонерах але піднімати економіку держави, робочі місця, біла заробітна плата - ось найкращий вихід для громадян та держави.
24 Травня 2017, 19:04
"А баба яга - проти", бо вона баба яга.
24 Травня 2017, 19:51
"А баба яга - проти", бо вона баба яга.": Вона звичайно не ідеал але розуміється на політиці краще як де=які інші. Вона в деякій мірі є продукт тієї епохи яку МИ намагаємося сьогодні зліквідувати, що інколи Нас хочуть переконати молоді люди. Але тут єдине що не пройде це те, що молода людина ніколи не стане президентом через те, що мало бути свідомим, освіченим, патріотом та гарно співати.
25 Травня 2017, 21:55
ЗлодЮля-на пенсіЮ!!!
26 Травня 2017, 13:16
Не гоніть на Тимошенко. Вона тепер разом з Бойком замість Симоненка, Азарова, Вітренко та інших бувших, що пахнуть нафталіном
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024