Поліція пояснила нові правила кругового руху

25 Травня 2017, 22:20
2662

Керівництво поліції роз’яснило нові правила кругового руху в Україні – як водіям потрібно поводитися на таких перехрестях, де немає знаків або встановлені такі, які суперечать новій нормі.

При цьому на сьогодні в Україні є кругові перехрестя, де відсутні дорожні знаки або розміщені такі знаки, які встановлюють порядок кругового руху, що суперечить прийнятим нормам. Як водіям слід поводитися в різних ситуаціях, розповів начальник Управління безпеки дорожнього руху Іван Прохоренко. Пишуть Finance.UA.

БУЛО


 

СТАЛО


 

Так, за його словами, при проїзді перехрестя з круговим рухом водій обов’язково повинен керуватися дорожніми знаками пріоритету. Якщо такі відсутні, то в даному випадку всі автомобілісти повинні знати – нині, згідно з прийнятим законом, перевагу мають транспортні засоби, що рухаються по колу, а ті машини, які планують в’їхати на нього – повинні поступитися їм дорогою.

Довідка:

  • З кінця квітня в Україні діють нові правила проїзду кругового руху – вони були введені законом № 1993-VIII.
  • За новими правилами, тепер головна дорога йде по колу, а всі інші автомобілі, що під'їжджають до нього, повинні дати перевагу тим, хто вже рухається по круговому перехрестю.

 

Коментарі
26 Травня 2017, 12:43
Європеєць, який приїде в Україну і не читав ось такого пояснення-роз'яснення "при проїзді перехрестя з круговим рухом водій обов’язково повинен керуватися дорожніми знаками пріоритету. Якщо такі відсутні, то в даному випадку всі автомобілісти повинні знати – нині, згідно з прийнятим законом, перевагу мають транспортні засоби, що рухаються по колу, а ті машини, які планують в’їхати на нього – повинні поступитися їм дорогою." Адже є правило - перешкода справа, яке по замовчуванню працює у випадку відсутності знаків пріоритету... Дорожні служби мали б невідкладно облаштувати знаками всі перехрестя, де організований рух по колу, а вже тоді вводити новизну, яка десятиліттями успішно функціонує у окремих областях України.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром