Чому так важливо легально працевлаштовуватися

30 Травня 2017, 11:35
2096

Зарплата «в конвертах» – пряма дорога до економічного рабства.

Про це говорилося вчора, 29 травня, у Камінь-Каширському районному центрі зайнятості під час профінформаційного семінару «Легальна зайнятість», – повідомляють у Волинському регіональному центрі зайнятості. 

Зокрема, головний спеціаліст Камінь-Каширського бюро правової допомоги Едуард Гречко нагололосив на тому, що відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників захисту від незаконного звільнення, права на соціальні гарантії у сфері праці, в тому числі оплачувані відпустки, листи непрацездатності.

Особа, яка отримує заробітну плату «в конверті», не сплачує до Пенсійного та інших фондів соціального страхування і як наслідок – брак коштів на охорону здоров’я, освіту, культуру, соціальну допомогу.

Учасникам семінару розповіли про реальні шляхи й можливості легального працевлаштування, їх переваги. Пояснили порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, контракту при працевлаштуванні.

Безробітних застерегли від шахрайства при влаштуванні на роботу. Саме в нелегальній зайнятості найбільше трапляються випадки торгівлі людьми та економічної експлуатації.

Під час семінару учасники задавали питань щодо страхового стажу, порядку оформлення трудових відносин, на які отримали конкретні відповіді та пояснення.

Коментарі
30 Травня 2017, 16:03
"відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників захисту": по-моєму все-таки що кожний має працювати на своєму місці і тому якщо до пана:" головний спеціаліст Камінь-Каширського бюро правової допомоги Едуард Гречко" прийшов таким чином незаконно звільнений працівник то він має йому допомогти, написати позовну Заяву у суд для відновлення його прав проти роботодавця. Але у принципі цими справами має займатися безпосередній відповідальний працівник, а саме інспектор праці який по закону має усі підстави цим займатися тому переконувати працівників або потенційних працівників діяти проти роботодавця який не бажає виконувати трудове законодавство то марна справа тому що роботодавець з такими навіть не розмовлятиме. У цьому випадку краще головному спеціалісту потурбуватися в Інспеції праці чому вже протягом чотирьох років в районі відсутній інспектор праці, районі який має третє місце за чисельністю населення в області але кожний займається дійсно тією роботою якою має займатися тому відповідь вже очевидно що практично ніхто цим пластом Законодавства в районі не займається і скоріше всього що незайматиметься через те, що нікому невигідно мати в районі незалежного урядовця який напише акт про порушення Законодавства про працю навіть в РДА або в районній раді. Висновки очевидні.
30 Травня 2017, 22:19
Якщо порівняти наший центр зайнятості та у Полонному, що на Хмельниччині (мав змогу там побувати), то наший і зовні, і всередині більш файний.
Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024