Відродження забутих промислів та народних ремесел може стати бізнесом

25 Травня 2017, 21:00
1430

Сьогодні, 25 травня, у Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбувся тренінг із розвитку власної справи проекту «Дорога додому» за участю ГО «Волинські перспективи».

Як повідомляють у центрі зайнятості, цей проект проводився за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства Сполучених Штатів в Україні у партнерстві з Волинською обласною службою зайнятості.

Темою тренінгу було відродження забутих промислів та народних ремесел. Керівник ГО «Волинські перспективи» Ніна Пахом’юк розповіла, що українці мають багату культуру, величезний скарб якої складається з цінностей, надбаних багатьма поколіннями.

Слухачам тренінгу було запропоновано перегляд – презентацію робіт народних умільців району та області. Всі присутні відвідали Камінь-Каширський народний краєзнавчий музей, який має цікаву колекцію етнографічних матеріалів. Це – вироби ткацтва і вишивки, плетіння з лози, гончарні вироби, писанки, які представлені оригінальним експозиційним художнім показом в інтер’єрі селянської хати кінця ХІХ – початку ХХ століття. Самобутня природа Камінь-Каширщини показана в тематичній експозиції зразками флори і фауни, реконструкцією окремих куточків волинської природи.

 

 

Коментарі
26 Травня 2017, 01:59
Відродження забутих промислі та народних ремесел-це потужний крок у бік інформаційно-технологічного вектора розвитку прогресу, чи подорож на машині часу в часи панування поміщика Орди з Раків-Лісу?
26 Травня 2017, 16:03
Ну, я би так категорично не стверджував, що промисли та народні ремесла Волині чисто ретроград. Скажімо, виготовлення мациків, сиров'яленої ковбаси окремі підприємливі люди Волині вже давно поставили собі на потік і заробляють непогану копійку для свого прожиття. Звісно, це не пиляння столітніх дубів і сосен, але ж і не "всьо пропало". Люди практикують сушіння риби на соломі-лепесі, майструють діжки, врешті плетуть щось з лози і мають з того зиск. Можливо мало хто знає, але колишній сусід пана "Каміня", такий собі Валерій Руденко з Луцька фактично донедавна був монополістом з експорту поліського очерету буржуям. Під лежачий камінь 100 грамів не наливають, жартують любителі змія, тре крутитися і думати, якщо, звичайно, є чим...
26 Травня 2017, 18:38
"колишній сусід пана "Каміня", такий собі Валерій Руденко": щось не пригадую такого. Ви очевидно не за того Мене маєте.
26 Травня 2017, 19:02
ну мацики і сиров"ялена то є фест, а все інше - це подорож у минуле
26 Травня 2017, 20:39
Про це толдичать у центрі зайнятості вже давно і ніякого собі руху. Краже вже закопати тієї гробаної бульби сотих сорок, а потім її дістати звідтіля то це хоч гарантований харч. Про те якщо розглядати в суть то можна щось із цього вигадати але тут слід знов таки мати гарантований збуток або принаймі хоча б постійний вихід інформації про цих людей на верх, ринок. Цим може займатися або зайнятися принаймі відділ інфраструктури РДА. Тільки Їм не до цього як зазвичай. Району взагалі слід зайнятися власним вихідом на зовні інформаційного поля, піаром, оскільки інформація про район на зовні - нуль. Слід про себе говорити, бути відкритим для всіх, а не тільки для себе. Це проблема пана Суса оскільки тільки він до цього часу задає тон усім іншим головам РДА. Вони просто не тямлять що робити.
27 Травня 2017, 01:47
То є Валерій Броніславович, а продукція в нього така: 1) снопи очерету на дахи; 2) мати з очерету.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39